Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

heater,radio not working

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-12-11, 09:59 PM   #1
erosen4
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2011
Location: Wisconsin
Posts: 2
Default heater,radio not working after starter change

I just had my starter changed on a1991 Lexus Ls400.BUT now radio/cd and my heat is not working!Not a light,nothing.My guy checked all of the fuses in the front,back and even took down the panel from under the stearingweel. All checked out good by his words. I dont have a manual,so i really dont know what they could of screw up,so the heat(or any of the air functions) stoped working! The heat was the only thing that worked like a swiss made watch for me for the last 11 years i owned the car.And now all of the suden after the starter change it dies together with the radio and all. The dashboard is fine.Please HELP!!!
p.s.
Is there a fuse behind the radio/cd panel?Should i make him take that off and look?Winter in Wisconsin is not gonna be fun with the wife and a kid in a frozen Lexus.....
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!

Last edited by erosen4; 11-13-11 at 01:03 AM..
erosen4 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-11, 07:42 AM   #2
deanshark
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2009
Location: ct
Posts: 1,983
Default

Welcome to CL.
You can probably do without the heat but you deffinately need the radio to drown out the screaming of your wife. "Where's my heat"!!!!! (been there, done that)
I don't think it has to do with the starter replacement, just a coincidence. Unless there is some bare wire somewhere that got grounded and blew a fuse or relay. You need to check the fuses with a meter, not just by sight, b/c sometimes they look good but actually not. There's also the fusible links and relays that are in junction block #2. (Big fuse box in the engine compartment) Check the 2 fusible links in the center of the 4, those are the ones that are to the left when you take off the cover, (40A and 120A) also check the fuse between the first two relays on the left, (#7-DOME-10A) and the "Heater Main Relay" (F) (left front relay) This would have been easier to explain if I had a scanner to post this page in my manual. Hope that helps ya out, I know what it's like with no heat, good luck.
deanshark is offline   Reply With Quote
Old 11-18-11, 12:37 PM   #3
erosen4
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2011
Location: Wisconsin
Posts: 2
Default

Thank you,that was helpfull. I checked all of the fuses. All in working condition.I took the radio down and see that all of the wires go to the back of the car.Even dow the radio(and heat)still not working,the cd changer is still operational!! I tought that tey go true same fuse.So it makes me think that it is got to be the wire somewhere(ether pinched or someting.maybe they screwed up something when they replaced the starter). Now,I just want to rewire radio and heat to something else,BUT i dont know which wire is what by color!!! HELP!!!!
erosen4 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-11, 12:55 PM   #4
deanshark
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2009
Location: ct
Posts: 1,983
Default

Check out this link. It's weird but it has been the cause of some (ALOT) of strange electrical problems on the LS. http://www.lexls.com/tutorials/lighting/bulbout.html
deanshark is offline   Reply With Quote
Old 11-18-11, 12:55 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
1991, 400, car, es400, frozen, fusefusable, heater, is250, lexus, linkrelay, ls, problems, radio, stopped, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error 4 revisited--request help from any and all experts!! gundy RX - Second Generation 4 09-23-14 02:32 PM
Radio/CD unresponsive yuri.ber LS430 1 11-15-13 07:52 PM
Audio Dead after Installing Nav Bypass from Beat-Sonic mauricer LS460, LS460L and LS600h 2 12-07-12 06:05 AM
Radio doesn't work, door ajar light on ChrisRose8 LS400 8 07-16-12 05:29 PM
No heat in my car! mcnelson GS - First Generation 25 12-27-02 02:01 PM

All times are GMT -7. The time now is 06:48 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info