Car won't start, help! - Club Lexus Forums

Log In 

Car won't start, help!

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-06-14, 07:52 PM   #1
MizzIS300
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ca
Posts: 7
Default Car won't start, help!

For some reason my car died on me while I was driving in traffic on the freeway. This would happen sometimes, but I would just turn it right back on while driving and throw it into the correct gear and it would start right up. This time it didn't though so I pulled over. I tried to start the car and it would crank but not start. Someone stopped to help me try to jump my car, and at first it didn't help, but on the second try it did. So I drove off for not even a mile and the car dies again. And then my battery died. Once I got it towed to my house, I check the battery and it was charged, and I tested the igniter with a good one, and it still wouldn't start. My bf found that there was no spark at any cylindersgoing I'm not sure what the issue can be. It's not the cool packs because I just swapped them onto my new is300. A while back I installed the jdm cooling fans and found that my car would die at idle, so we unplugged one of the fans and it fixed the issue as far as I know(not sure if this is relavent to my current issue). There is an aftermarket alarm system that was installed on the car years before I bought it, and I never use it because it's so sensitive. Also I had a very sketchy locksmith make me a new key (it didn't even lock the doors when inserted into the door) this was done months before my car died though. And I just got a new key made and it still didn't fix any problems. My car also has 240,000 miles on it, so it's pretty old.
Please give me any advice that might help. Thanks!
MizzIS300 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-14, 03:33 AM   #2
James4394
Driver
 
Join Date: Jan 2014
Location: NJ
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by MizzIS300 View Post
For some reason my car died on me while I was driving in traffic on the freeway. This would happen sometimes, but I would just turn it right back on while driving and throw it into the correct gear and it would start right up. This time it didn't though so I pulled over. I tried to start the car and it would crank but not start. Someone stopped to help me try to jump my car, and at first it didn't help, but on the second try it did. So I drove off for not even a mile and the car dies again. And then my battery died. Once I got it towed to my house, I check the battery and it was charged, and I tested the igniter with a good one, and it still wouldn't start. My bf found that there was no spark at any cylindersgoing I'm not sure what the issue can be. It's not the cool packs because I just swapped them onto my new is300. A while back I installed the jdm cooling fans and found that my car would die at idle, so we unplugged one of the fans and it fixed the issue as far as I know(not sure if this is relavent to my current issue). There is an aftermarket alarm system that was installed on the car years before I bought it, and I never use it because it's so sensitive. Also I had a very sketchy locksmith make me a new key (it didn't even lock the doors when inserted into the door) this was done months before my car died though. And I just got a new key made and it still didn't fix any problems. My car also has 240,000 miles on it, so it's pretty old. Please give me any advice that might help. Thanks!
sounds like the fuel pump
James4394 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-14, 09:07 PM   #3
Schmitt605
Driver School Candidate
 
Schmitt605's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: SD
Posts: 6
Default

i agree with James4394, fuel pump
Schmitt605 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Halp. Car wont start up and no cel 2jznosht Performance & Maintenance 0 08-12-16 11:09 PM
Battery dead? how? (2008 GS AWD) 1989LS400 GS - 3rd Gen (2006-2011) 3 10-27-15 06:45 PM
HELP ! I think my car is dead ! JiggsHall LS - 4th Gen (2007-present) 17 03-20-15 10:41 AM
Won't stop starting!? ca13815 GS - 2nd Gen (1998-2005) 4 09-05-14 11:45 AM
1993 SC400 Has Died Twice In The Last Month, no warning...HELP!! keskipper SC- 1st Gen (1992-2000) 16 08-11-11 05:55 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:45 PM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved