Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Car theft anti-deterrent or ???

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-20-14, 12:56 AM   #1
BenjiB707
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
BenjiB707's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: California
Posts: 18
Default Car theft anti-deterrent or ???

Hey guys I am having a nightmare with this 1990 LS400...

Basically my car wont start.. It USED to come on when I unplugged/replugged battery and locked/unlocked doors but now it wont fire up.. When I put key in ignition the steering wheel won't go down, doors won't lock/unlock but just lights in dash/dome lights come on but when I turn key nothing happens..

Note that my Driver side door lock cylinder is pushed in maybe that has something to do with immobilizing my car?? I simply even unplugged all electrical connections going to the door but still nothing. I even tried replacing my theft box and even my starter but nada

Mechanics told me that I need to get the theft computer thing reset and that they won't even touch my car.. What can I do? Thanks
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
BenjiB707 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-14, 01:01 AM   #2
RA40
Moderator
Trader Score: (6)
 
RA40's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 15,847
Default

Sounds to me like a dead battery.
__________________

Mike
RA40 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-14, 12:47 PM   #3
BenjiB707
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
BenjiB707's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: California
Posts: 18
Default

Unfortunately I wish it was Just got a new battery and even jump starting it but nada
BenjiB707 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-14, 02:10 PM   #4
LScowboyLS
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2011
Location: Birmingham, AL
Posts: 4,079
sixtek @vatoloco
Send a message via Yahoo to LScowboyLS
Default

try disconnecting the negative battery cable over night - and then make sure you are truly using a master LS key, not the valet key

also, even though you say the battery is new, perhaps it has become discharged from an interior light left on, etc.

to prove to yourself and to us that the battery is fine, put a voltmeter across it, it should read 12.6V or higher, if it reads lower, you need to disconnect the positive and negative battery connections and charge the battery with a battery charger

Last edited by LScowboyLS; 03-20-14 at 02:14 PM..
LScowboyLS is offline   Reply With Quote
Old 03-20-14, 02:39 PM   #5
timmy0tool
Lexus Champion
Trader Score: (5)
 
timmy0tool's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: 909/626/714, SoCal
Posts: 2,708
Send a message via AIM to timmy0tool
Default

so there is no power at all to anything on the car? no lights, no sounds, nothing?

check all your battery terminal connections if they are plugged in on the other end into the car. you could have a good battery but it is useless if it is not connected properly to the car. also check your main fuses.

if there is some power, does the starter engage? (cranks)
__________________
lateral Gangsta
timmy0tool is offline   Reply With Quote
Old 04-06-14, 03:38 PM   #6
BenjiB707
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
BenjiB707's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: California
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by timmy0tool View Post
so there is no power at all to anything on the car? no lights, no sounds, nothing?

check all your battery terminal connections if they are plugged in on the other end into the car. you could have a good battery but it is useless if it is not connected properly to the car. also check your main fuses.

if there is some power, does the starter engage? (cranks)
I actually hot-wired the Starter relay switch with a piece of wire and it fires up.. What can be wrong with it?? I concluded the starter works but How can I make it where i can just put key in and start it .. Thats why I'm thinking it's the theft. Any advice???? Thanks
BenjiB707 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-14, 03:39 PM   #7
BenjiB707
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
BenjiB707's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: California
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by LScowboyLS View Post
try disconnecting the negative battery cable over night - and then make sure you are truly using a master LS key, not the valet key

also, even though you say the battery is new, perhaps it has become discharged from an interior light left on, etc.

to prove to yourself and to us that the battery is fine, put a voltmeter across it, it should read 12.6V or higher, if it reads lower, you need to disconnect the positive and negative battery connections and charge the battery with a battery charger
I am using a true LS key, and it's not the battery I actually hot-wired the starter relay and it fires up. I'm thinking it's something to do with the door locks or something.. It's stuck in a theft mode Im guessing .
BenjiB707 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-14, 03:43 PM   #8
cobalt91
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2012
Location: MI
Posts: 490
tuffluck1972
Default

How much power is at the relay? I dont think that the 90 came with an immobliser.
cobalt91 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-14, 06:50 PM   #9
technol
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
technol's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Melbourne, Florida
Posts: 813
Send a message via AIM to technol
Default

Did you ever sort this out and fix the issue? I have the same exact issue now..
technol is offline   Reply With Quote
Old 09-22-14, 05:43 AM   #10
technol
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
technol's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Melbourne, Florida
Posts: 813
Send a message via AIM to technol
Default

Mine ended up being the starter relay.
technol is offline   Reply With Quote
Old 09-22-14, 05:43 AM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! 03 SC won't unlock. Can't open door GregZ1969 SC 430 2 12-17-13 10:21 AM
Help! Anti theft system won't allow my car to start. LexusEs14 ES300 and ES330 4 03-11-13 10:40 AM
Factory Theft System won't activate HELP! MackieWade LS400 1 11-28-12 10:31 AM
actuator broken dorr won't open even with key! rcolorado GS - Second Generation 9 06-21-12 05:02 PM
any help with 1991 ls400 anti theft system? mysicLS400 Lexus Audio, Video, Security & Electronics 1 02-17-11 10:56 PM


Tags
1990, 400, cable, hot, lexus, ls, negative, start, theft, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 04:30 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info