Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Hard time starting my 98 LS400

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-22-04, 10:18 AM   #1
KK95
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York
Posts: 18
Default Hard time starting my 98 LS400

I'm pretty sure this is a battery problem....

When I went to start the car, the RPM would start to rise like the car was about to start, but then the car would shut off, and the Check Engine Light and Battery Light would be on.

Finally I got the car started by giving gas as the RPM's were about to fall. Do I need a new battery?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
KK95 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-04, 12:34 PM   #2
SharpLS-96
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
SharpLS-96's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: California
Posts: 2,991
Default Re: Hard time starting my 98 LS400

Quote:
Originally posted by KK95
I'm pretty sure this is a battery problem....

When I went to start the car, the RPM would start to rise like the car was about to start, but then the car would shut off, and the Check Engine Light and Battery Light would be on.

Finally I got the car started by giving gas as the RPM's were about to fall. Do I need a new battery?
Most likely it is your battery.
Since it's a 98, do you know if the battery has been changed in the 6 or so yrs as of yet?
__________________
In Memory of 9/11/01
http://www.clublexus.com/gallery/dat...of_9-11-01.jpg

"THIS GREAT NATION WILL LEAD THE WORLD AND WE WILL BE SUCCESSFUL!" --GEORGE W. BUSH
"I SAY TO OUR ENEMIES: WE ARE COMING! GOD MAY HAVE MERCY ON YOU, BUT WE WON'T!"--JOHN McCAIN
"THE PROBLEM WITH LIBERALS IS NOT THAT THEY'RE IGNORANT-IT'S THAT THEY KNOW SO MUCH THAT ISN'T SO!" --RONALD WILSON REAGAN -- MAY HE R.I.P.
SharpLS-96 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-04, 06:02 PM   #3
lexusk8
Lexus Fanatic
Trader Score: (0)
 
lexusk8's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Florida
Posts: 7,368
Send a message via AIM to lexusk8 Send a message via Yahoo to lexusk8
Default

KK95, this start-up problem you're having sounds so similar to mine with the '01 ES. Do you ever get a rough or low idle upon engine start-up? If so, it might not be the battery, but instead could be a dirty throttle body that needs some clearning, a sticky idle air control valve, or something abnormal inside the intake system or emissions.
__________________
2011 CT200h Premium (Obsidian on Black Nuluxe) - DDM 35W/5000K HID Slim kit, Road Magnet springs, Beat-Sonic FDA3 antenna, super white LED reverse lights
2013 GS350 F-Sport (Starfire Pearl on Black)
lexusk8 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-04, 07:48 PM   #4
KK95
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York
Posts: 18
Default

THe car starts fine now. I think the engine may have been flooded.

Start up is always pretty smooth for me and I don';t get rough or low idling.
KK95 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-04, 07:48 PM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 09:20 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info