Check tire pressure system two weeks after battery disconnected - Club Lexus Forums

Log In 

Check tire pressure system two weeks after battery disconnected

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-03-14, 03:22 PM   #1
torezcolem
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: md
Posts: 16
Default Check tire pressure system two weeks after battery disconnected

OK i know everyone is going to say this is a topic that has been touched on before,buttttt I installed an amp and a sub-woofer into my LS460 (wasn't satisfied with the sound obviously). In the process I disconnected the battery from the car for quite some time. About 2 weeks after installation my check tire pressure system light goes off, and i find out about the set button and i hit it liked described online and inside the manual but the same message comes back. I read something about i was supposed to hit the button under the dash once i finally plugged the battery back up (which i did not do), So any suggestions? worse case scenario i have techstream and ill just have to wait for the cable to arrive from hong kong so i can hook it up and diagnose it myself
torezcolem is offline   Reply With Quote
Old 07-05-14, 07:06 PM   #2
torezcolem
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: md
Posts: 16
Default

Receieved my diagnostic cable today and and this is what came up (well it wont let me post the picture) but the codes c2124,c2125 & c2177. I cleared them and none of the codes came back but i did realize that the 4th tire (not sure which one it is specifically on the car) is not reporting its tire pressure, it just says Checking. So it must be that sensor.
torezcolem is offline   Reply With Quote
Old 07-05-14, 07:23 PM   #3
Nospinzone
Moderator
 
Nospinzone's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MA
Posts: 2,971
Default

Yes, it could be a dead battery. What year is your car?
Nospinzone is offline   Reply With Quote
Old 07-07-14, 08:09 AM   #4
torezcolem
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: md
Posts: 16
Default

Nospinzone I have a 2007
torezcolem is offline   Reply With Quote
Old 08-14-14, 03:38 PM   #5
torezcolem
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: md
Posts: 16
Default

Well turns out the battery went dead in one of the sensors,couldn't program the new sensor using techstream some error kept popping up, found a new sensor online for $30.00 and ordered that and ateq vt30 & quickset at about $347.00. The vt30 helps you identify the sensor I.d. and the quickset programs it to your car .I figured that's more than worth it, the dealership wanted $100 per sensor and wanted to charge $200(claiming just programming the sensor was a hour and a half of labor). In my eyes you damn near pay for the ateq stuff in just one trip to the dealership. Needless to say no more annoying dash lights
torezcolem is offline   Reply With Quote
Old 08-14-14, 05:19 PM   #6
CJITTY
Moderator
 
CJITTY's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: The South
Posts: 4,594
Default

I did an extensive write up on ATEQ ib a previous post...if I had to do it all over again, I should of purchased cloneable sensors to match my winter set..that way I can swap and no need to reprogram tpms...the ateq tool is nice though. It saves money but most tire shops can do it for a very small fee. Usually $25 or less based on my experience
CJITTY is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
suspension fail Ashmead GX - 1st Gen (2004-2009) 7 08-07-16 11:22 PM
battery dying pishta Performance & Maintenance 7 01-25-16 10:31 PM
What do ABS, VSC and AFS have in common? don460 LS - 4th Gen (2007-present) 2 04-14-14 02:15 PM
Problem with Windows - Please help ahmed24 IS - 2nd Gen (2006-2013) 4 02-12-08 01:56 AM
Disconnecting the battery ahc21ahc ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 14 05-06-07 07:29 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:55 PM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved