Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

ECT/PWR button doesnt seem to work

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-15-14, 04:51 PM   #1
alexgtr
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2014
Location: Swanley (UK)
Posts: 3
Default ECT/PWR button doesnt seem to work

The ECT/PWR button doesnt seem to have any effect on my car. When i press the button the light does not come on the dash either, the same for the VSC light.

I have pulled the gear surround off and checked to make sure they are all plugged in which they are (heated seats work).

Any ideas? Are there any fuses anywhere?

Its a GS430 btw.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
alexgtr is offline   Reply With Quote
Old 12-17-14, 04:02 AM   #2
sam12345
Lexus Champion
Trader Score: (1)
 
Join Date: Nov 2009
Location: tx
Posts: 1,720
Default

Broken wheel speed sensor wire. Did you recently do suspension work? Did you run over something? Check fuses first. Also the led light that eliminates the switches could be bad. Take off on a nice level road at part throttle and notice the shift rpm for each gear. Go back to same spot and turn on ect button, take off in the exact same manner noticing the rpm each shift occurs. Is the rpm higher with ect switch on? If it is ect is working. Now do the same with snow on. It should change at lower rpm and feel like a loss of power, if so it's working. Slam on your brakes, is abs working? Then your sensor cables are ok. Turn corner very fast, do you hear a beeping sound and is your power attenuated? Then VSC is working. Push VSC switch once. Turn corner fast. Does your tail swing out, no power attenuation, no beeping then VSC switch is working. Search for how to fix led lighting if everything works. There is diy on fixing the lighting somewhere on this forum

Last edited by sam12345; 12-17-14 at 04:16 AM..
sam12345 is offline   Reply With Quote
Old Today, 03:29 AM   #3
alexgtr
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2014
Location: Swanley (UK)
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by sam12345 View Post
Broken wheel speed sensor wire. Did you recently do suspension work? Did you run over something? Check fuses first. Also the led light that eliminates the switches could be bad. Take off on a nice level road at part throttle and notice the shift rpm for each gear. Go back to same spot and turn on ect button, take off in the exact same manner noticing the rpm each shift occurs. Is the rpm higher with ect switch on? If it is ect is working. Now do the same with snow on. It should change at lower rpm and feel like a loss of power, if so it's working. Slam on your brakes, is abs working? Then your sensor cables are ok. Turn corner very fast, do you hear a beeping sound and is your power attenuated? Then VSC is working. Push VSC switch once. Turn corner fast. Does your tail swing out, no power attenuation, no beeping then VSC switch is working. Search for how to fix led lighting if everything works. There is diy on fixing the lighting somewhere on this forum
I pulled the dash off and there was some black tape of the bottom set of lights so the buttons are working. Also, my VSC Off and VSC lights are on.

My mate plugged in a scanner and it came up with error C1336 - Zero Point Calibration for Deceleration Sensor Undone.

I tried the jumper fix loads of times and it just wont get rid of it. Is there are fuse for the YAW sensor anywhere? I have checked all the fuse boxes i can find (two in footwells 3 in engine bay) and cant find one that jumps out at me.
alexgtr is offline   Reply With Quote
Old Today, 03:29 AM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission problem - code 76? bigegg GS - Second Generation 24 09-01-13 10:41 AM
Flashing ECT/PWR light on 95LS atlls400 LS400 0 11-14-11 05:34 AM
ECT/PWR reprogram soarinSC3 Performance & Maintenance 2 11-07-08 11:03 AM
Early Spark Plug Replacement SC430 - 30K ChuckG1943 SC 430 5 05-10-07 10:46 PM
What does the ECT/PWR button do? 91SHOman Performance & Maintenance 13 10-19-05 05:48 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 05:54 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info