Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

help car turn off and wont turm back on

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-25-14, 12:10 PM   #1
305ls400
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2008
Location: fl
Posts: 71
Default help car turn off and wont turm back on

i was driving my car yesterday about 120 miles, the car was working great all day no problems nothing wrong the whole day i park the car to go inside for 20 minutes, i left the car on i came back and the car was off, try to turn it back on and nothing happen i change the battery thinking it could be the problem but nothing, can anyone help my with ideas of what it could be.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
305ls400 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-14, 02:55 PM   #2
RA40
Moderator
Trader Score: (6)
 
RA40's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 15,563
Default

Not sure I'm reading it right: left the car running for 20 minutes and when you came back it was off and wouldn't start or run?

Out of gas-dead fuel pump from going dry.
Starter dead

What year how many miles?
Does the car crank as in starter works?
Plug in to get codes.
__________________

Mike
RA40 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-14, 09:57 AM   #3
305ls400
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2008
Location: fl
Posts: 71
Default

yes i park the car and it was on , did not turn it off i left the a/c on so it can be cold when i got back to the car. not the fuel it was full at the time. 1992, miles stop working on my car about 5 years ago with 175889 it should have around 350.000 or so about now i change the timing belt (water pump and everything in the area) 2 times all this years, spark plugs and cables with coils and caps, and the regular things nothing major



i dont know if it could be related but the e-break light will come on and off when i was driving.
305ls400 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-14, 10:29 AM   #4
305ls400
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2008
Location: fl
Posts: 71
Default

no codes . new battery it
. started souds like it turn but the car doesnt not crank
305ls400 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-14, 08:43 PM   #5
Yamae
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2011
Location: Japan
Posts: 848
Default

Quote:
Originally Posted by 305ls400 View Post
i dont know if it could be related but the e-break light will come on and off when i was driving.
Could you explain this more? What do you mean by e-break light?
Yamae is offline   Reply With Quote
Old 07-02-14, 06:09 AM   #6
python
Lexus Test Driver
Trader Score: (4)
 
python's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: ca
Posts: 1,256
Default

Quote:
Originally Posted by 305ls400 View Post
. started souds like it turn but the car doesnt not crank
huh? if its not cranking then its not turning over. if ur trying to start the car and u don't hear anything and the engine isn't cranking u may have blown a fuse under the hood or a fusible link. do the dash lights come on when u turn the key to the "ON" position?
python is offline   Reply With Quote
Old 07-06-14, 08:14 PM   #7
Boxcuta
Rookie
Trader Score: (0)
 
Boxcuta's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Alabama
Posts: 68
CEOofSwagg BobbyCornbread Boxcuta
Default

Ignition coils. My car use to cut off driving down the road and eventually not start. Turn over but never crank. When the driver side went out apparently the car wouldn't crank. Replaced both and it worked. Check to see if you're getting spark. Hope this helps.
Boxcuta is offline   Reply With Quote
Old 07-07-14, 06:38 AM   #8
305ls400
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2008
Location: fl
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by Yamae View Post
Could you explain this more? What do you mean by e-break light?
the emercengy break light will turn on without me applying the emercengy break, this will happen random, it will go away.
305ls400 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-14, 06:44 AM   #9
305ls400
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2008
Location: fl
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by python View Post
huh? if its not cranking then its not turning over. if ur trying to start the car and u don't hear anything and the engine isn't cranking u may have blown a fuse under the hood or a fusible link. do the dash lights come on when u turn the key to the "ON" position?
i check all fuses and everything is fine including the relay, this was the first thing i check because it happen to me before about 2 years ago and it was the relay. everytime i turn the key it sounds like the something is turning
305ls400 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-14, 06:45 AM   #10
305ls400
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2008
Location: fl
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by Boxcuta View Post
Ignition coils. My car use to cut off driving down the road and eventually not start. Turn over but never crank. When the driver side went out apparently the car wouldn't crank. Replaced both and it worked. Check to see if you're getting spark. Hope this helps.


i replace the coils spark plug caps and rotors about 6 months ago
305ls400 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-14, 10:50 AM   #11
305ls400
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2008
Location: fl
Posts: 71
Default

the starter clicks but it wont turn also the negative cable on the batter got really hot and wite smoke. i check all the fuses
305ls400 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-14, 12:33 PM   #12
timmy0tool
Lexus Champion
Trader Score: (5)
 
timmy0tool's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: 909/626/714, SoCal
Posts: 2,418
Send a message via AIM to timmy0tool
Default

if the starter doesn't turn, then it sounds like the starter died.
__________________
lateral Gangsta
timmy0tool is offline   Reply With Quote
Old 07-11-14, 12:47 PM   #13
Legender
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
Legender's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: TX
Posts: 663
Default

white smoke from the negative battery cable... bad news. Need to replace that cable. Same happened to my dad's 93.. had a new cable made as the dealer price is outrageous. I bet you don't have good grounding from the cable therefore no complete circuit... at least not enough to get power to the starter.
__________________
1. 2004 Mercury Metallic LS 430 - 51K and counting...slowly
2. 2002 Millennium Silver LS 430 - 125K
3. 2004 Toyota Tundra...109K
4. 2001 Toyota 4Runner... the previous daily driver...
5. 2000 Mazda Miata 5 spd... the new daily driver.
Legender is offline   Reply With Quote
Old 07-11-14, 01:43 PM   #14
lchouinard
Rookie
Trader Score: (0)
 
lchouinard's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Montreal, Canada
Posts: 64
Default

yup like Legender said, sound like you have a bad "restrictive" ground.

Try with jumper cables to hook the negative (- sign) on the battery to a solid non-moving piece of metal on the engine (hook to lift the engine?) and try to crank it. If it start then you found you problem. Leave the positive (+ sign) alone, do not connect the jumper cable on the positive.

Also make sure you battery is charged, bad ground could also mean that the battery wasn't charging properly and now your voltage is to low.

Starter is also a possibility and cause short/over-current when cranking, but in your case this wouldn't have cause the car to stop, but a bad ground yes.

Keep us posted on your findings
lchouinard is online now   Reply With Quote
Old 07-15-14, 10:50 AM   #15
305ls400
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2008
Location: fl
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by lchouinard View Post
yup like Legender said, sound like you have a bad "restrictive" ground.

Try with jumper cables to hook the negative (- sign) on the battery to a solid non-moving piece of metal on the engine (hook to lift the engine?) and try to crank it. If it start then you found you problem. Leave the positive (+ sign) alone, do not connect the jumper cable on the positive.

Also make sure you battery is charged, bad ground could also mean that the battery wasn't charging properly and now your voltage is to low.

Starter is also a possibility and cause short/over-current when cranking, but in your case this wouldn't have cause the car to stop, but a bad ground yes.

Keep us posted on your findings
i try with the jumper cables nothing happen also, the negative jumper cable got hot also. im going to change the starter and check the ground cables under the car
305ls400 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-14, 10:50 AM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
not sure what the problem is 2012IS250 IS - Second Generation 16 06-04-14 02:54 PM
starter, and climate control problems x2jzsc300x Build Threads 1 08-26-13 11:46 AM
Audio/Navi Issues Timmah IS - Third Generation 2 08-12-13 09:50 AM
SC400 has no power. Need help! Tam4511 Performance & Maintenance 18 06-29-13 09:58 AM
94 es300 LOST ALL POWER HELP!! lexus94es ES300 and ES330 5 11-25-12 08:04 PM

All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info