1993 LS400 factory alarm problem - Club Lexus Forums

1993 LS400 factory alarm problem

Thread Tools Search this Thread
Old 05-07-04, 01:48 PM   #1
Driver School Candidate
Thread Starter
Join Date: Oct 2003
Location: New Jersey
Posts: 25
Question 1993 LS400 factory alarm problem

Hey everyone…

Quick question about a 1993 LS400’s factory installed alarm system. It’s an AUTO-MATE 6, by Directed Electronics.

It was valet parked the other day, and I noticed when I got home that the siren didn’t chirp when I locked it. Sometimes I accidentally hit the second button before the first and it silences it for that single command, but I couldn’t get it to chirp at all. I armed and disarmed it a bunch of times but no sound. The lights flashed accordingly, and my doors lock and unlock, but it won’t chirp. I know the alarm is disabling the ignition because I tested it. I armed it and opened the door through an open window. The lights started flashing like it was set off, but no siren. I tried starting it with the key, but she didn’t respond.

I have the worthless 6 page manual that came with it, but all it says is that there is a way to bypass the arming and disarming chirps permanently, but nothing about how to do it. Also, it doesn’t mention anything about silencing the alarm sounds permanently. I disconnected the battery for a few minutes, hoping it would reset the system. No luck.

I am positive I heard the valet set off my alarm when they were bringing back my car. I can only assume he had trouble turning it off and hit both buttons in some order to screw it up. Has ANYONE had this problem, or know how to fix it?


1UZFE is offline   Reply With Quote
Old 05-07-04, 02:05 PM   #2
Lexus Champion
SharpLS-96's Avatar
Join Date: Mar 2002
Location: California
Posts: 2,991

Just so you know, that's an aftermarket alarm system. There is no such thing as an OEM factory installed Automate alarm system from Lexus. The Lexus Dealership that sold the car had an outside company come and install the Automate alarm system for the person purchasing the car for an additional charge.

If the alarm goes off and:
1) Your lights flash...
2) Your ignition kill is working
but the siren isn't sounding it could be:

-A blown fuse for the siren. Check the wires that go to the siren to see if an "In Line Fuse" blew.
-Disconnected wires or a loose connection near the siren possibly.
-A bad siren.
-or as you stated, a programming feature.

Last edited by SharpLS-96; 05-07-04 at 03:05 PM.
SharpLS-96 is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beep that occurs when locking/unlocking the vehicle... help please? starbai IS - 3rd Gen (2014-present) 2 07-23-15 08:26 PM
Does 91 Lexus LS400 have a Starter Kill in factory alarm? Help Please Car won't Start DroppedGS LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 6 01-09-15 10:19 PM
Alarm goes off when opening front doors tedsterb GS - 2nd Gen (1998-2005) 12 12-10-14 08:42 AM
Alarm Problem Ron10346 LS - 3rd Gen (2001-2006) 0 10-23-14 10:33 AM
2005 RX330 Keyfob/Alarm Question gronkin RX - 2nd Gen (2004-2009) 2 02-22-14 05:16 PM

1993, 400, alarm, arm, chirp, disable, factory, lexus, ls, ls400, permanently, problem, reset, security, system, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 04:48 PM.

Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved