Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS430
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Lexus Link (Error msg)

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-06-09, 12:49 PM   #46
Bdragon007
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Bdragon007's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Massachusetts
Posts: 345
Default

Quote:
Originally Posted by big_blzr94 View Post
are you saying to just cross the connectors and that will work? no other issues with that? I will give it a try in the morning.
Yes, No issue as long you understand and on the same page with me. Good luck, let me know how it goes.

Finally got time to get the pictures, used my phone so it's a little blurry. Still see everthing ok, hope this will help everybody.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
Attached Images
 

Last edited by Bdragon007; 01-07-09 at 01:44 PM..
Bdragon007 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-09, 01:47 PM   #47
Bdragon007
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Bdragon007's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Massachusetts
Posts: 345
Default

One more...
Attached Images
 
Bdragon007 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-09, 09:27 AM   #48
groomerz
Rookie
Trader Score: (0)
 
groomerz's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Il
Posts: 59
Default lexus link disable

I found this on just ask by a lexus mechanic. He talks of crisscrossing one set only and leaveing the others disconnected. I looked at wiring diagram and found that their is one plug with only 2 wires yellow and black that is for left speaker and needs to be connected to the other plug that matches the yellow and the black. I connected those only and have a left rear speaker and no annoying lexus link system errorhttp://www.justanswer.com/questions/...us-link-system
__________________
His 2002 LS 430 base Mystic Gold/Tan interior
Hers 2009 Rx350 AWD, NAV Matador Red/Grey int
groomerz is offline   Reply With Quote
Old 11-20-09, 10:24 AM   #49
SH430
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2009
Location: CA
Posts: 21
Default Link System Error Message

I contacted my local dealer about the error message, and Lexus will no longer pay for the fix. The parts will need to be ordered and the cost is around $200.
SH430 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-09, 03:39 PM   #50
Bdragon007
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Bdragon007's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Massachusetts
Posts: 345
Default

Quote:
Originally Posted by SH430 View Post
I contacted my local dealer about the error message, and Lexus will no longer pay for the fix. The parts will need to be ordered and the cost is around $200.
You didn't see my post and pictures on top?
Bdragon007 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-09, 05:09 PM   #51
tcjeffri
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Sep 2009
Location: OH
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by groomerz View Post
I found this on just ask by a lexus mechanic. He talks of crisscrossing one set only and leaveing the others disconnected. I looked at wiring diagram and found that their is one plug with only 2 wires yellow and black that is for left speaker and needs to be connected to the other plug that matches the yellow and the black. I connected those only and have a left rear speaker and no annoying lexus link system errorhttp://www.justanswer.com/questions/...us-link-system
Have you had any issues since crossing those wires?

I just did mine and no annoying voice! It just makes me a little nervous crossing connections...
tcjeffri is offline   Reply With Quote
Old 11-20-09, 05:34 PM   #52
caddyowner
Recovering Lexus Addict
Trader Score: (0)
 
caddyowner's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: MI
Posts: 4,817
Default

Don't cross the streams???
__________________
01 LX 470 - gone
05 LS 430 - gone
13 GS 350 - gone
14 Accord
12 Ridgeline
05 S2000
caddyowner is offline   Reply With Quote
Old 11-21-09, 04:19 PM   #53
TubbyGs430
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2009
Location: NY/PA
Posts: 100
Default

Bdragon007 thank you for the helpfull info i also have this issue with my 01 Ls43 going ot try this tomorrow
__________________
[FONT="Century Gothic"][SIZE="3"]R.I.P A.G 10/26/86-08/22/09
always riding shootgun with me
TubbyGs430 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-09, 12:04 PM   #54
SH430
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2009
Location: CA
Posts: 21
Default Link System Error Message

I was also nervous about crossing the wires (01 LS430 UL), but decided to try it anyway. I found the connections as pictured, and disconnected both sides. I checked the radio operation and found the left rear speaker not working as expected. I then connected the outter male connector (closest to the fender) to the inner female connector. I left the other two disconnected. The left rear speaker works again, and there is no more error message. Everything seems to work fine as is, so I'm going to leave the open connections alone.
SH430 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-11, 05:49 PM   #55
pdsterns
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Jersey
Posts: 2
Default Switching connectors

My 2002 LS430 has these connectors but they cannot be switched in that manner. There is a sex problem with the halves. If I cross the connectors they will not mate, they are the same sex. I could connect the upper left to the upper right and the lower left to the lower right. Is this what others have seen in trying to make this mod?
pdsterns is offline   Reply With Quote
Old 03-26-11, 04:54 AM   #56
tcr101
Lead Lap
Trader Score: (1)
 
tcr101's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: torrance/irvine
Posts: 519
Send a message via AIM to tcr101
Default

just a heads up. on my 01, i disconnected the cable (did not crisscross). it stopped the error message and have not seen any problems so far
__________________
tcr101 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-11, 06:09 AM   #57
sgretchko
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2010
Location: MI
Posts: 173
Default

I bought an '02 in January and the prior owner had not had the Lexus Link disconnected. I called the Lexus 800 number and described the issue. They called back in 2 days and authorized the repair for no charge. The dealer performed the removal at no charge. They did not have a new sunglass holder, so I still have the buttons. It is ok, it was nice to get rid of the voice.
sgretchko is offline   Reply With Quote
Old 03-26-11, 08:13 PM   #58
pdsterns
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Jersey
Posts: 2
Default

Well I disconnected the plug on the left and still got the message then the one on the right and the message went away. I left them both disconnected and everything seems fine, no speaker problems etc.
pdsterns is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 05:58 PM   #59
xtr3me
Rookie
Trader Score: (0)
 
xtr3me's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Ga
Posts: 66
Default

Great posting. So glad to be rid of the annoying voice error, reminded me of my ex-wife always in error mode.
Thanks Bdragon007
xtr3me is offline   Reply With Quote
Old 03-07-14, 03:14 PM   #60
Spydah
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2013
Location: Boston, MA
Posts: 9
Default Thanks, I just used this thread to disable the Lexus Link message

I just want to thank the CL board for helping me with this issue. I Have a 2003 LS430UL, I disconnected both connectors and then re-connected the male and female connectors closest to the rear of the car. The two connectors toward the front of the car i left disconnected. Now if I could just figure out how to adapt the cradle in the arm rest (it was original and purchased with the car) to accept an Iphone, I'd be living large!
Spydah is offline   Reply With Quote
Old 03-07-14, 03:14 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1999 Lexus GS 300 error code P0125 zlesinski GS - Second Generation 2 03-18-14 11:38 AM
Lexus Link Error ozandends GX - First Generation 1 10-03-12 09:17 AM
Lexus link system error voice lexodude LS430 2 08-03-11 06:10 PM
Lexus Link Error Message jay33 LS430 11 07-21-10 12:33 PM
lexus link disable groomerz LS430 4 05-06-09 07:03 AM


Tags
4la, a, contact, dealer, detected, disable, error, fix, lexus, link, ls430, message, removal, removing, system

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 05:49 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info