What are the symptoms of bad amp/subwoofer?? - Club Lexus Forums

Log In 

What are the symptoms of bad amp/subwoofer??

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-15-13, 11:14 AM   #1
gomboy60
Driver
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: CA
Posts: 106
Default What are the symptoms of bad amp/subwoofer??

Hi All,
The sound quality is quite nice from my 2005 LS430 but not as good as the system in Acura RDX with Tech pacakge. I am wondering if the system is working properly. Since I never heard any other LS430's sound system, I have nothing to compare to. Currently there is no static noise/flutter sound from any speakers but one thing I notice is the bass seems to be weak, even at the max level. I checked the speaker behind the rear seat, it seems to be fine (no tear and the face moves up and down with the beat). I just ordered Grom unit and try to install it this weekend. Any input is appreciated.

cy
gomboy60 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-13, 01:54 PM   #2
Spydah
Driver School Candidate
 
Join Date: Sep 2013
Location: Boston, MA
Posts: 12
Default

I have the same problem.
Spydah is offline   Reply With Quote
Old 10-15-13, 02:23 PM   #3
Kira X
美少女戦士セーラームーン
iTrader: (22)
 
Kira X's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: 東京都
Posts: 8,179
Default

The factory sub is pretty wimpy unless you use Dynamat to cover the rear deck and truck. There was a member who did that and said the bass response was much better. The bass in the LS isn't all that great compared to my Accord and SC300's stereo.

Usually symptoms of a bad amp would be noise coming from the speakers or no sound at all coming from the sub/speakers. Since there isn't any tears in the subwoofer I would guess it still works.
Kira X is offline   Reply With Quote
Old 10-16-13, 05:16 PM   #4
Moikoi
Driver School Candidate
 
Join Date: Jul 2013
Location: Ca
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Spydah View Post
I have the same problem.
Same with my 05...must be normal.
Moikoi is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear speakers very quiet on SC430 lukeb SC430 - 2nd Gen (2001-2010) 13 10-09-15 03:11 PM
No sound from front door speakers 303 IS - 2nd Gen (2006-2013) 3 08-18-15 12:59 PM
ls430 sound system cuscon LS - 3rd Gen (2001-2006) 7 02-10-15 02:35 AM
Crackling Sound from Speakers Even When Audio System Is Off rkw77080 LS - 3rd Gen (2001-2006) 4 11-16-14 03:24 AM
My 430 has no bass lamealibi LS - 3rd Gen (2001-2006) 20 07-04-14 04:22 AM


Tags
amp, bad, flutter, lexus, woofer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:55 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved