Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS460, LS460L and LS600h
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

All Audio Died. Clicking Noise Started

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-19-08, 12:29 AM   #1
cmr3rd
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2005
Location: Utah
Posts: 8
Question All Audio Died. Clicking Noise Started

Driving down the road today listening to radio in my 2007 LS460. The sound suddenly stopped and just a repeating loud clicking sound is heard. No radio, CD, or Handsfree sound, just annoying clicking even when audio is off. Turned off car and restarted. Same clicking. Disconnecting amp in trunk only way to stop clicking noise. Dealer stratching head and is saying come back next week and leave car. Any ideas on cause or failure?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
cmr3rd is offline   Reply With Quote
Old 04-19-08, 12:42 AM   #2
rominl
exclusive matchup

Trader Score: (4)
 
rominl's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lovely OC
Posts: 79,233
Default

my bet is a blown amp?
__________________
Yes, I drove it. The great feeling of boiling blood.
rominl is offline   Reply With Quote
Old 04-19-08, 05:46 AM   #3
Audriuss
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2007
Location: LITHUANIA, Europe
Posts: 395
Default

had this problem when car was around 2000km. Went straight to the dealer, and they gave me replacement car, said sorry we will fix it. It was amplifier. It died. Also, while I took it to the dealer, that took around 1 hour, and when dealer looked at the amplifier in the boot, they couldn't touch it because it was hot as hell (possible of fire apperence, caution). They contacted Europe central datebase, and they assumed it was amplier died simptoms. Ordered new one.

I suggest to tell your dealer to order new aplifier, that it won't take your time going in and out of dealer for several times.

P.S. it was mark levinson amplifier, on LS600hL.

P.P.S. they had at that time another 600hL in saloon, and they tested if that amplifier worked. So they knew problem was amlifier.

Simptoms: driving normaly, and sudenly, it started Ticking as like CD jamed. Turning of audio system doesn't change anything. Volume controls does nothing (not even showing how much volume in numbers).
Audriuss is offline   Reply With Quote
Old 04-19-08, 05:48 AM   #4
Audriuss
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2007
Location: LITHUANIA, Europe
Posts: 395
Default

P.S. asked detail manager, how much does it cost if I needed to replace it sometime when warranty ends. So it cost's 9000$...not so cheap...
Audriuss is offline   Reply With Quote
Old 04-19-08, 04:05 PM   #5
astrotoy
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2007
Location: CA
Posts: 169
Default

Quote:
Originally Posted by Audriuss View Post
P.S. asked detail manager, how much does it cost if I needed to replace it sometime when warranty ends. So it cost's 9000$...not so cheap...
Yikes, the entire ML sound system only costs about $3K.
__________________
2007 LS460L Exec Class - Inconspicuous Silver (Mercury Metallic)
Formerly 1991 LS400 RIP after 16 years and 350K miles
astrotoy is offline   Reply With Quote
Old 04-19-08, 07:35 PM   #6
ironhorse
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 122
Default

I am shocked to hear this, because friday I picked up my car and on the way home mine did the very same thing, sounded like a woodpecker was in the car or a metal chisel tapping like mad. I went back to the dealer and they checked it out and the amp was red hot!!!! They ordered me a new one and had it overnighted to fix the problem. I was told the part was 1900 dollars which was covered under warranty. I have a great dealer 10 min from the house and they always take great care of their customers, had the car fixed the next day by noon.
__________________
1967 GTX
2006 Screaming Egale Ultra Glide
2002 custom Indian Chief
ironhorse is offline   Reply With Quote
Old 04-19-08, 07:38 PM   #7
ironhorse
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 122
Default

PS Mine is a 2008 with 8,000 happy miles
__________________
1967 GTX
2006 Screaming Egale Ultra Glide
2002 custom Indian Chief
ironhorse is offline   Reply With Quote
Old 04-19-08, 08:15 PM   #8
2007es350
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2006
Location: ca
Posts: 410
Default

I'm having a similar problem with mine...except a high pitched noise comes out of my speakers whether the stereo is on or off. I also have the ML system. The dealer doesn't know what to do. They are going to start by replacing the amp and then maybe the head unit.
__________________
Current: 2007 LS460 Silver/Black with Comfort Plus, Nav/ML, Advanced Parking

Former: 2007 ES350 SGM and Grey Interior with Ultra, Nav/ML, and Parking (Buyback by Lexus)
2007es350 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-08, 11:32 PM   #9
rominl
exclusive matchup

Trader Score: (4)
 
rominl's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lovely OC
Posts: 79,233
Default

2000 for amp sounds about right here in the US
__________________
Yes, I drove it. The great feeling of boiling blood.
rominl is offline   Reply With Quote
Old 04-20-08, 05:15 AM   #10
Audriuss
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2007
Location: LITHUANIA, Europe
Posts: 395
Default

so I guess it must be some kind of faulty ML amplifier system. I think, that ML are having, or already had a big talk about amplifiers...hoping to hear some problem fixing as for real, not just to replace amplifier with the same one.

As soon as there will be some kind of problem found with ML amp, and fix will be made, I am going to ask dealer to change it, cause I don't want to experience the same anoyng sound, that cannot be turned of...
Audriuss is offline   Reply With Quote
Old 04-20-08, 10:47 AM   #11
rominl
exclusive matchup

Trader Score: (4)
 
rominl's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lovely OC
Posts: 79,233
Default

Quote:
Originally Posted by Audriuss View Post
so I guess it must be some kind of faulty ML amplifier system. I think, that ML are having, or already had a big talk about amplifiers...hoping to hear some problem fixing as for real, not just to replace amplifier with the same one.

As soon as there will be some kind of problem found with ML amp, and fix will be made, I am going to ask dealer to change it, cause I don't want to experience the same anoyng sound, that cannot be turned of...
back in 01 when ML was FIRST introduced on lexus, they had a recall soon after coz' of a faulty amp setup. i think that was the case (similar to what happened here)

but i haven't heard a lot of issues on the ls460 though
__________________
Yes, I drove it. The great feeling of boiling blood.
rominl is offline   Reply With Quote
Old 04-20-08, 01:47 PM   #12
ironhorse
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 122
Default

I was told mine was the first ML amp to go on a ls 460, they have seen it on the es350 and the Sc, I have 5 lexus cars in the past and all had the ML system and I never had any problems before so I am hoping this is just dumb luck all of my past cars had a min of 75,000 and I kept them about 3-4 years and like I said never had any problems. Just my 2 cents.......
__________________
1967 GTX
2006 Screaming Egale Ultra Glide
2002 custom Indian Chief
ironhorse is offline   Reply With Quote
Old 04-21-08, 08:32 PM   #13
cmr3rd
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2005
Location: Utah
Posts: 8
Default

Dealer ordered new ML amp today. "Never heard of it happening on LS". Will let you know outcome.
cmr3rd is offline   Reply With Quote
Old 04-22-08, 02:33 AM   #14
Audriuss
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2007
Location: LITHUANIA, Europe
Posts: 395
Default

here, in LT, I have a friend in Lexus service, and he said that they already had another one dead ML amp on LS...don't think it is just dumb luck..hopping to hear som problem fix, as I said, don't want to have dead ML amp again...
Audriuss is offline   Reply With Quote
Old 06-11-08, 04:48 PM   #15
zzzzdoc
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
zzzzdoc's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Florida
Posts: 602
Default

Just happened to mine today, on the LS600hL. New amp on its way. Didn't notice if it was hot in back (heck, it's Florida in the summer in a black car, of course it's hot).

http://www.clublexus.com/forums/ls460-ls460l-and-ls600h/360778-quietest-car-trying-to-make-me-go-deaf.html
__________________
1994 LS400, 2002 LS430UL -Gone, but not forgotten. Great cars.
2004 GX470 - 6000lbs just for the IRS. Gone, won't be missed.
2004 Lamborghini Murcielago.
2008 Black Opal/Cashmere LS600hL
2009 Toyota Prius - Gotta make up for the Murci's mileage.
2010 Mercury Metallic IS-F. Vroom, vroom.
No, the LS600hL isn't the fastest 0-120 - even off a cliff.
zzzzdoc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-08, 04:48 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange clicking noise by center vents akafixture GS - Second Generation 4 09-08-14 10:46 AM
Rear end **click click click* getafewliv IS - Second Generation 8 06-11-14 02:49 PM
2014 is350 f sport clicking noise near steering column Deefourtay IS - Third Generation 2 04-25-14 11:11 AM
Click Click Click gc9538 GX - First Generation 6 09-18-13 03:11 AM
SC400 clicking sound when trying to start nfordhk SC 400/300 6 07-10-09 11:26 PM


Tags
2007, 460, audio, car, clicking, gs430, levinson, lexus, loud, ls, mark, noise, off, repeating, sound, troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 01:22 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info