Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS430
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Taillamp failure

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-03-09, 02:51 PM   #1
KSLS
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2007
Location: KS
Posts: 10
Default Taillamp failure

2001 LS430 -

A taillamp failure message has showed up on my dash along with the exclamation mark inside the red triangle.

All of my lights check out o.k. , lights, turn signal, brakes etc.

What does anyone think is going on, (computer glitch?), and can I clear this message off my dash panel myself?

Thanks everyone.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
KSLS is offline   Reply With Quote
Old 09-03-09, 03:26 PM   #2
LS430inDE.
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
LS430inDE.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Delaware
Posts: 574
Send a message via AIM to LS430inDE.
Default

Did you recently change any of the bulbs to LEDs?
__________________
call me by my name..Ara
2005 Mercury Metallic (NEVER shows dirt) LS430
w/black leather
w/Modern Lux
w/sport package
w/LOUSY AM RECEPTION!
HEY TOYOTA! my OTHER car was a loaded 2002 Acura 3.5RL w/ALWAYS UPDATED NAV that's usable IN MOTION!
LS430inDE. is offline   Reply With Quote
Old 09-03-09, 07:28 PM   #3
stock_sc
Pole Position
Trader Score: (2)
 
stock_sc's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: il
Posts: 272
Default

what i would do is check the bulbs. mines did that the other day and there was a burnt bulb. everything looked okai. did u check the high tail light also?
__________________
past... 97 civic, 97 sc400, 01 ls430
present... 05 element 4wd flying brick!!!
stock_sc is offline   Reply With Quote
Old 09-03-09, 09:33 PM   #4
AlexusAnja
Moderator
Trader Score: (0)
 
AlexusAnja's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: NY/NJ
Posts: 4,093
Default

Maybe the high intensity is out when you step on the brakes. Did you check with someone doing all the lights and stepping? Something has to be out... doubt it's a glitch. Also, it seems for '04-'06 atleast that the system does not check the high center mount light as many here have ran with it blown and no indicator. Also, I installed LED there and no indicator.
__________________
'10 MDX blk/blk
'04 LS430 CL blk/blk (I'm on cloud 9)
'99 RX green/beige - (still smashing, but it's the beater)

N:Quebec E:Boston W:Chicago S: Orlando
AlexusAnja is offline   Reply With Quote
Old 09-04-09, 12:52 AM   #5
usermel
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2003
Location: Virginia
Posts: 1,018
Smile Taillamp failure!!!

Quote:
Originally Posted by KSLS View Post
2001 LS430 -

A taillamp failure message has showed up on my dash along with the exclamation mark inside the red triangle.

All of my lights check out o.k. , lights, turn signal, brakes etc.

What does anyone think is going on, (computer glitch?), and can I clear this message off my dash panel myself?

Thanks everyone.
I had the same warning and is was a bulb that was out. It couldnt be seen when I was out of the car. It was visible only when I would brake. The dealer gave me a break and just told me go to parts and buy the bulb and replaced it for me in the service bay and didnt charge labor at all! Think its a light you cant see visibly thats out sir. Let dealer check it out the computer in the car notifies us when malfunctions happen and could be a issue that isnt easily seen! L.G.N.M
__________________
2001 LS430 Mark Lev/Navigation,Black Cherry (exterior) Ecru (interior) with golden birdseye wood/woodkit to match. Australian sheepskin seatcovers 1inch thick.Sheepskin Seatcovers.
usermel is offline   Reply With Quote
Old 09-04-09, 10:19 AM   #6
jayclapp
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
jayclapp's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: AZ
Posts: 1,490
Default

Seems like a easy, quick solution would be to just replace all the bulbs, since you have to go in there to replace the unidentified failed one.
__________________
2004 LS430 UL - silver, chrome grille, Auto Couture trunk spoiler, OEM mud guards, 7-spoke OEM chrome wheels. VaisTech SL2Vi
1992 SC400 - Original owner

BOOMER SOONER!
jayclapp is online now   Reply With Quote
Old 09-04-09, 01:59 PM   #7
CG lover
Pole Position
Trader Score: (0)
 
CG lover's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: St. Peters, Missouri
Posts: 321
Default

the third tail light bulb does not register on the dash when burned out,,

mine was out at the annual inspection and the dealer told me,, they wanted $35 to replace it and it was $3 at Auto Parts and about 3 minutes to do,,

Derry
__________________
Common sense is not common,,

2005 LS430 ULTRA "every option"
CG lover is offline   Reply With Quote
Old 09-04-09, 05:20 PM   #8
AlexusAnja
Moderator
Trader Score: (0)
 
AlexusAnja's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: NY/NJ
Posts: 4,093
Default What the...

Quote:
Originally Posted by CG lover View Post
the third tail light bulb does not register on the dash when burned out,,

mine was out at the annual inspection and the dealer told me,, they wanted $35 to replace it and it was $3 at Auto Parts and about 3 minutes to do,,

Derry
This is why people don't like the dealerships... $35 to replace a bulb that costs $1 to them and then about 30 seconds tops to do. Push cover to left, flip open, unscrew bulb, screw on new bulb, flip back down and push to right.

Incredible...

Have someone step on the lights for you, I'm sure there is one out when the brake is stepped on.
__________________
'10 MDX blk/blk
'04 LS430 CL blk/blk (I'm on cloud 9)
'99 RX green/beige - (still smashing, but it's the beater)

N:Quebec E:Boston W:Chicago S: Orlando
AlexusAnja is offline   Reply With Quote
Old 09-10-09, 12:16 PM   #9
KSLS
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2007
Location: KS
Posts: 10
Default

Well, I can't help but not think that I have a computer glithch now. On Saturday morning when I got in the car to head out for Lincoln and expecting the taillamp failure message to come on as soon as I put car in reverse, it didn't (??) I drove to Lincoln and back (approx. 400 miles) and as of today, Thursday, the message has not come back.

(Now I am sure having said that, that as I am driving home tonight -wahlah! - the "Taillamp Failure" will come back)

By the way, I rechecked all the lights again and still could not find one out.
Thought maybe one of the license plate lights were the cause but they are both working.
KSLS is offline   Reply With Quote
Old 09-10-09, 01:16 PM   #10
AlexusAnja
Moderator
Trader Score: (0)
 
AlexusAnja's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: NY/NJ
Posts: 4,093
Default

Quote:
Originally Posted by KSLS View Post
... expecting the taillamp failure message to come on as soon as I put car in reverse, it didn't (??) I drove to Lincoln and back (approx. 400 miles) and as of today, Thursday, the message has not come back...
So it comes on after you put into reverse? Then I would say your reverse light is out. Did you check that? Then again, the light is not coming on, so it should be working.

Next time it shows up again, then do a quick check. Hey, maybe the warning on so long, the computer just said "ah, forget it."
__________________
'10 MDX blk/blk
'04 LS430 CL blk/blk (I'm on cloud 9)
'99 RX green/beige - (still smashing, but it's the beater)

N:Quebec E:Boston W:Chicago S: Orlando
AlexusAnja is offline   Reply With Quote
Old 09-10-09, 02:58 PM   #11
LS430inDE.
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
LS430inDE.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Delaware
Posts: 574
Send a message via AIM to LS430inDE.
Default

Quote:
Originally Posted by ksls View Post
2001 ls430 -

a taillamp failure message has showed up on my dash along with the exclamation mark inside the red triangle.

All of my lights check out o.k. , lights, turn signal, brakes etc.

What does anyone think is going on, (computer glitch?), and can i clear this message off my dash panel myself?

Thanks everyone.
did you recently replace any of the bulbs to leds?????????????
__________________
call me by my name..Ara
2005 Mercury Metallic (NEVER shows dirt) LS430
w/black leather
w/Modern Lux
w/sport package
w/LOUSY AM RECEPTION!
HEY TOYOTA! my OTHER car was a loaded 2002 Acura 3.5RL w/ALWAYS UPDATED NAV that's usable IN MOTION!
LS430inDE. is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 06:37 AM   #12
KSLS
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2007
Location: KS
Posts: 10
Default

Sure enough - the failure light came on again but this time when I checked all the back lights, the brake light that is in the back window (high brake light?) did not come on.

Does any one have a DIY for replacing this bulb? Do I have to take the whole upper trunk liner out or is there a better or more right way to do this?

Thanks again everyone.
KSLS is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 08:01 AM   #13
KSLS
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2007
Location: KS
Posts: 10
Default

Searched Forum and found replacement info.

Big thanks to AlexusAnja's post and pictures.
Thanks again to all.
KSLS is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 04:19 PM   #14
LS430inDE.
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
LS430inDE.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Delaware
Posts: 574
Send a message via AIM to LS430inDE.
Question

Quote:
Originally Posted by KSLS View Post
Sure enough - the failure light came on again but this time when I checked all the back lights, the brake light that is in the back window (high brake light?) did not come on.
So...are we concluding that, the 01-03 LS's center (high mounted) brake light was supervised for bulb failure, yet 04-06 is not?
__________________
call me by my name..Ara
2005 Mercury Metallic (NEVER shows dirt) LS430
w/black leather
w/Modern Lux
w/sport package
w/LOUSY AM RECEPTION!
HEY TOYOTA! my OTHER car was a loaded 2002 Acura 3.5RL w/ALWAYS UPDATED NAV that's usable IN MOTION!
LS430inDE. is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 04:32 PM   #15
KSLS
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2007
Location: KS
Posts: 10
Default

Picked up a replacement bulb on way home tonight. Package of 2 was $7.50 so I have a spare. Brake light housing came right up after a little smack to the left and carefully lifting it up and out. Hardest part was getting the bulb assembly/socket to reset/sync in housing.

Big thanks again to instructions found on forum posted by AlexusAnja.

To LS430inDE,
my failure message is gone after replacing the bulb. For the life of me, I don't know why Lexus would remove that info on the 04-06 years as I would like to someday trade up to that vintage.

Thanks again to all who take the time too reply to these posts.
KSLS is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 04:32 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
430, car, failure, fixing, high, inside, lamp, lexus, ls, ls430, red, signal, tail, taillamp, triangle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SC430: BackLight message Failure "Error omarhashim SC 430 0 06-08-14 11:02 PM
where's my lamp failure module?! dutchs SC 400/300 3 07-15-13 12:18 PM
CA FS gs300 srt intake with ecu and sonar led tail lamp. exodus_2 2Gen GS430 / 400/ 300 Classifieds (98-05) 15 06-03-13 03:07 PM
'02 Tail Lamp Failure hms09 LS430 5 08-14-12 07:49 AM
LS430 Tail Lamp Failure hms09 LS430 1 08-13-12 06:48 AM

All times are GMT -7. The time now is 10:19 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info