Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS460, LS460L and LS600h
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Purchased a 2008 LS460. DVD Changer and Aux-in issue

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-22-14, 10:00 AM   #1
mustafakha
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dubai
Posts: 177
Send a message via MSN to mustafakha Send a message via Yahoo to mustafakha
Default Purchased a 2008 LS460. DVD Changer and Aux-in issue

Hey guys,

I purchased my first LS about a week ago. It's a 2008 model with 62K miles.
I have an issue with the DVD changer and the aux in. I am unable to switch to the DVD changer using the Disc-aux button. When I press the Disc-aux button the internal HDD is activated which doesn't have any music on it. Once in this mode I can't switch the audio mode using the Mode button on the steering wheel. I have to press either FM or AM/SAT to get out of the HDD mode.

When I use the voice control and say DVD it says "Unable to read DVD."

Also, I can't load/eject discs to/from the changer.
Any help would be greatly appreciated. Radio is working fine.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________

'02 GS Onyx Black with Beige Inside...
Eagel Eyes, 6000K HID Projector lights for the head lights and 6000K HID for the High Beam... and matching 6000K HID for the Fog Lamps
3rd Gen GS Rims 18"
All interior bulbs changed to white LED that match the HIDs and the Angel Eyes
more to come
mustafakha is offline   Reply With Quote
Old 06-22-14, 01:18 PM   #2
SBlexus
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
SBlexus's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Fl
Posts: 592
Sblexus
Default

Try plugging in an aux cable to see if anything shows on the navi screen.
__________________
"if u gonna cry what the hell the baby gonna do?"
SBlexus is offline   Reply With Quote
Old 06-22-14, 06:02 PM   #3
mustafakha
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dubai
Posts: 177
Send a message via MSN to mustafakha Send a message via Yahoo to mustafakha
Default

I have tried with both aux cable connected and disconnected. Nothing seems to work.
mustafakha is offline   Reply With Quote
Old 06-22-14, 10:27 PM   #4
greg3852
Pole Position
Trader Score: (0)
 
greg3852's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Massachusetts
Posts: 335
Default

Any warranty? Bring it back to the dealer
__________________

2007 LS 460 SWB Smoky Granite Mica
2000 HD Wide Glide
greg3852 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 12:01 AM   #5
mustafakha
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dubai
Posts: 177
Send a message via MSN to mustafakha Send a message via Yahoo to mustafakha
Default

No warranty... the car was shipped from US to Dubai, UAE about two weeks ago.
the DVD Changer was functioning well till early last week and I didnt use it ever since. I purchased an aux cable on the weekend but couldnt switch to aux or DVD mode.
__________________

'02 GS Onyx Black with Beige Inside...
Eagel Eyes, 6000K HID Projector lights for the head lights and 6000K HID for the High Beam... and matching 6000K HID for the Fog Lamps
3rd Gen GS Rims 18"
All interior bulbs changed to white LED that match the HIDs and the Angel Eyes
more to come
mustafakha is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 01:21 AM   #6
Nospinzone
Moderator
Trader Score: (0)
 
Nospinzone's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MA
Posts: 2,299
Default

It sounds like you may have loaded a disc that somehow may have gotten stuck. Some discs are thick and that may be the problem. Try repeatedly to eject the discs. Otherwise a good stereo shop may be able to help you.
__________________
07 LS460 SWB
08 Ferrari 612 Scaglietti
03 HD CVO Screaming Eagle Deuce
Nospinzone is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 06:00 AM   #7
mustafakha
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dubai
Posts: 177
Send a message via MSN to mustafakha Send a message via Yahoo to mustafakha
Default

Nothing happens when I press the Eject or Load button. There should be an amber light which then converts to green but nothing!! No go.
mustafakha is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 06:27 AM   #8
Nospinzone
Moderator
Trader Score: (0)
 
Nospinzone's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MA
Posts: 2,299
Default

Check the manual, maybe there's a dedicated fuse for the unit and it's blown.
__________________
07 LS460 SWB
08 Ferrari 612 Scaglietti
03 HD CVO Screaming Eagle Deuce
Nospinzone is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 10:20 AM   #9
Dx3
Lexus Fanatic
Trader Score: (13)
 
Dx3's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Tulsa, Oklahoma
Posts: 10,564
Send a message via AIM to Dx3
Default

Does your AUX work? I understand you mentioned it but I didn't know if you were referring to the Aux actually working or not.

I just went through this entire ordeal. Look for my thread on it.
__________________
Jonny
2008 LS600hl
Dx3 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 10:37 AM   #10
mustafakha
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dubai
Posts: 177
Send a message via MSN to mustafakha Send a message via Yahoo to mustafakha
Default

Quote:
Originally Posted by Dx3 View Post
Does your AUX work? I understand you mentioned it but I didn't know if you were referring to the Aux actually working or not.

I just went through this entire ordeal. Look for my thread on it.
No, the aux does not work. I can't even switch to aux in mode.
mustafakha is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 10:39 AM   #11
mustafakha
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dubai
Posts: 177
Send a message via MSN to mustafakha Send a message via Yahoo to mustafakha
Default

Quote:
Originally Posted by Nospinzone View Post
Check the manual, maybe there's a dedicated fuse for the unit and it's blown.
Checked the manual last night. There's are 4 different fuses for the radio(located in the driver and passenger side near the foot area). And it doesn't specify which fuse does what in the manual.
mustafakha is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 01:25 PM   #12
Nospinzone
Moderator
Trader Score: (0)
 
Nospinzone's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MA
Posts: 2,299
Default

So did you check all 4 fuses?
__________________
07 LS460 SWB
08 Ferrari 612 Scaglietti
03 HD CVO Screaming Eagle Deuce
Nospinzone is offline   Reply With Quote
Old 06-26-14, 11:40 AM   #13
mustafakha
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dubai
Posts: 177
Send a message via MSN to mustafakha Send a message via Yahoo to mustafakha
Default Checked all fuses.

Checked all the fuses. ALL of them in the 4 locations. Under the hood, driver side under the steering wheel, passenger side under the glove box and in the trunk. All the fuses are working perfectly fine.
mustafakha is offline   Reply With Quote
Old 06-26-14, 02:11 PM   #14
Nospinzone
Moderator
Trader Score: (0)
 
Nospinzone's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MA
Posts: 2,299
Default

Hmmmm, I thought sure since you didn't see either a green or amber light that there must be a blown fuse. I'm still thinking there might be a stuck CD in the unit, but then I would think you would see the amber light when the unit tried to eject it.

I guess I revert back to taking it to a good car stereo shop.
__________________
07 LS460 SWB
08 Ferrari 612 Scaglietti
03 HD CVO Screaming Eagle Deuce
Nospinzone is offline   Reply With Quote
Old 06-26-14, 11:16 PM   #15
mustafakha
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dubai
Posts: 177
Send a message via MSN to mustafakha Send a message via Yahoo to mustafakha
Default

Quote:
Originally Posted by Nospinzone View Post
Hmmmm, I thought sure since you didn't see either a green or amber light that there must be a blown fuse. I'm still thinking there might be a stuck CD in the unit, but then I would think you would see the amber light when the unit tried to eject it.

I guess I revert back to taking it to a good car stereo shop.
Took these from the Diagnostic screen... does this help?
I noticed there is no "OK" next to the AUDIO OPTION AUX.
Attached Images
   
mustafakha is offline   Reply With Quote
Old 06-26-14, 11:16 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
2008, aux, fuse, is300, lexus

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aux In for RX300 tomv RX - First Generation 152 08-13-14 02:22 PM
Aux port in my 08 Dx3 LS460, LS460L and LS600h 79 05-23-14 12:49 PM
gps dvd eject button mrblister GX - First Generation 13 07-11-13 07:33 PM
Just bought a 2008 ISF (Won't load CD's - Mark Levinson) iH8RICERZ Lexus Audio, Video, Security & Electronics 8 03-06-13 03:15 AM
ML+ Volume controls when using iPod for music. I can't figure this out! vbb Lexus Audio, Video, Security & Electronics 6 01-24-13 12:53 PM

All times are GMT -7. The time now is 03:55 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info