Radio doesn't work, door ajar light on - Club Lexus Forums


Radio doesn't work, door ajar light on

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-04-12, 06:33 PM   #1
ChrisRose8
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Location: Minnesota
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Radio doesn't work, door ajar light on

The other day I was driving and my radio/cd player was turning on and off by itself. So after sitting for about an hour I went to drive it again and it started but the engine killed; I was unable to shift gears at all. I was unable to start the vehicle after that, the battery was dead. So I jumped it and it started but then killed after a moment so I suspected that the alternator was bad. Long story short I had that tested and it was fine, found out that a fuse was blown. the 120amp ALT fuse. So $4 later it was up and running just fine. Except now my stereo does not turn on at all, and when I shut the car off and close the door my door ajar light comes on and stays on. (yes I've checked all the doors) The door ajar light is not on when the car is running though. Any ideas here? because I'm at a loss

This is a 1996 Lexus LS400 with just under 150K miles.

Last edited by ChrisRose8; 06-04-12 at 06:45 PM. Reason: forgot to put make/model of my car
ChrisRose8 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-12, 11:10 AM   #2
ChrisRose8
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Location: Minnesota
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default '96 LS400 Radio not working!

Is it common for the Nakamichi radio to just stop working?

With mine its like there is just no power going to the stereo. I checked the fuse and it was blown; I replaced it with the proper 20amp fuse and still nothing. I pulled it out and checked all the rear connections and they are all fine as far as I can tell.

ChrisRose8 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-12, 02:16 PM   #3
LSTex
Driver School Candidate
 
LSTex's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Texas
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you check all 3 fuses? According to the schematic, there are 3 fuses that power the radio. (One is just the illumination, but why not check it too?)

The Dome Fuse (10A) and Radio Fuse 1 (20A) are under the hood. Radio Fuse 2 (15A) is in the driver's side Fuse Box under the dash, above and to the right of the parking brake pedal.
LSTex is offline   Reply With Quote
Old 06-09-12, 12:08 PM   #4
ChrisRose8
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Location: Minnesota
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I honestly didn't know that set of fuses even existed in my car...But I checked them and they were all fine. The inside of the fuse cover says that its a 7.5am fuse for radio 2. Either way it was fine. So I really have no idea
ChrisRose8 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-12, 10:07 AM   #5
LSTex
Driver School Candidate
 
LSTex's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Texas
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was checking around for similar problems and came across this...

http://us.lexusownersclub.com/forums...howtopic=70269

Evidently, some people have had problems with the stereo going into mute mode. Hopefully, that'll be of some help.
LSTex is offline   Reply With Quote
Old 06-10-12, 01:28 PM   #6
Kansas
Lexus Champion
 
Kansas's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Kansas
Posts: 2,832
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ChrisRose8 View Post
Is it common for the Nakamichi radio to just stop working?

With mine its like there is just no power going to the stereo. I checked the fuse and it was blown; I replaced it with the proper 20amp fuse and still nothing. I pulled it out and checked all the rear connections and they are all fine as far as I can tell.

When you "checked all the rear connections" did you check the pins for power? I'm trying to understand which side the problem is on - radio side or harness side. Anything happening on the radio display? Do the radio buttons light up when the headlights are on?

If the radio display "works" (displays station frequency) then is there any evidence that a phone system was ever installed - e.g. a phone controller on the left side of the steering wheel.
Kansas is offline   Reply With Quote
Old 07-14-12, 11:02 PM   #7
nyjdmevo
Rookie
iTrader: (1)
 
nyjdmevo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: ny
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default did u fix it

have the same problem radio dont work and door ajar stays on ???? radio fuse in dash and hood look good
nyjdmevo is offline   Reply With Quote
Old 07-16-12, 06:27 PM   #8
ChrisRose8
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Location: Minnesota
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default fixed it

Turns out that the power cable for my stereo was bad. I got a new stereo installed anyways along with a new cord and it works great. Door ajar light is no longer on.
ChrisRose8 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-12, 06:29 PM   #9
ChrisRose8
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Location: Minnesota
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry for the late reply. But it turns out that it was the power cable that was bad.
ChrisRose8 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-16, 02:32 PM   #10
mary94123
Driver School Candidate
 
Join Date: Nov 2016
Location: CA
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nyjdmevo View Post
have the same problem radio dont work and door ajar stays on ???? radio fuse in dash and hood look good
did you fix yours? was it the same fix as chrisrose8?
I have the same door ajar indicator & dead radio problem on my 1997 LS 400.

Last edited by mary94123; 11-14-16 at 11:34 AM.
mary94123 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-16, 10:20 PM   #11
dicer
Lexus Champion
 
Join Date: Jul 2010
Location: wa
Posts: 3,449
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The first guy here said when running the door light is out, only when its not did it then come on. So that is likely something to do with the door / security system ecu or the other module that I read some place that Yamae had mentioned. You will need to find some good service info about that year car because all the systems are CAN based.
The Toyota tech site will have the info, or go to a dealer and ask to look at the service manual. Seems funny a power wire just goes bad for no reason, something else had to be going on.

Last edited by dicer; 11-11-16 at 10:24 PM.
dicer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New to club lex.. Need Help ASAP i have tried everything i can think of marib ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 0 03-13-16 11:45 PM
Dome light comes on, but door is closed. soarer93 SC- 1st Gen (1992-2000) 6 10-07-14 03:39 PM
1995 ls400 door ajar light stays on??? BURNmeOUT LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 8 04-26-12 05:52 PM
Sc300 door ajar dtLS400 SC- 1st Gen (1992-2000) 1 04-21-12 10:27 PM
Changing factory alarm defaults? MrXerox RX - 1st Gen (1999-2003) 2 08-09-03 04:29 AM


Tags
1995, 20, 400, 96, ac, ajar, alternator, amp, blowing, blown, dead, doesnt, door, fuse, lexus, light, lighter, ls, ls400, nakamichi, radio, short, stereo, stopped, work, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:47 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved