Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Strange Acceleration Issue with '92 LS400

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-23-13, 06:57 AM   #16
Unclebob9
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2013
Location: CA
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by jk1105 View Post
Ok, my 92 LS 400 (85000 miles) let me down this morning, and I am trying to figure out the problem. Any help would be greatly appreciated. The LS400 has been a great car in the 5 months I have owned it, but not this morning! When I accelerated onto the main road from my neighborhood, the car would not accelerate past 15/20 mph. It felt like the car died, as the engine was lugging badly. The rpm level wouldn't go over 2000 either, which makes me think this is not a transmission issue. In drive, the car just won't surpass 2000 rpm or 15/20 mph. Strange, I think? Nothing is leaking, but there was a smell coming from the car once I pulled back into the driveway.

Does anyone have any ideas of what this may be? I heard that these cars may have a built in Engine defense where if the Engine has issues, the car won't let you accelerate past a certain speed, to protect the engine of sorts? Any help would be greatly appreciated. Thanks!

I had a similiar problem, it was the fuel pump resister relay. it is located under the rear of the air filter housing. It is about 3" x 1.5" silver with cooling ribs and a 2 wire plug going to it. You can find them reasonable on EBAY, do not buy a used one. You can also bypass it to make sure this is the problem. Just remove it and connect the wires on the plug together.
Bob
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
Unclebob9 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-13, 06:57 AM
 
 
 
 
Reply

Tags
20, 91, 92, accelerate, acceleration, bad, car, coil, lexus, ls400, mph, past, problems, symptoms, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vibration / Noise on 5spd SC300 SC300T Performance & Maintenance 20 10-01-14 04:34 PM
Crankshaft Pulley question 2000 LS400 MrStiles LS400 15 10-25-13 05:49 AM
Car stalls on cold starts, revs up and down on restart LexusFan2 ES350 (2007 - 2012) 2 10-18-12 10:52 AM
is this happen to you? Vi-Tuyen LS460, LS460L and LS600h 6 07-05-10 09:40 AM
92 ls400 ... slow takeoff kevdaddy54 LS400 1 03-10-07 11:09 PM

All times are GMT -7. The time now is 09:55 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info