Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Special Interest Forums > Lexus Audio, Video, Security & Electronics
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

No sound 98 Lexus ES300 head unit install

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-12-15, 08:23 PM   #1
Michael86
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2012
Location: Canada
Posts: 11
Default No sound 98 Lexus ES300 head unit install

Hello,

I installed a double DIN Pioneer head unit (AVH-P4200DVD) 3 years ago into my 1998 Lexus ES300 with a Metra kit and I had absolutely no issues hooking up the wiring. I connected it and had it running perfectly until the head unit touch screen failed. Ie: sound still worked.

Last week I purchased a newer double DIN unit (Kenwood DDX771) and went to install this unit. Due to the plug in being reversed on the unit (the pin that keeps it locked in) I had to use the new harness and redo all the connections. The problem is that once it was all completed and plugged in there was no sound! Everything works great…except…zero sound!

I searched and found an article on this site that states that you cannot use the stock amplifier with an aftermarket head unit. It then goes into detail as to how to bypass the amplifier. I will be working on this soon if it is the only solution, however, it is extremely frustrating.

My question is this: Why did it work perfectly fine with the Pioneer head unit but now that I’m using the Kenwood it doesn’t work as a plug and play? The Metra kit uses RCA plugs for the speakers and the remote power wire for the stock amp. It’s all connected…just not working.

I tried both the 7.5 AMP fuse under the steering column and the 20 AMP fuse in the engine compartment. No luck in both cases.

Any help is appreciated!

Thanks,

Article about bypassing amplifier.

http://www.clublexus.com/forums/lexu...xus-es300.html
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
Michael86 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-15, 04:26 AM   #2
Shibumi1
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Shibumi1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: where the MAGIC happens
Posts: 1,573
Default

Make sure the amp turn on lead is connected to the proper lead...blue/white wire from radio to the blue or blue/white wire in metra harness
__________________
"Everyone's always trying to be someone they're not...I'm just trying to maintain who I already am!"

D.C. aka Shibumi1
Shibumi1 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-15, 04:29 AM   #3
Shibumi1
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Shibumi1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: where the MAGIC happens
Posts: 1,573
Default

Question... u didnt try to plug the pioneer harness into the kenwood did u? That may have caused a short inside the kenwood. ... being upside down is not the only difference.... all the pins could be in different positions.
__________________
"Everyone's always trying to be someone they're not...I'm just trying to maintain who I already am!"

D.C. aka Shibumi1
Shibumi1 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-15, 06:37 PM   #4
Michael86
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2012
Location: Canada
Posts: 11
Default

Nope. Didn't use the Pioneer harness. If it was the same physically I would have verified the wires first.

I definitely have the correct wires connected. Blue white to blue white.
Michael86 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-15, 06:37 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HOW-TO: SC300/SC400 Install Aftermarket Head Unit, OEM Speakers and Sub Working! raine Lexus Audio, Video, Security & Electronics 539 04-18-15 08:54 PM
How to Install an Aftermarket Radio in 1998 Lexus es300 AWehland88 Lexus Audio, Video, Security & Electronics 1 10-05-14 04:34 PM
Aftermarket Receiver, Factory Everything Else rob97 ES300 and ES330 3 07-11-14 05:29 PM
1999 Lexus GS300 Stereo Upgrade WMGS300 Lexus Audio, Video, Security & Electronics 6 11-18-13 03:10 PM
Stock Subwoofer w/ aftermarket head unit 1998 Rawsten ES300 and ES330 5 03-11-13 07:27 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 03:40 AM.

Join ClubLexus

Copyright © 2000-2015 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info