Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

1993 LS400 factory alarm problem

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-07-04, 01:48 PM   #1
1UZFE
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2003
Location: New Jersey
Posts: 25
Question 1993 LS400 factory alarm problem

Hey everyoneÖ

Quick question about a 1993 LS400ís factory installed alarm system. Itís an AUTO-MATE 6, by Directed Electronics.

It was valet parked the other day, and I noticed when I got home that the siren didnít chirp when I locked it. Sometimes I accidentally hit the second button before the first and it silences it for that single command, but I couldnít get it to chirp at all. I armed and disarmed it a bunch of times but no sound. The lights flashed accordingly, and my doors lock and unlock, but it wonít chirp. I know the alarm is disabling the ignition because I tested it. I armed it and opened the door through an open window. The lights started flashing like it was set off, but no siren. I tried starting it with the key, but she didnít respond.

I have the worthless 6 page manual that came with it, but all it says is that there is a way to bypass the arming and disarming chirps permanently, but nothing about how to do it. Also, it doesnít mention anything about silencing the alarm sounds permanently. I disconnected the battery for a few minutes, hoping it would reset the system. No luck.

I am positive I heard the valet set off my alarm when they were bringing back my car. I can only assume he had trouble turning it off and hit both buttons in some order to screw it up. Has ANYONE had this problem, or know how to fix it?

Thanks,

don
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
1UZFE is offline   Reply With Quote
Old 05-07-04, 02:05 PM   #2
SharpLS-96
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
SharpLS-96's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: California
Posts: 2,991
Default

Just so you know, that's an aftermarket alarm system. There is no such thing as an OEM factory installed Automate alarm system from Lexus. The Lexus Dealership that sold the car had an outside company come and install the Automate alarm system for the person purchasing the car for an additional charge.

If the alarm goes off and:
1) Your lights flash...
2) Your ignition kill is working
but the siren isn't sounding it could be:

-A blown fuse for the siren. Check the wires that go to the siren to see if an "In Line Fuse" blew.
-Disconnected wires or a loose connection near the siren possibly.
-A bad siren.
-or as you stated, a programming feature.
__________________
In Memory of 9/11/01
http://www.clublexus.com/gallery/dat...of_9-11-01.jpg

"THIS GREAT NATION WILL LEAD THE WORLD AND WE WILL BE SUCCESSFUL!" --GEORGE W. BUSH
"I SAY TO OUR ENEMIES: WE ARE COMING! GOD MAY HAVE MERCY ON YOU, BUT WE WON'T!"--JOHN McCAIN
"THE PROBLEM WITH LIBERALS IS NOT THAT THEY'RE IGNORANT-IT'S THAT THEY KNOW SO MUCH THAT ISN'T SO!" --RONALD WILSON REAGAN -- MAY HE R.I.P.

Last edited by SharpLS-96; 05-07-04 at 03:05 PM..
SharpLS-96 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-04, 02:05 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
1993, 400, alarm, arm, chirp, disable, factory, lexus, ls, ls400, permanently, problem, reset, security, system, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 07:51 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info