Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > IS Models > IS - Third Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

electrical issues

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-23-14, 01:35 PM   #1
lelexlexus
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2014
Location: ontario
Posts: 11
Default electrical issues

Hi. I just wanna know has anybody else had problems with the electrical unit on their 3is? A while back it had sudden black outs or freezing with the screen. When that happens my entire multi media does not work including gps. Recently it keeps telling I have a system update but when it finishes loading the same cycle of it updating keeps appearing. Just wanted to know if its just my car or its a recall. Thanks.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
lelexlexus is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 01:52 PM   #2
dojoman
Lexus Champion
Trader Score: (5)
 
dojoman's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: California
Posts: 2,344
Default

Nav freezing is not electrical problem, it's simply software issue. Lexus recently updated Enform app suite and that's why you keep getting update screen. If you let the update go through you should not see it again.
dojoman is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 02:30 PM   #3
lelexlexus
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2014
Location: ontario
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by dojoman View Post
Nav freezing is not electrical problem, it's simply software issue. Lexus recently updated Enform app suite and that's why you keep getting update screen. If you let the update go through you should not see it again.
Ohh but the problem is I cant hear music or anything. Ive allowed the system to update but it keeps repeating itself I cant get access of anything that has to with the pad and screen. Also one my friends she also had the same problem they had to order and install the whole unit again and she said that took 5 months to order......weird.
lelexlexus is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 02:59 PM   #4
dojoman
Lexus Champion
Trader Score: (5)
 
dojoman's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: California
Posts: 2,344
Default

Did you try to unplug the car's battery and wait 10 min? It sounds like you may have bad unit.
Mine sometimes reboot pre updating the firmware but it's more stable now. But yours sounds like it's bad unit.
dojoman is offline   Reply With Quote
Old 06-24-14, 09:33 AM   #5
cFoo
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 80
Default

Mine freezes and locked up if someone is calling while the phone is syncing at startup. It's a very rare use case. Restarting the car will make it all better.
cFoo is offline   Reply With Quote
Old 06-24-14, 09:33 AM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
With or without rear roof visor? durps SC 400/300 50 10-21-13 01:49 PM
Repeat Electrical Issue :( TheAzn SC 400/300 17 08-26-13 06:53 PM
Sc400 Acceleration Problem CoryJNason Performance & Maintenance 27 05-09-12 02:45 PM
Engine Oiling System for Hybrids currybob Hybrid Technology 10 09-25-11 09:18 PM
Electric telescoping steering wheel problem orangeteg LS400 11 03-02-10 04:30 PM

All times are GMT -7. The time now is 07:57 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info