Trany noise - Club Lexus Forums

Log In 

Trany noise

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-09-14, 11:23 AM   #1
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default Trany noise

94 ls400. Has sqeeal I thought was a belt, but discovered it was coming from under the car. Only in neutral and rev up a little. Not there in drive or rev. Any Ideas?
Mtdave2 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-14, 01:36 PM   #2
RA40
Moderator
iTrader: (6)
 
RA40's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 17,138
Default

Squeal not good but could be from other belt driven accessories. As for the tranny, what is the condition of the fluid?
RA40 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-14, 03:41 PM   #3
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default

fluid is nice a red. I thought the noise was from a belt, but it is not. not really a bad squeal but loud enough. car drives and shifts fine. just odd.
Mtdave2 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-14, 06:41 PM   #4
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default


Well it does make the noise in drive too! though strangely it does go away by its self.
Mtdave2 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-14, 07:22 PM   #5
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default

front pump?
Mtdave2 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-14, 08:31 PM   #6
sha4000
Lexus Champion
iTrader: (1)
 
sha4000's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N.Y.
Posts: 4,763
Default

That does not sound good! I would think it would be coming from the front of the engine if it was the pump.
sha4000 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-14, 10:34 PM   #7
Caseyjones
Rookie
 
Join Date: Jul 2014
Location: South Dakota
Posts: 97
Default

Front transmission pump is hydraulic but when they fail or starve for fluid they often sound like the grinding PS pump. It's time to use extreme care and a very trusted helper, get a tech stethoscope and pinpoint it if possible.

Its hard to hear exactly where from but could it be a heat shield vibrating. I'm new to Lexus but not failed automatics, I have never heard one make that sort of sound before. I have heard torque converters make some strange sounds but this one is new to me.

Motor/trans mounts allowing the engine to twist and touch something under load? Is the video in drive or park/neutral?
Caseyjones is offline   Reply With Quote
Old 08-10-14, 07:06 AM   #8
sha4000
Lexus Champion
iTrader: (1)
 
sha4000's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N.Y.
Posts: 4,763
Default

Have you checked your differential fluid?
sha4000 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-14, 08:13 AM   #9
rick1987
Driver
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2012
Location: MA
Posts: 197
Default

Quote:
Originally Posted by sha4000 View Post
Have you checked your differential fluid?
If it makes the noise in neutral I don't think the diff would be the problem, or motor/tranny mounts.
rick1987 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-14, 09:07 AM   #10
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default

I did put it on rams and crawl under with my stethoscope. the noise is coming from the driver side rear of the trany pan. do not know what that means but it cant be good! lol
Mtdave2 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-14, 09:08 AM   #11
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default

Mtdave2 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-14, 09:22 AM   #12
sha4000
Lexus Champion
iTrader: (1)
 
sha4000's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N.Y.
Posts: 4,763
Default

Well it does look like something wet was leaking or sprayed down there.
sha4000 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-14, 10:37 AM   #13
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default

well i dropped the pan, and the fluid looked and smelled fine, there were only a couple small shiny flakes, nothing big. the filter looks clean. nothing looks out of the ordinary. hum....
Mtdave2 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-14, 10:40 AM   #14
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default







Mtdave2 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-14, 11:21 AM   #15
Mtdave2
Rookie
Thread Starter
 
Mtdave2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Co
Posts: 75
Default

i should add that the computer has not thrown any codes. Starting to suspect an accumulator? if you listen to the video you will he the sound when the engine is revved but stops after a few moments at that rpm. im just guessing here i dont know much about ATs. I am learning looking into this though!
Mtdave2 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sc400 running rough and stinks Farino81 Performance & Maintenance 2 09-05-15 07:45 AM
ISF Emission Control / Rev Hang ≥ 3000 RPM Quadrphnia IS F (2008-2014) 2 03-07-15 12:56 PM
Revs Staying High jakenbake Hybrid Technology 9 02-18-15 09:26 AM
PDX - looking for a reputable Lexus tech/stereo guy etc. 9000revs Pacific 9 02-11-15 12:39 PM
Engine revs when itís hot. davids75 Performance & Maintenance 2 06-23-14 08:41 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:37 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved