Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Dash Lights on (engine, trac off, trac) - code 41. Need advice

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-07-14, 12:16 PM   #1
ZGagnon
Lead Lap
Trader Score: (7)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ontario
Posts: 405
Default Dash Lights on (engine, trac off, trac) - code 41. Need advice

Hey guys, searched up and down and couldn't find too much like my situation so please let me know if any of this sounds familiar, and what my next steps should be.

So… Just had plugs, wires, cap/rotor, distributors and ignition coils replaced, CAR RUNS GREAT.. keep that in mind. Also car is 100% stock. No modifications whatsoever. Car has 260 kilometres so roughly 160000 miles.

After the car sits for a few hours or over night, on startup 3 lights stay on, the ENGINE, TRAC and TRAC OFF lights. Within 2 seconds of driving the ENGINE and TRAC OFF lights disappear, if i then stop at the store or anywhere, turn car off, on startup ALL LIGHTS are gone.

Doing the DIY scan, i only managed to pull code 41 - throttle position sensor signal.

From searching clublexus those who have had this code and needed the TPS replaced complained about rough idle or car not running smoothly, which mine is running fine.

I am currently trying to sell the Lexus and kind of sucks having the dash light up like a christmas tree for 5 seconds.

ANY ADVICE or OPINIONS are welcome should hear back today from the older couple who came and looked at the car yesterday and would like to have this "issue" solved for them before purchasing.


This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
<a href=http://i465.photobucket.com/albums/rr15/SCEPPY/NOFR/ZGAGNONSIG.jpg target=_blank>http://i465.photobucket.com/albums/r...ZGAGNONSIG.jpg</a>
ZGagnon is offline   Reply With Quote
Old 07-08-14, 12:10 AM   #2
AzHotLS
Pole Position
Trader Score: (1)
 
AzHotLS's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: AZ
Posts: 309
Default

Did you try disconnecting the negative battery cable for a while to reset the ECU? It's possible that with all that work, it just needs to be reset.
__________________
95 LS400 Pearl White
90 LS400 Pearl White R.I.P. 11/2008
AzHotLS is offline   Reply With Quote
Old 07-14-14, 07:51 PM   #3
ZGagnon
Lead Lap
Trader Score: (7)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ontario
Posts: 405
Default

still entertaining ideas
__________________
<a href=http://i465.photobucket.com/albums/rr15/SCEPPY/NOFR/ZGAGNONSIG.jpg target=_blank>http://i465.photobucket.com/albums/r...ZGAGNONSIG.jpg</a>
ZGagnon is offline   Reply With Quote
Old 07-15-14, 01:50 AM   #4
Yamae
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2011
Location: Japan
Posts: 977
Default

The code 41 means the abnormal resistance of the throttle position sensor detected by the ECU. This can be confirmed checking the continuity and the resistance of it in accordance with the service manual. Sometimes the problem is caused by a connection issue, but the abnormal resistance change causes the problem in most of the case and the only choice is to replace the sensor.
Yamae is online now   Reply With Quote
Old 07-15-14, 09:59 AM   #5
sshhlexus
Rookie
Trader Score: (0)
 
sshhlexus's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: FL
Posts: 50
Default

'93 LS400 only 128,000 kms

ECU caps upgraded to specs according to this site about 3 or 4 months ago.

I have been having a very similar problem. Engine starts okay with no dash lights. Then after about 5 minutes of driving both the 'TRAC OFF' and 'Check Engine' lights come on. The car still drives okay. I have been driving it this way for about a month. I hope that no damage is occurring.

Gas consumption is about 21 MPG, combined city and highway. I will try to have the error code read by a garage over the weekend.
sshhlexus is offline   Reply With Quote
Old 07-22-14, 04:58 AM   #6
gspenco
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
gspenco's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: NV
Posts: 2
G Scott Spence gspenco G Scott Spence G Scott
Default

My car is doing the same thing. 1995 LS400, 210848 miles. Tonight, within 5 minutes, the "Trac off, ABS, red Engine light" came on. All at once, I know I need a new battery, I'll do that today. But the other lights are popping on for no reason. The alternator and belts were replaced. New front brakes, will replaced rear brakes in a week (payday). Just trying to understand.
gspenco is offline   Reply With Quote
Old 07-22-14, 04:58 AM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CAN-Toronto Soarer power folding mirrors ZGagnon SC400 / 300 Classifieds 3 02-12-14 07:16 PM
Need help.. Rim and lower my LS400 please! ZGagnon Photoshop Forum 2 01-25-14 04:03 PM
TRAC-OFF light always on. Need quick help! ZGagnon LS400 3 11-29-13 06:48 PM
CAN-Toronto Soarer Leftover (5 speed pedals, bubble side markers, hks hi power, ebrake n more) ZGagnon SC400 / 300 Classifieds 14 12-20-12 06:43 PM
1991 Toyota Soarer - Progress Thread. ZGagnon SC 400/300 75 04-11-09 11:42 AM


Tags
2014, 250, check, engine, light, trac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 07:21 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info