Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

New LS400 owner confused by selonoid

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-14-14, 12:17 PM   #1
sandyman
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: texas
Posts: 1
Default New LS400 owner confused by selonoid

I have searched and read all I can find about my problem. What I have found seems right but may be for another model. I would like your opinion of my situation please.
Bought car last week 1996 400 with 200K+ miles. Car ran and shifted perfect. No issues except check engine light was own. Ran code and came up with 0070 (lock up selonoid?) After clearing code the car shifted crazy but didnt shutter. I disconnected the battery and it started shifting perfect for a while. Then went back to acting almost like it was in neutral which is where it remains. My solution, which I would like your input on is this: Lock up selonoid is not working properly. I don't know if it is the DSL E. or another selonoid. I plan on cleaning the trans cable connection and if no luck replacing the selonoid AFTER checking it. I have all the info about doing this, I just want to make sure You experts agree and make sure the selonoid DSL E is the one I need before I get into it. BTW the Trans fluid looks clean and full. I called the previous owner and he has not done a fluid change while he owned it. I know to put the Type IV ATF in it. Am I on the right track and is this the selonoid I need? Your sage advice will be greatly appreciated. Happy to answer any questions if I didn't cover enough info. Thanks Sandyman AKA NOOBIE
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
sandyman is offline   Reply With Quote
Old 06-16-14, 07:06 PM   #2
297xxxl40
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
297xxxl40's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: ca
Posts: 6
Default trans solenoid

Could be the trans od spEed sensor or just the connector check it out you can swap the front spEed sensor with the rear one and are if that changes anything if so you just need the speed sensor or a bad connection
297xxxl40 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-14, 07:11 PM   #3
297xxxl40
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
297xxxl40's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: ca
Posts: 6
Default also

If your gonna change the od solenoid might as well change your 1&2 shift solenoid the plastic poseRs on mine started to deteriorate causing causing a 1 to 4th gear shift changed my solenoid and all is perfect now
297xxxl40 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-14, 07:11 PM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will an Aristo TT ECU control my Auto transmission? mechanix56 SC 400/300 8 02-05-14 09:09 AM
How do I remove the air intake Manifold on my 2nd generation RX350 iowarx350 RX - Second Generation 1 03-28-13 04:38 PM
RX300 Remote opens all doors but closes none! thealiceas RX - First Generation 3 03-10-13 04:51 PM
93 sc300 tranny issues AGAIN trinils97 Performance & Maintenance 10 05-04-12 01:37 PM
P0770 Code astro5169 RX - First Generation 13 08-08-08 01:24 PM

All times are GMT -7. The time now is 09:29 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info