engine startup - Club Lexus Forums

Log In 

engine startup

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-08-04, 09:58 AM   #1
BeBeBloo
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: New Jersey
Posts: 9
Default engine startup

hi all, i have a '00 LS400. my battery would drain on its own when the car's not used for a day or two. when i fully charge the battery, i could only get about 2-3 good cranks and after that u could feel and hear the the engine trying to turn with a tough time. i checked the battery and it's in good condition, checked the fuse for the alternator thinking maybe the alternator's not charging but it seems fine. i thought the alternator was having problems because eventhough i use the car, the next crank would still not have power. any help would be great. thanks.
BeBeBloo is offline   Reply With Quote
Old 05-08-04, 10:11 AM   #2
Strida
Rookie
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 94
Default

What type of battery do you have? Check your battery again if its holding the charge. It should be at 12+. Clean the battery connectors with a wire brush.
Strida is offline   Reply With Quote
Old 05-08-04, 10:27 AM   #3
buttons
Driver
 
buttons's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: North Carolina
Posts: 122
Default

if your battery is also 2000, change it immediately--lexus' are extremely sensitive to low batteries
buttons is offline   Reply With Quote
Old 05-08-04, 11:50 AM   #4
SharpLS-96
Lexus Champion
 
SharpLS-96's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: California
Posts: 2,991
Default

You need to have a "LOAD TEST" done on your battery.
If it's the original battery it most likely needs to be changed.
SharpLS-96 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-04, 11:53 AM   #5
RA40
Moderator
iTrader: (6)
 
RA40's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 17,237
Default

If this is the original battery, it is likely time to replace it. The batteries I have had, they tend to go 3-5 years with most being replaced at the 4year mark.
RA40 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-04, 05:54 PM   #6
BeBeBloo
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: New Jersey
Posts: 9
Default

wow, ok, i'll have a load test done tomorrow and if anything change the battery. funny thing is, my '96 4runner has had the same battery since brand new and it's power is still there as when it was new. thx for the replies.

<- lexus dealer changed the battery using warranty!! woohoo free battery. thx for the help..

Last edited by BeBeBloo; 05-20-04 at 08:20 AM.
BeBeBloo is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:14 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved