Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Car won't start, electronics don't work!

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-09-11, 11:10 AM   #1
tenchu
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: WI
Posts: 173
Default Car won't start, electronics don't work!

I disconnected my battery over night to reset the ECU (pulled the wrong fuse and caught the airbag light), now the car won't start, it powers on, but wont even attempt to crank, heater/ac doesn't appear to be getting any power either. WTF?

And yes, I checked/replaced all the fuses. Apparently the fuse box diagram I copied off the net I was following backwards, hence pulling the wrong fuse, now I have everything back where its supposed to, and no dice.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
tenchu is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 11:21 AM   #2
deanshark
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2009
Location: ct
Posts: 1,984
Default

Factory alarm maybe. Try locking and unlocking the drivers door a few times with the key, not the remote. I usually have to use my passenger door, Idk why.
deanshark is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 11:31 AM   #3
tenchu
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: WI
Posts: 173
Default

Quote:
Originally Posted by deanshark View Post
Factory alarm maybe. Try locking and unlocking the drivers door a few times with the key, not the remote. I usually have to use my passenger door, Idk why.
I only have a key, not a remote? I tried the drivers door, but I guess I could try the passenger, lol.
tenchu is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 11:33 AM   #4
PureDrifter
BahHumBug
Trader Score: (10)
 
PureDrifter's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: California
Posts: 22,824
PureDrifter
Send a message via AIM to PureDrifter
Default

check fuses in the engine bay and in the driver-side foot well. then check the fusible links.
__________________
1. Black on Black 1999 LS400 PM-spec
-Maya-Megan-Magnaflow-LSportline-Xenondepot-PPE Engineering-Duce-Platinum VIP-Figs Engineering-R1Concepts-
2. Black 2001 MR2 Spyder -#muchroadster-
3. Black 2004 IS300 -Manaray-HKS-Eibach-Kumho-
4. Ebony Teal 1995 LS400 11-8-06
PureDrifter is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 11:37 AM   #5
tenchu
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: WI
Posts: 173
Default

That didn't work :/
tenchu is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 11:39 AM   #6
tenchu
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: WI
Posts: 173
Default

Quote:
Originally Posted by PureDrifter View Post
check fuses in the engine bay and in the driver-side foot well. then check the fusible links.
All the fuses under the dash are good, I even replaced them all just for piece of mind. All the fuses and fusible links in the fuse box by the battery are good.

The car doesn't even attempt to do anything, no clicks, no nothing, when you turn the key to "START" but all the dash lights come on (as normal) when the key is in "ON"
tenchu is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 01:25 PM   #7
tenchu
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: WI
Posts: 173
Default

Figured it out, took me forever, but it ended up being a 7.5A fuse on a row separate from the main block of fuses on the under-dash fuse box, I thought those were spare fuses (i'm used to how Honda's fuse boxes are setup, haha)

Can anyone give me an accurate fuse box diagram please? I have a feeling other fuses should go there, but i'm not sure what size, and for what
tenchu is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 01:25 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 is300 Engine turns over but won't start Chuck1906 IS - First Generation 15 06-03-13 07:44 PM
2002 gs 430 cd changer msneed GS - Second Generation 0 03-18-13 08:55 PM
car wont start flippy206 GS - Third Generation 15 02-17-13 12:00 AM
car won't start after battery disconnect mackel53 GS - Third Generation 9 08-27-09 07:45 AM
Engine Cranking slow but will not start after a timing belt change pardesi Performance 91 02-12-07 12:28 PM


Tags
airbag, car, dashboard, dont, electronic, electronics, engine, key, lexus, light, lights, ma, rx, start, wont, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 04:05 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info