Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > IS Models > IS - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

MAF Sensor gone bad anyone??

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-19-10, 09:45 AM   #16
06isDriver
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
06isDriver's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Louisiana
Posts: 1,355
Default

It's unlikely that both of your o2 sensors or the cats went bad at the same time. I bet that your maf sensor has crud on it that is causing the car to run very rich.

The o2 sensors cant compensate and consequently give you the errors on bank 1 and bank 2.

Also, make sure you dont have any exhaust leaks from the flanges.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
-08 GX470 Blizzard Pearl - 3" lift, steel plate winch bumper, rock sliders, 33" Destination MTs
-06 IS350 Tungsten Pearl nav/ML - 298whp/278tq - custom intake, MAPECU3, PPE headers, custom exhaust, Innovate Wideband, Megan coils, 18x9.5 all around Enkei NT03
06isDriver is offline   Reply With Quote
Old 12-19-10, 03:13 PM   #17
quick123
Lexus Test Driver
Trader Score: (2)
 
quick123's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: GA
Posts: 1,284
Default

Quote:
Originally Posted by TokerIS350 View Post
Yay got the Codes that were showing

P0420 AND P0430
Those codes are for bank 1 and bank 2 catalytic converters operating below threshold...FYI, those codes have nothing to do with the MAF...
__________________
2006 IS350 - SGM w/ Black, Luxury Package, NAV w/ ML, 19" FIVE:AD S5:F or 19" AME TM-02 - depends on my mood , Ksport air shocks, Accuair e-level & i-level, FIVE:AD front lip, GFX sides, MyRide diffuser, Wald rep spoiler, K&N filter w/ JoeZ intake, PPE headers, JoeZ PTS full race exhaust, EBC redstuff pads, Power Slot rotors, F-Sport sways, Megan arms, ISF tails, CF engine covers, Cusco brace, Amsoil, Motul...
quick123 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-10, 06:59 PM   #18
TokerIS350
Lexus Test Driver
Trader Score: (13)
 
TokerIS350's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: SoCal
Posts: 1,564
Default

Thanks guys yeah i knew those codes had nothing to do with the MAF, but Toyota told me i had a MAF problem so they wanted to replace it, yet my other mechanic tells me its fine. Ill just try cleaning it with some spray and see what happens. How would you guys go about fixing the catalytic converter issues? I was told its still under the power train warratny or the federal emissions warranty or something
__________________
2010 Solid Red GT-R

06 IS350 -Sold
92 300ZX - Sold
08 E92 335i - Sold
TokerIS350 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-10, 08:03 PM   #19
06isDriver
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
06isDriver's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Louisiana
Posts: 1,355
Default

Quote:
Originally Posted by quick123 View Post
Those codes are for bank 1 and bank 2 catalytic converters operating below threshold...FYI, those codes have nothing to do with the MAF...
When mine was covered in oil and the car was practically in limp mode, it didnt say anything about the maf sensor either. It ran incredibly rich and gave me 02 sensor errors.....I cleaned my maf, cleared the codes, and didnt have any more problems.

The ecu errors cant tell you everything.
__________________
-08 GX470 Blizzard Pearl - 3" lift, steel plate winch bumper, rock sliders, 33" Destination MTs
-06 IS350 Tungsten Pearl nav/ML - 298whp/278tq - custom intake, MAPECU3, PPE headers, custom exhaust, Innovate Wideband, Megan coils, 18x9.5 all around Enkei NT03
06isDriver is offline   Reply With Quote
Old 12-20-10, 07:50 PM   #20
teracon
Driver
Trader Score: (0)
 
teracon's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: MD
Posts: 158
Default

Mine went out at 74K. I took it in to the dealer and they informed me that it was due to the aftermarket intake. I switched it out with the factory intake and the check engine light still came on. Purchased the MAF cleaner (mentioned in past forums) and did the cleaning. Put it back in and the check engine light came on again.

I took it in and the dealer replaced it under the extended warranty. I swapped it back with the LMS intake and everything is working fine. I have noticed that my MPG is now at 24-25 where it use to be 26-27.

Not worried since my lease is up at the end of January 2011...
__________________
Regards,

Teracon

2010 Hyundai Genesis Coupe 3.8 Track - 10% Tint

teracon is offline   Reply With Quote
Old 12-20-10, 09:45 PM   #21
TokerIS350
Lexus Test Driver
Trader Score: (13)
 
TokerIS350's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: SoCal
Posts: 1,564
Default

Quote:
Originally Posted by teracon View Post
Mine went out at 74K. I took it in to the dealer and they informed me that it was due to the aftermarket intake. I switched it out with the factory intake and the check engine light still came on. Purchased the MAF cleaner (mentioned in past forums) and did the cleaning. Put it back in and the check engine light came on again.

I took it in and the dealer replaced it under the extended warranty. I swapped it back with the LMS intake and everything is working fine. I have noticed that my MPG is now at 24-25 where it use to be 26-27.

Not worried since my lease is up at the end of January 2011...
Hmm i should remove my aftermarket intake before heading to the dealer. But then again the Codes i got are for the Catalytic Converters, hopefully that has nothing to do with having an aftermarket intake. I still have to try and clean the MAF sensor, even though my mechanic said that wasn't a problem, although Toyota Did.. I just hope the Catalytic Converters are under some kind of warranty
__________________
2010 Solid Red GT-R

06 IS350 -Sold
92 300ZX - Sold
08 E92 335i - Sold
TokerIS350 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-10, 11:01 PM   #22
Kurtz
Lexus Fanatic
Trader Score: (1)
 
Join Date: Aug 2007
Location: NC
Posts: 7,814
Default

Quote:
Originally Posted by TokerIS350 View Post
I just hope the Catalytic Converters are under some kind of warranty
8 years or 80,000 miles, whichever comes first.
__________________
2008 IS350 - Black Sapphire Pearl/Cashmere - Sport Package, Mark Levinson (no nav), XM, Tanabe Exhaust, F-Sport Intake and Sway Bars
Kurtz is offline   Reply With Quote
Old 12-22-10, 01:39 PM   #23
juice14
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Ga
Posts: 2,306
Default

Quote:
Originally Posted by TokerIS350 View Post
Yeah i get LOTS of vibration when i first power it on. Were your lights flashing? Or you just cleaned it just because?
I cleaned it just because, My brother has an FJ cruiser and after offroading he cleans it, It reminded me to clean mine. No I didn't have any lights flashing.
__________________

IS350: Intake, Midpipe, Axle-back exhaust, 19" wheels, Coilovers, Sway Bars, Headers coming soon, 5% Tint all around
juice14 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-14, 03:36 PM   #24
FreshIS250
Lexus Test Driver
Trader Score: (5)
 
FreshIS250's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: GA
Posts: 1,054
http://www.facebook.com/Jay2Real LondonFresh83 soledreamz Lexotic_J
Default

Mine continues to through the MAF and O2 codes but I changed out the O2 sensors and DID NOT change the MAF and I continue to get these codes.. hopefully after replacing the MAF sensor I will not have this limp mode problem again... I am at 130k and out of warranty... any other ideas?
__________________
Pursuit of Passion
FreshIS250 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-14, 09:19 PM   #25
liqB
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: Bay Area
Posts: 102
Default

I had a p420 code come up on my 2002 Camry once. Almost 2years on. I installed these and the MIL stopped coming up, plus car passed smog.
http://www.energeticforum.com/renewa...n-foulers.html
liqB is offline   Reply With Quote
Old 04-26-14, 09:19 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 sensors...Can anyone help? MrHimbert GS - Second Generation 11 07-24-14 11:04 AM
P0171 finally fixed?!?! fasted1953 GS - Second Generation 23 12-17-13 07:14 AM
Add me to the check engine light club, help... her99rx300 RX - First Generation 13 06-21-06 11:19 AM
RX300 Air flow sensor vinster29 RX - First Generation 5 08-23-05 09:44 AM
Air Flow Sensor B1 S1 vinster29 Maintenance 2 08-22-05 06:07 PM


Tags
air, bad, catalytic, cleaned, cleaning, club, codes, converters, discount, flow, foul, lexus, light, maf, mass, sensor, sewell

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 12:52 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info