Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

1995 LS400 acceleration problem

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-17-14, 08:51 PM   #16
python
Lexus Test Driver
Trader Score: (4)
 
python's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: ca
Posts: 1,288
Default

bad ecm.....
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
python is offline   Reply With Quote
Old 07-18-14, 05:01 AM   #17
Adrianls4
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2014
Location: Florida
Posts: 10
Default

You think the ecm would cause the car to lose all power and feel like its in neutral?
Thanks
Adrianls4 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-14, 10:26 AM   #18
cobalt91
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2012
Location: MI
Posts: 485
tuffluck1972
Default

It is possible. How is the maintenance history? If the ecm is pulling the timing due to a stretched timing belt, it could feel similar. We wont know until we get more info. Start with the basics, fuel, ignition and timing. Check these thee first. Then check your wire harnesses for broken wires or fraying. Couldnt hurt to look at the electrical connections on the transmission. ECM will most likely need capacitors, but this is usually the last thing that is checked.
cobalt91 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-14, 06:23 PM   #19
Adrianls4
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2014
Location: Florida
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by cobalt91 View Post
It is possible. How is the maintenance history? If the ecm is pulling the timing due to a stretched timing belt, it could feel similar. We wont know until we get more info. Start with the basics, fuel, ignition and timing. Check these thee first. Then check your wire harnesses for broken wires or fraying. Couldnt hurt to look at the electrical connections on the transmission. ECM will most likely need capacitors, but this is usually the last thing that is checked.
I want to thank everyone for all the help. Problem resolved. I took all the advice ecm was fine. It ended up being the tranny. I just put a used one with supposedly 50k lol I doubt it but it runs like a champ now.

Thanks for all the help!
Adrianls4 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-14, 10:53 PM   #20
tientony
Driver
Trader Score: (2)
 
Join Date: May 2010
Location: la
Posts: 185
Default

Hmm didn't understand how u can turn off and on and the tranny would work again, but at least u found the problem and fixed it
tientony is offline   Reply With Quote
Old 07-20-14, 10:53 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
1995, 2000, acceleration, coil, ignition, lexus, ls400, problem, rpm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dash lights acting wierd. markkontos LS400 2 12-02-13 08:56 AM
1995 LS400 intermittent rough idle and stalling markkontos LS400 2 11-23-13 06:18 PM
95 LS400 power problems Kanderson1 LS400 0 10-08-12 09:20 PM
1995 Lexus LS 400 - Loud Squealing... Engine Area Blaizze LS400 19 04-28-07 09:51 PM
1995 LS 400 shuts off by itself at stop sign! The Godfather LS400 17 02-06-02 05:58 AM

All times are GMT -7. The time now is 05:49 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info