Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Stereo cutting out passenger side

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-03-14, 09:03 PM   #1
blange400
Driver
Trader Score: (0)
 
blange400's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: New Mexico
Posts: 143
Default Stereo cutting out passenger side

Is there a trick to getting behind the stereo, I thought I'd see if the connection was loose.

Left is 100% on all the time when the radio is on .... right side intermittent but not like rapid on/off, just every so often either on or off on the right side. Ideas?

Thanks!
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
- Bob - Y2K Platinum Edition SF
New Mexico Blue Skies, Gold Aspens, Green Chili!!!
blange400 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-14, 01:24 AM   #2
LScowboyLS
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
LScowboyLS's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Birmingham, AL
Posts: 4,067
@vatoloco
Send a message via Yahoo to LScowboyLS
Default

if entire right side is dropping out intermittently, rather than just a single speaker, then it is one of these:

● loose connection or short in wiring behind head unit
● loose connection or short in wiring where it enters amp
● loose connection or short in wiring between head unit and amp
● problem inside right channel of head unit
● problem inside right channel of amp

getting behind head unit is relatively easy, there are several threads/tutorials here, search for them, and start with the FAQ for your generation - you will be removing console cover around gearshift & ashtray area, if memory serves
LScowboyLS is offline   Reply With Quote
Old 02-04-14, 05:46 AM   #3
blange400
Driver
Trader Score: (0)
 
blange400's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: New Mexico
Posts: 143
Default

Thanks! I will search for the removal technique.
__________________
- Bob - Y2K Platinum Edition SF
New Mexico Blue Skies, Gold Aspens, Green Chili!!!
blange400 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-14, 05:48 AM   #4
Sc0pe
Lead Lap
Trader Score: (1)
 
Sc0pe's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Florida
Posts: 791
pcheriyan007
Default

Here's a nice little PDF that I snagged from another post. I'd also recommend checking the connections on the amplifier (under the passenger seat, behind an air conditioning vent).
Attached Images
File Type: pdf 2000 LS400 - removing the radio head unit..pdf (904.9 KB, 30 views)
__________________

Quote:
Originally Posted by mikes7ke View Post
I read the title and thought you were dreaming of PureDrifter.
Quote:
Originally Posted by dengman View Post
I jb welded my nipple
Sc0pe is offline   Reply With Quote
Old 02-04-14, 05:51 AM   #5
LScowboyLS
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
LScowboyLS's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Birmingham, AL
Posts: 4,067
@vatoloco
Send a message via Yahoo to LScowboyLS
Default

Quote:
Originally Posted by Sc0pe View Post
I'd also recommend checking the connections on the amplifier
Seems like I read that in an earlier post!
LScowboyLS is offline   Reply With Quote
Old 02-04-14, 08:00 AM   #6
Kansas
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
Kansas's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Kansas
Posts: 2,695
Default

OK, I see the OP has a 2000 LS400 Platinum SF which, like mine, came with the Nakamichi system.

What's with the right channel of the Nakamichi failing on so many 98-00 LS400's? There have been a bunch reported on this forum over the years including mine. Why doesn't the left channel ever fail?

I remember a thread on this forum a few months ago that speculated that a loose connection in a ribbon cable inside the radio was the problem. I think it had photos.

As I said in previous threads, Factory Stereo Help in Florida "repaired" my 00 LS Nakamichi right channel in 2008 by re-soldering the balance control. At least he thought that was what fixed it - he wasn't 100% positive but the right channel worked fine until fall, 2013 when it started failing intermittently again.

This last time I gave up and had a $350 Kenwood DDX-470 installed at Best Buy using the Nakamichi amp and all the original connectors and speakers. The installer used pin adapters to plug all the Kenwood's wires into the OEM audio harnesses without cutting a single wire. Total cost was $498. There is a post the LS400 audio thread about the install. I especially like the Pandora interface and wireless Bluetooth audio streaming - use those features almost every day.

I hate to suggest it but you might want to give up on your Nakamichi head unit. I can't find anyone who is willing to work on Nakamichi any more including the company in Florida that fixed it last time and the Factory Radio Service in California that added an aux-in to it.

And don't I get 25 cents each time someone posts my head unit removal instructions? LOL
__________________
Jim - Lexus LS driver from 1990 to 2014 - Now driving a 2014 Toyota Sienna Limited with all packages and options
Kansas is offline   Reply With Quote
Old 02-04-14, 08:54 AM   #7
blange400
Driver
Trader Score: (0)
 
blange400's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: New Mexico
Posts: 143
Default

I'm seeing the advantage of the replacement, adding the features of Bluetooth and Pandora.
Didn't know it was a chronic problem. I should spend more time around here.

I donated the royalty to the Salvation Army in your name.

Thanks guys!
__________________
- Bob - Y2K Platinum Edition SF
New Mexico Blue Skies, Gold Aspens, Green Chili!!!
blange400 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-14, 10:54 PM   #8
ROXI
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2014
Location: Canada , BC
Posts: 2
Smile NO sound in Right side speakers!

I had the same problem with my '95 LS400 , only left speakers in 98% of the time. I did re-soldering balance potentiometer and it's working great all the time!!!!!! I followed this instructions and I made it! http://www.clublexus.com/forums/ls40...-tutorial.html

Note : Be careful with your wood!!!!!!!!!!!!!
Attached Images
   
Attached Images
File Type: pdf ls400 audio device removal.pdf (160.5 KB, 8 views)

Last edited by ROXI; 03-31-14 at 10:57 PM..
ROXI is offline   Reply With Quote
Old 03-31-14, 10:54 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
audio cutting out, stereo problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aftermarket stereo question??? power54 LS400 3 04-21-14 01:18 PM
Car stereo ngerstman RX - Third Generation 36 02-13-14 10:34 PM
replace burnt out stock amp with after market? ImNew Lexus Audio, Video, Security & Electronics 6 12-16-13 05:37 PM
Wiring up the stereo to the headlight power source? PseudoK SC 400/300 0 10-25-13 10:20 AM
1995 Lexus ES 300 Stereo Amplifier Badco6354 ES300 and ES330 2 12-14-12 03:33 PM

All times are GMT -7. The time now is 01:05 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info