Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > IS Models > IS - Third Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


AV port distorted

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-18-14, 09:23 PM   #1
janterry15
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: CA
Posts: 12
Default AV port distorted

So I plugged in my 4 pole into the aux port and I tested it using 2 different cables I have as well as testing 2 different DVD players on the TV to confirm.

I can't seem to get a stable image. I tried every combination of colors.

The only way I was able to get anything close to getting a stable image is if I were to pull the 4pole outward on the aux port and hold it still with my hand but that will have no sound + picture is still crappy.

What am I doing wrong?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
janterry15 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-14, 12:07 AM   #2
Dark9t316
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Dark9t316's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Ca
Posts: 318
Default

Possible that you have damaged ports, check with the dealership.
Dark9t316 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-14, 08:22 AM   #3
dojoman
Lexus Champion
Trader Score: (5)
 
dojoman's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: California
Posts: 2,248
Default

You have wrong cable. There are two types of 4-pole cables. You must have the one with longer connector because if you plug all the way in only part of connector is connected. I will post pic of the correct one I have later.
dojoman is offline   Reply With Quote
Old 07-19-14, 03:26 PM   #4
janterry15
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: CA
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by dojoman View Post
You have wrong cable. There are two types of 4-pole cables. You must have the one with longer connector because if you plug all the way in only part of connector is connected. I will post pic of the correct one I have later.
Do you know what's it called? Thanks
janterry15 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-14, 04:54 PM   #5
dojoman
Lexus Champion
Trader Score: (5)
 
dojoman's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: California
Posts: 2,248
Default

It's this one. Incorrect one has ground pin longer and when you plugged into the jack it passes through connector where it should have stopped. That's why it kind of works when you didn't plug it all the way.



dojoman is offline   Reply With Quote
Old 07-19-14, 08:28 PM   #6
janterry15
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: CA
Posts: 12
Default

Thanks! I sure hope this will fix the problem and not that my aux port is damaged...
janterry15 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-14, 08:28 PM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 02:04 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info

Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2