Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > IS Models > IS - First Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Check engine light problem!

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-08-14, 08:34 AM   #1
rogal
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2014
Location: IL
Posts: 1
Default Check engine light problem!

So i have a check engine light on and the code is po113, I've tried clearing the light but it won't go off. I even disconnected the battery for 15 minutes. Even if the a sensor is plugged out the light should still clear for a minute or two is what I was informed of.

I looked up the code and found this out
- Faulty Intake Air Temperature (IAT) sensor
- Dirty air filter
- Intake Air Temperature (IAT) sensor harness is open or shorted
- Intake Air Temperature (IAT) sensor circuit poor electrical connectio

has anyone had this problem before?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
rogal is offline   Reply With Quote
Old 12-10-14, 05:58 AM   #2
mitsuguy
Maintenance Moderator
Trader Score: (2)
 
mitsuguy's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Missouri
Posts: 6,276
Default

Most likely a bad mass air flow sensor - it houses the intake air temp sensor as well.

if you had access to a bluetooth obd2 reader and an app like Torque, you could look at the reported intake temp and see if it jives with what it should be.
__________________
-cody: maintenance forum moderator
- Bridgestone/Firestone, Michelin/BFGoodrich certified
- ASE certified, Motor Vehicle Inspector, HVAC Licensed
- Lots more certs, too many to list here!

2001 Lexus IS300 - 650whp/610wtq (Virtual Dyno)PTE 6765/Custom AEM EMS - Auburn Sky Pearl (1 of 1348)
1999 Isuzu VehiCross 285/75-16 Destination MT's - Astral Silver Metallic (1 of 1021)
mitsuguy is offline   Reply With Quote
Old 12-15-14, 03:07 PM   #3
LeTechSpec
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2014
Location: WA
Posts: 4
https://www.facebook.com/lexustechnologynorthwest
Default

mitsuguy is correct. The IAT is with the MAF. You can try cleaning the MAF with MAF cleaner. You can get one in any Auto Part store.


Click the image to open in full size.
LeTechSpec is offline   Reply With Quote
Old 12-15-14, 03:07 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
98 gs400 misfire dsmer GS - Second Generation 13 10-25-12 01:59 PM
iat sensor valikaaar GS - Second Generation 17 11-21-11 08:18 PM
Intake Air Temperature sensor '90 Ninjam LS400 6 08-18-07 02:49 PM
codes P0110, and 1128 #1gs300 GS - Second Generation 4 07-09-06 08:16 PM
locating IAT sensor on 94 es300? LexusDudez ES300 and ES330 1 06-01-06 04:22 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 04:03 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info