Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Traction Control/CEL trouble, please help

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-22-11, 01:10 AM   #1
GaborL
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: CA
Posts: 46
Default Traction Control/CEL trouble, please help

Hi guys,
So I recently purchased a 91 LS400, and I have a few questions about issues Im really concerned about. To tell you a little about the car, Its sitting on Megan coilovers, and it IS slammed... the frame itself is sitting about 4-5 inches from the ground. Now, just recently, the TRAC light started to come and go, and whenever it did, it also threw a TRAC OFF light, as well as CEL light.
Like I said, the lights come and go, I dont know if its due to the ride height of the car, or the fact that the back is a little higher than the front. I erased the codes using the OBDI code clearing method, using a jumper, and simple wiring skills, but the lights came back after a short period of time. I also must mention that when all teh lights are on, the car will NOT downshift into lower gears to speed up, Ihave to manually shift it into O/D, 2nd, oreven 1st.... I'm concerned about the amount of money I might have to spend in order to fix this issue. A friend told me that theres a module out there which tricks the traction control to stay on or off or something...
I'm in desperate need of help... Thank you
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
GaborL is offline   Reply With Quote
Old 05-22-11, 01:37 AM   #2
PureDrifter
BahHumBug
Trader Score: (10)
 
PureDrifter's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: California
Posts: 22,842
PureDrifter
Send a message via AIM to PureDrifter
Default

please both check the first thread in the forum and SEARCH.
__________________
1. Black on Black 1999 LS400 PM-spec
-Maya-Megan-Magnaflow-LSportline-Xenondepot-PPE Engineering-Duce-Platinum VIP-Figs Engineering-R1Concepts-
2. Black 2001 MR2 Spyder -#muchroadster-
3. Black 2004 IS300 -Manaray-HKS-Eibach-Kumho-
4. Ebony Teal 1995 LS400 11-8-06
PureDrifter is offline   Reply With Quote
Old 05-22-11, 06:27 AM   #3
billydpowe
Lexus Champion
Trader Score: (1)
 
billydpowe's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: texas
Posts: 1,820
bill powell
Default

yes, this forum is to help you help yourself, and your codes would have given us some insite.............
__________________
My Bible Study is at:
http://billydpowell.synthasite.com
take a look. my hope is it helps people get into their Bible where the Holy Spirit can teach them the REAL truth, not my words, which are just stimulants.... 2 Tim 2:15 Study.....

CARS I HAVE OWNED
http://s810.photobucket.com/user/bil...20owned?sort=9
billydpowe is offline   Reply With Quote
Old 05-26-11, 07:47 PM   #4
GaborL
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: CA
Posts: 46
Default

Sorry, new to the forums, I actually have a lot more lights on now, which worries me even more, thx for the heads up
GaborL is offline   Reply With Quote
Old 05-26-11, 08:49 PM   #5
MrGreen
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
MrGreen's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pa
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by GaborL View Post
Hi guys,
So I recently purchased a 91 LS400, and I have a few questions about issues Im really concerned about. To tell you a little about the car, Its sitting on Megan coilovers, and it IS slammed... the frame itself is sitting about 4-5 inches from the ground. Now, just recently, the TRAC light started to come and go, and whenever it did, it also threw a TRAC OFF light, as well as CEL light.
Like I said, the lights come and go, I dont know if its due to the ride height of the car, or the fact that the back is a little higher than the front. I erased the codes using the OBDI code clearing method, using a jumper, and simple wiring skills, but the lights came back after a short period of time. I also must mention that when all teh lights are on, the car will NOT downshift into lower gears to speed up, Ihave to manually shift it into O/D, 2nd, oreven 1st.... I'm concerned about the amount of money I might have to spend in order to fix this issue. A friend told me that theres a module out there which tricks the traction control to stay on or off or something...
I'm in desperate need of help... Thank you
I had the same symptoms with the trac control. Which lead to a bad ecu where I would put my foot down on the gas and my engine would go but it wasnt getting power to the wheels. I had my ecu rebuilt/reprogrammed and the guy told me the trac control was staying on constantly so I couldnt get power to the wheels. I had to manually shift to go anywhere if I left it in drive I couldnt go more than 20mph. cost me $160 to get the ecu rebuilt and I havent had a single problem with the ecu since

I'm not saying that will fix your problem but im just shedding some light on what might be the cause

Last edited by MrGreen; 05-26-11 at 08:52 PM..
MrGreen is offline   Reply With Quote
Old 05-30-11, 11:43 AM   #6
GaborL
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: CA
Posts: 46
Default

Thankks for the replies. I fixed the issue. Just recently before I fixed it, I actually had a lot more warning lights come on right before I fixed it. I had a "battery" light, "brake" light, "add coolant" and "add oil" lights, as well as the "taillight failure" lights. One day I was driving the car, and it gave signs of low voltage in the battery. I decided to do a random alternator test, by pulling the positive(+) battery terminal from the battery while the car was running, and the motor shut off... this lead me to believe that the motor isn't making enough voltage to stay on by itself (blown alternator), so I had my mechanic knock the issue out.
Been driving the car for 2 days now, with no warning lights whatsoever. Drives perfect.
Also must mention that when the TRAC lights were coming and going, I also had a Check Engine Light, from which I pulled 3 codes, all relating to voltage issues.
Thx for the replies, appreciate the help
GaborL is offline   Reply With Quote
Old 05-30-11, 11:43 AM
 
 
 
 
Reply


Tags
1991, 400, battery, brake, cel, check, control, engine, faliure, lexus, light, lights, ls, ls400, stays, traction

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 10:52 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info