Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > IS Models > IS - First Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Throttle Problems ??

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-21-10, 06:12 PM   #1
ISash300
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2010
Location: NM
Posts: 12
Default Throttle Problems ??

Does anyone have a problem with thier IS300 not reacting right away to full throtle and feeling sluggish and then acclerates more at the top end ?

I Read somewhere about the is300 throtle only opening up 50%...??

Anyone else have a problem with this or have any idea whats up with it?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
ISash300 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-10, 07:32 PM   #2
03LexIS300
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
03LexIS300's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Virginia
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by ISash300 View Post
Does anyone have a problem with thier IS300 not reacting right away to full throtle and feeling sluggish and then acclerates more at the top end ?

I Read somewhere about the is300 throtle only opening up 50%...??

Anyone else have a problem with this or have any idea whats up with it?
its a common problem on most all is300's, as you said the throttle only opens up 50%, i think there are ways to make it open up 100% as people have done it before i believe, also some sort of problem in the ecu that is known to cause this. i think you can upgrade your ecu, but if i'm not mistaken ive heard people say it still doesn't help much.
__________________
Eibach 1.4" Sportline Springs - HKS Hi Power Exhaust/No Resonator - K&N Typhoon Intake - Ralco RZ Short Shifter - F&R Smoked Side Marker Lights - Cross Drilled Rotors/Rear - Cross Drilled And Slotted Rotors/Front - SS Braided Brake Lines - 15% Tinted Glass All The Way Around - OBX Header And Y-Pipe - Dual Output o2 Simulator - Painted Black Grille With Altezza Emblem - Vision Short 3" Carbon Fiber Antenna
03LexIS300 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-10, 08:37 PM   #3
FMLis300
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
FMLis300's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Makakilo, HI
Posts: 469
Default

I just accept the fact that it's not a sports car.
__________________

04 GGP IS300 5MT
FMLis300 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-10, 08:57 PM   #4
voleduy
Pole Position
Trader Score: (0)
 
voleduy's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Texas
Posts: 210
Default

Quote:
Originally Posted by FMLis300 View Post
I just accept the fact that it's not a sports car.
But its not a sedan car either. There are no sedan cars at that time contain the I6 engine swapped from Supra. Actually it is a sport car in someway.

For the question, so I dont even know the throtle just open haft.. how do we know it?
__________________
NOTHING IS IMPOSSIBLE
voleduy is offline   Reply With Quote
Old 09-21-10, 09:10 PM   #5
03LexIS300
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
03LexIS300's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Virginia
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by FMLis300 View Post
I just accept the fact that it's not a sports car.
haha well it not a porsche 911 turbo, but it isn't a checy chevette, lol so its in between, not by any means really sporty, but it's sporty
__________________
Eibach 1.4" Sportline Springs - HKS Hi Power Exhaust/No Resonator - K&N Typhoon Intake - Ralco RZ Short Shifter - F&R Smoked Side Marker Lights - Cross Drilled Rotors/Rear - Cross Drilled And Slotted Rotors/Front - SS Braided Brake Lines - 15% Tinted Glass All The Way Around - OBX Header And Y-Pipe - Dual Output o2 Simulator - Painted Black Grille With Altezza Emblem - Vision Short 3" Carbon Fiber Antenna
03LexIS300 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 06:26 AM   #6
baadhabit
Lexus Champion
Trader Score: (2)
 
baadhabit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: NY to FL
Posts: 1,731
Default

Quote:
Originally Posted by ISash300 View Post
Does anyone have a problem with thier IS300 not reacting right away to full throtle and feeling sluggish and then acclerates more at the top end ?

I Read somewhere about the is300 throtle only opening up 50%...??

Anyone else have a problem with this or have any idea whats up with it?
try tightening the throttle cable a little. maybe its just loose.

another option is adding a spacer under the gas pedal

http://www.clublexus.com/forums/is-f...ottle-mod.html
baadhabit is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 06:27 AM   #7
baadhabit
Lexus Champion
Trader Score: (2)
 
baadhabit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: NY to FL
Posts: 1,731
Default

Quote:
Originally Posted by voleduy View Post
But its not a sedan car either. There are no sedan cars at that time contain the I6 engine swapped from Supra. Actually it is a sport car in someway.

For the question, so I dont even know the throtle just open haft.. how do we know it?
what are you talking about
baadhabit is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 09:07 AM   #8
ISash300
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2010
Location: NM
Posts: 12
Default

Thanks for the help ...
Even tho its not tech. a sports car it shouldnt have such a delayed reaction when accelerating... I researched the reason and the only answer i came up with was the only 50% open... but Im hoping to find a way to fix it..

How would a spacer help?? Kind makes no sense to me to use a spacer...?
ISash300 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 10:31 AM   #9
03LexIS300
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
03LexIS300's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Virginia
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by ISash300 View Post
Thanks for the help ...
Even tho its not tech. a sports car it shouldnt have such a delayed reaction when accelerating... I researched the reason and the only answer i came up with was the only 50% open... but Im hoping to find a way to fix it..

How would a spacer help?? Kind makes no sense to me to use a spacer...?
if you put a spacer under the gas pedal and adjust the cable to idle right when that spacer is under there, and take the slack off the cable. there should be more distance between the pedal and the floor allowing the throttle to open up more when pushed from where it is normally with the spacer all the way to the floor.
__________________
Eibach 1.4" Sportline Springs - HKS Hi Power Exhaust/No Resonator - K&N Typhoon Intake - Ralco RZ Short Shifter - F&R Smoked Side Marker Lights - Cross Drilled Rotors/Rear - Cross Drilled And Slotted Rotors/Front - SS Braided Brake Lines - 15% Tinted Glass All The Way Around - OBX Header And Y-Pipe - Dual Output o2 Simulator - Painted Black Grille With Altezza Emblem - Vision Short 3" Carbon Fiber Antenna
03LexIS300 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 11:18 AM   #10
baadhabit
Lexus Champion
Trader Score: (2)
 
baadhabit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: NY to FL
Posts: 1,731
Default

Quote:
Originally Posted by ISash300 View Post
Thanks for the help ...
Even tho its not tech. a sports car it shouldnt have such a delayed reaction when accelerating... I researched the reason and the only answer i came up with was the only 50% open... but Im hoping to find a way to fix it..

How would a spacer help?? Kind makes no sense to me to use a spacer...?
do you actually have a problem or only "heard" there is a problem?
baadhabit is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 01:54 PM   #11
sway162
Lexus Champion
Trader Score: (4)
 
sway162's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: WA
Posts: 1,790
Default

Quote:
Originally Posted by baadhabit View Post
try tightening the throttle cable a little. maybe its just loose.
This^ Tighten the throttle cable all the way. Your throttle should be nice and touchy after this.

You can port your throttle body as well. Also the little things....clean your throttle body and MAF sensor. Spark plugs....when was the last time this was changed?
__________________
2012 Jetta Sportswagen TDI 38.1 MPG

sway162 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 02:28 PM   #12
ISash300
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2010
Location: NM
Posts: 12
Default

I can tell right away that it is not working right ..
Lets say this...
I push on the gas pedal and then the car does not move ...
The car gets closer to redline and engine revs but the car doesnt move until close to redline....

Car was serviced and checked out b4 I bought it...
ISash300 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 02:29 PM   #13
ISash300
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2010
Location: NM
Posts: 12
Default

I will take a look again and tighten up the cable and see if that helps any.... thanks
ISash300 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-10, 09:02 PM   #14
03LexIS300
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
03LexIS300's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Virginia
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by ISash300 View Post
I will take a look again and tighten up the cable and see if that helps any.... thanks
try the throttle cable and MAF, doesn't sound like throttle cable but try it and see. Sounds more like MAF. When they get really dirty or go bad it can cause very bad hesitations in acceleration and make the car seem sluggish and non-responsive, you can remove it and use some MAF cleaner they sell at the parts store and try cleaning it and reinstalling it and see if that helps.
__________________
Eibach 1.4" Sportline Springs - HKS Hi Power Exhaust/No Resonator - K&N Typhoon Intake - Ralco RZ Short Shifter - F&R Smoked Side Marker Lights - Cross Drilled Rotors/Rear - Cross Drilled And Slotted Rotors/Front - SS Braided Brake Lines - 15% Tinted Glass All The Way Around - OBX Header And Y-Pipe - Dual Output o2 Simulator - Painted Black Grille With Altezza Emblem - Vision Short 3" Carbon Fiber Antenna
03LexIS300 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-10, 07:55 AM   #15
baadhabit
Lexus Champion
Trader Score: (2)
 
baadhabit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: NY to FL
Posts: 1,731
Default

Quote:
Originally Posted by ISash300 View Post
I can tell right away that it is not working right ..
Lets say this...
I push on the gas pedal and then the car does not move ...
The car gets closer to redline and engine revs but the car doesnt move until close to redline....

Car was serviced and checked out b4 I bought it...
thats a different story than what you started the thread with. sounds like your car has other issues besides the throttle body.

have a mechanic pull the codes and check the maf sensor
baadhabit is offline   Reply With Quote
Old 09-24-10, 07:55 AM
 
 
 
 
Reply

Tags
100, acceleration, body, cable, delay, gas, is300, lexus, open, opening, pedal, problem, problems, sc400, spacer, throttle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TX WTB Accelerator Pedal Position Sensor Meanshyguy 2Gen GS430 / 400/ 300 Classifieds (98-05) 2 11-23-13 06:52 PM
ucf 20 celsior problems fecker LS400 12 05-16-13 07:04 AM
my sc300 has a random misfire need help Pearl300sc Performance & Maintenance 1 11-13-12 10:08 AM
rX300 miss firing Alanalan RX - First Generation 0 06-09-11 03:53 PM
blitz throtle controler review? anyone? calboy76 SC 430 3 01-28-09 12:13 AM

All times are GMT -7. The time now is 04:42 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info