Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GX Models > GX - First Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

O2 Sensor replaced and engine light is back on

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-17-14, 01:45 PM   #1
ismike420
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2014
Location: Missouri
Posts: 4
Default O2 Sensor replaced and engine light is back on

I got the error code P0051 and I researched this forum and everything said to replace the bank 2 sensor 1. So I did that, I bought an $80 Bosch sensor and put it in. Everything seemed fine for about 50 miles and now the check engine, and vsc lights came back on. I am not sure what to do at this point... Anyone else had this happen? What should I do?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
ismike420 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-14, 02:33 PM   #2
ismike420
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2014
Location: Missouri
Posts: 4
Default

I just ran the new code and now it is saying P0031 B1S1... Is that common for both sides to go out at the same time like that or do I have something else going on possibly?
ismike420 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-14, 02:41 PM   #3
burny
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2008
Location: VA
Posts: 995
Default

Our cars do not like Bosch. Buy Denso next time
__________________
2009 GX470
2007 GS350
2002 GS300
burny is offline   Reply With Quote
Old 07-17-14, 02:57 PM   #4
ismike420
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2014
Location: Missouri
Posts: 4
Default

So you do think it is the O2 sensors? Even though I replaced B2S1 with a Bosch and that code didnt come back on? I just dont want to buy more sensors if it could be soemthing else. It just seems weird that I replace B2S1 and now B1S1 went out... I dont like coincedences
ismike420 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-14, 06:48 AM   #5
chiph9
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2014
Location: TX
Posts: 268
Default

I've had both headlights burn out at the exact same time -- so yeah, sometimes identical parts fail at the same time. (I spent an afternoon testing the wiring harness and the switch, sure that it was in there and it couldn't be the bulbs -- it was the bulbs)

I concur on buying Denso next time.

Chip H.
__________________
chiph9 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-14, 06:48 AM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 sensors...Can anyone help? MrHimbert GS - Second Generation 11 07-24-14 10:04 AM
Oxygen Sensor Failure ManXP RX - Second Generation 23 08-27-11 02:33 PM
Wire for O2 sensor pulled out of connector killer LS430 3 05-12-11 03:28 PM
Check Engine Light Fun! jeffj13 IS - First Generation 4 02-02-11 02:20 PM
2000 es300 check engine light tonycyrax ES300 and ES330 4 09-24-08 12:04 PM

All times are GMT -7. The time now is 01:49 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info