Q&A with A Mark Levinson Amp Repair Tech - Page 2 - Club Lexus Forums

Log In 

Q&A with A Mark Levinson Amp Repair Tech

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-25-14, 04:56 PM   #16
Tee
Moderator
Thread Starter
 
Tee's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Atlanta, GA
Posts: 3,750
Default

Quote:
Originally Posted by Nospinzone View Post
I don't doubt that tech for a second and I'm sure he's right, but I've been on several car forums for years and this is the only one where I've read about amp failures. BTW Tee, how did you get all that conversation down, were you recording him?
When you facilitate and attend as many conference calls as I do on the weekly basis this phone call was a breeze!
Tee is offline   Reply With Quote
Old 03-25-14, 05:07 PM   #17
Nospinzone
Moderator
 
Nospinzone's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MA
Posts: 2,971
Default

Quote:
Originally Posted by Tee View Post
When you facilitate and attend as many conference calls as I do on the weekly basis this phone call was a breeze!
I think the NSA is looking for people like you!
Nospinzone is offline   Reply With Quote
Old 03-25-14, 06:30 PM   #18
roadfrog
Lexus Champion
 
roadfrog's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: BC Canada
Posts: 3,159
Default

Quote:
Originally Posted by Nospinzone View Post
I don't doubt that tech for a second and I'm sure he's right, but I've been on several car forums for years and this is the only one where I've read about amp failures.
Oh man, you need to go to Bimmerfest and specifically the E65 forum, where there are more posts there than here about the LOGIC 7 amps (Harmon Kardon). I never had an issue with mine, but there were places to send the amps in for repair, similar to where Tee sent his. In those amps, it was failure of capacitors. When you looked at them on the failing amps, you could see the caps were swelled and leaking/oozing.
roadfrog is online now   Reply With Quote
Old 03-25-14, 06:50 PM   #19
Nospinzone
Moderator
 
Nospinzone's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MA
Posts: 2,971
Default

Ah, I haven't been on that forum, but I will definitely take your word for it.
Nospinzone is offline   Reply With Quote
Old 03-26-14, 04:53 AM   #20
Arvid
Driver
 
Arvid's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Norway
Posts: 136
Default

Hi,
Last summer my ML amp had the same problem. (by ca. 50 k miles).. I sent it also to United Radio for repair....
It took 16 days from when I shipped from Norway before they got it...the same day Joe from United Radio called me and told me he would repair it the next day.....next day Joe called me again ..and said it was repaired (installed a new board) and wanted to know how he should ship it....got also my credit card details....US$ 760.. incl. shipping to Norway.... arrived at my door 4 days later...installed it in 30 minutes...and have worked like a champ after that..
Joe also told me that this would not happen again..and that it had nothing to do with heat..He had built in a new modified board...and was as friendly as could be..
Very happy with the service at UR :-)

Arvid
Arvid is offline   Reply With Quote
Old 03-26-14, 06:05 AM   #21
shrikelex
Driver
 
shrikelex's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: CA
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by roadfrog View Post
Oh man, you need to go to Bimmerfest and specifically the E65 forum, where there are more posts there than here about the LOGIC 7 amps (Harmon Kardon). I never had an issue with mine, but there were places to send the amps in for repair, similar to where Tee sent his. In those amps, it was failure of capacitors. When you looked at them on the failing amps, you could see the caps were swelled and leaking/oozing.
Now your making me miss my 7 series sometimes lol not
shrikelex is offline   Reply With Quote
Old 03-27-14, 01:09 AM   #22
rc12doctor
Driver School Candidate
 
rc12doctor's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: AP
Posts: 1
Default

I had mine repaired for a flat fee of $400...that was in 2011. Been working great ever since.


Customer Service Representative

United Radio Service, Inc.
5705 Enterprise Pkwy
E Syracuse NY 13057
(800) 448-0944 ext.3578
rc12doctor is offline   Reply With Quote
Old 04-11-14, 04:57 PM   #23
Roc3b
Driver
 
Roc3b's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: MA
Posts: 132
Default

Mine just crapped out at 74560 on the clock.
Roc3b is offline   Reply With Quote
Old 04-11-14, 06:00 PM   #24
Tee
Moderator
Thread Starter
 
Tee's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Atlanta, GA
Posts: 3,750
Default

Quote:
Originally Posted by Roc3b View Post
Mine just crapped out at 74560 on the clock.
I know how you feel, send to to UR they will have fixed within 24 hrs (if they are not mad busy) and back in the mail to you.
Tee is offline   Reply With Quote
Old 05-05-14, 02:26 PM   #25
Tee
Moderator
Thread Starter
 
Tee's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Atlanta, GA
Posts: 3,750
Default

If anyone was curious what it sounds like when the ML amp dies, I uploaded and posted a youtube vid in the first post. I forgot that I recorded it so others would know how annoying it sounds!!!
Tee is offline   Reply With Quote
Old 05-23-14, 04:09 PM   #26
mrgameover
Driver School Candidate
 
Join Date: Mar 2013
Location: La
Posts: 49
Default

I've just joined the club at 52k miles.
mrgameover is offline   Reply With Quote
Old 01-04-15, 02:48 PM   #27
patel69
Driver School Candidate
 
Join Date: Jan 2015
Location: Texas
Posts: 1
Default

I am having the same problem with my 2007 LS460L. Dealer price is very expensive. Do you have any suggestion to repair my amp or suggest a place in Houston.
patel69 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-15, 03:40 PM   #28
sktn77a
Lexus Champion
iTrader: (1)
 
sktn77a's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 2,395
Default

Only one place to get these repaired reliably - United Radio in Syracuse, NY.
sktn77a is offline   Reply With Quote
Old 10-23-15, 05:20 PM   #29
lexus600hl
Pole Position
 
lexus600hl's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: wisconsin
Posts: 300
Default

googled and selected these.

http://beckerautosound.com/lexus-mark-levinson/3125466

http://us.lexusownersclub.com/forums...on-amp-repair/

http://www.db-r.com/cs/css/ttx.cgi

http://www.ebcelectronics.com/mark-levinson-repair.php

http://www.carstereohelp.com/CarStereoRepair.htm

I believe that typically, the amp can be fixed easily - especially from the 2nd unit onwards. Most of them probably have the same common failures. The united guy is probably taking advantage.

If I were to lose my amp, I would try one of the above, to see if they are cheaper.. $350 range would be acceptable..
lexus600hl is offline   Reply With Quote
Old 10-23-15, 05:36 PM   #30
roadfrog
Lexus Champion
 
roadfrog's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: BC Canada
Posts: 3,159
Default

Quote:
Originally Posted by lexus600hl View Post
googled and selected these.

http://beckerautosound.com/lexus-mark-levinson/3125466

http://us.lexusownersclub.com/forums...on-amp-repair/

http://www.db-r.com/cs/css/ttx.cgi

http://www.ebcelectronics.com/mark-levinson-repair.php

http://www.carstereohelp.com/CarStereoRepair.htm

I believe that typically, the amp can be fixed easily - especially from the 2nd unit onwards. Most of them probably have the same common failures. The united guy is probably taking advantage.

If I were to lose my amp, I would try one of the above, to see if they are cheaper.. $350 range would be acceptable..
Looks like some of those you list only repair home amps, not car amps.

Regardless, I'd gladly pay 700 dollars to repair mine. Most here are very happy with the results and are getting repairs that update the amp to current reliability found in newer LS'. That said, if you find out that these other companies do in fact repair mobile amps such as ours, let us know!
roadfrog is online now   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 ES330 audio issue and diagnostic codes Bluescreen ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 0 08-03-16 02:56 PM
New member intro and specific ??s about Levinson sub OsideTurbo LS - 3rd Gen (2001-2006) 7 07-30-16 12:55 PM
No volume control please advise... KINGPIN555 LS - 4th Gen (2007-present) 12 11-19-15 06:23 AM
ML Amp busted?? hmklee LS - 4th Gen (2007-present) 1 06-01-15 12:19 PM
ML on non ml ls460??? Dee LS - 4th Gen (2007-present) 10 04-15-15 10:21 AM


Tags
08, 2007, amp, amplifier, atlanta, centers, change, failure, gs, is250, levinson, lexus, ls460, mark, mod, repair

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:34 PM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved