Water Pump leaking - Page 7 - Club Lexus Forums

Log In 

Water Pump leaking

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-21-12, 09:38 PM   #91
lobuxracer
Tech Info Resource
iTrader: (2)
 
lobuxracer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Georgia
Posts: 15,287
Default

Quote:
Originally Posted by obby View Post
Factory warranty for drivetrain is 70k or 6yrs. My car was well over 50k when I got my waterpump done which was cover under warranty and also my car doesnt have extended warranty.
Same here. Just don't expect Lexus to do a bang up job cleaning the engine bay where you can't see. They won't put 5 minutes into cleaning the under covers, but they'll spit polish up top so it looks good when the hood is up.
lobuxracer is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 10:33 AM   #92
zapa
Lexus Test Driver
 
zapa's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: va
Posts: 1,054
Default

okay guys not heres my problem. While i was driving my car today my vsc light came on. It was right after i hit the gas pretty good. I am wondering is this be because of water pump leak i have or is it because of the headers i had installed yesterday. What do you all think.
zapa is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 10:50 AM   #93
Juanca
Lexus Champion
iTrader: (5)
 
Juanca's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Miami, FL
Posts: 1,723
Default

VSC flashed? Yeah, after headers you may see that light more often.
Juanca is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 11:13 AM   #94
vbb
Moderator
iTrader: (2)
 
Join Date: Jul 2012
Location: VA
Posts: 1,481
Default

Would a water pump leak have anything at all to do with your VSC light? I can't see how it would... I would imagine that light came on after you punched it because of the extra power you're putting down. You were experiencing a loss of stability/traction more than likely.
vbb is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 11:18 AM   #95
zapa
Lexus Test Driver
 
zapa's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: va
Posts: 1,054
Default

The light flashed and then stayed on and just say is lit up now. I used the same exhaust manifold gasket. Anyone think it could be a leak from that. I have not heard of anyone having a problem with it .
zapa is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 11:43 AM   #96
GenuineKid
Driver
 
Join Date: Apr 2006
Location: CA
Posts: 193
Default

Quote:
Originally Posted by zapa View Post
O i read that wrong because i am paranoid that i will have a problem and then they decline my warranty because i have headers. Funny what the mind can do. I have 38000 on my car and got it certified pre owned a year ago i think ill be fine.
i doubt headers can void the water pump warranty, and especially if its a issue for the IS-F
GenuineKid is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 12:29 PM   #97
zapa
Lexus Test Driver
 
zapa's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: va
Posts: 1,054
Default

Code is p0607
zapa is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 12:40 PM   #98
digger08
Lexus Test Driver
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2004
Location: Canada
Posts: 1,000
Default

10 char

Digger08

Last edited by digger08; 08-22-12 at 09:38 PM.
digger08 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 01:37 PM   #99
zapa
Lexus Test Driver
 
zapa's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: va
Posts: 1,054
Default

So I just got my car check for leaks. Nothing. O2 sim wired correctly. It also had a bunch of other codes. Random ones also like lose gas cap. But for some reason the place could not clear the codes. They they think it Is their scanner though. Any thoughts.
zapa is offline   Reply With Quote
Old 08-22-12, 02:24 PM   #100
vbb
Moderator
iTrader: (2)
 
Join Date: Jul 2012
Location: VA
Posts: 1,481
Default

Quote:
Originally Posted by zapa View Post
So I just got my car check for leaks. Nothing. O2 sim wired correctly. It also had a bunch of other codes. Random ones also like lose gas cap. But for some reason the place could not clear the codes. They they think it Is their scanner though. Any thoughts.
I have a scanner and can clear the codes for you (or at least see if mine has the same trouble). Text me later.

As far as what is causing the problem, that I don't know.
vbb is offline   Reply With Quote
Old 08-23-12, 12:39 PM   #101
GenuineKid
Driver
 
Join Date: Apr 2006
Location: CA
Posts: 193
Default

Quote:
Originally Posted by zapa View Post
So I just got my car check for leaks. Nothing. O2 sim wired correctly. It also had a bunch of other codes. Random ones also like lose gas cap. But for some reason the place could not clear the codes. They they think it Is their scanner though. Any thoughts.
Zapa your problems seemed like mine before, but when i didn't have headers. Everytime i punched it, i got the VSC light and everything else. It was due to a bad brake actuator ($3000) covered under warranty.

For my water pump, my SA yesterday showed me the TIS for the water pump. For it to be covered under warranty, your need to have a WATERFALL of pink fluid coming down, otherwise it's a patch up work. 1st time i went in, they just did a patch up work since it was only leaking very little. But after that fix it was leaking the same amount and when i brought it in, then they said it will be a patch-up, but my SA decided to just change the whole water pump itself cause hes into car's and understand the full potential if the water pump did fail..
GenuineKid is offline   Reply With Quote
Old 08-23-12, 04:23 PM   #102
zapa
Lexus Test Driver
 
zapa's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: va
Posts: 1,054
Default

Quote:
Originally Posted by GenuineKid View Post
Zapa your problems seemed like mine before, but when i didn't have headers. Everytime i punched it, i got the VSC light and everything else. It was due to a bad brake actuator ($3000) covered under warranty.

For my water pump, my SA yesterday showed me the TIS for the water pump. For it to be covered under warranty, your need to have a WATERFALL of pink fluid coming down, otherwise it's a patch up work. 1st time i went in, they just did a patch up work since it was only leaking very little. But after that fix it was leaking the same amount and when i brought it in, then they said it will be a patch-up, but my SA decided to just change the whole water pump itself cause hes into car's and understand the full potential if the water pump did fail..
I don't get a code every time i punch it. I think it was a loose connection some where in the O2 sim. It did not come back on today but we will see if it comes back on.

Did you have to make the traction control flicker before the light went off?
zapa is offline   Reply With Quote
Old 08-23-12, 04:42 PM   #103
GenuineKid
Driver
 
Join Date: Apr 2006
Location: CA
Posts: 193
Default

Quote:
Originally Posted by zapa View Post
I don't get a code every time i punch it. I think it was a loose connection some where in the O2 sim. It did not come back on today but we will see if it comes back on.

Did you have to make the traction control flicker before the light went off?
all my dash lights light up pretty much. traction, vsc, etc.
GenuineKid is offline   Reply With Quote
Old 08-29-12, 05:10 AM   #104
zazzn
Lead Lap
 
zazzn's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: SF, CA/Canada
Posts: 640
Default

God damn this has been haunting me for months, pretty much since I bought the car. (58k) I just saw this thread and realized what it is.

I was loosing heat all the time unless you floor it and then I noticed my coolant was always low after a few months.

I just looked down today and saw what you guys are talking about... The **** off is I just ticked over 70000 miles... 72ish I think.

I'll talk to my service adviser see if he can slip it in, he's a good guy and see if he can put it in with the oil chance since I was last there it was 68k and I'm about due for my next oil change.

This really should be a TSB /recall it's clearly defective if ALL 08-09's are having this problem.

Last edited by zazzn; 08-29-12 at 05:25 AM.
zazzn is offline   Reply With Quote
Old 09-02-12, 11:24 PM   #105
crazee201
Pole Position
 
Join Date: Mar 2009
Location: NJ
Posts: 365
Default

it's a common issue. i had mine done before too.
crazee201 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coolant drips out of reservoir cap end 2003 ES300 fade41 ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 15 08-23-16 05:31 AM
step-by-step timing belt replacement LS430 jimdwright LS - 3rd Gen (2001-2006) 91 05-18-16 04:30 AM
Check your water pump thequickad GX - 2nd Gen (2010-present) 7 03-21-16 09:30 AM
No interior heat at idle in 2008 LS460L - Low coolant ?? srmlexus LS - 4th Gen (2007-present) 23 01-06-15 07:48 PM
Leaking coolant from a square hole on the crank pulley? attzor SC- 1st Gen (1992-2000) 5 06-08-10 03:40 PM


Tags
350, add, clublexus, coolant, gs400, is350, isf, leak, leaking, lexus, losing, pink, pump, rx, water

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:56 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved