Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

AC starts and then stops working

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-30-11, 08:04 PM   #1
mroctober7
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2010
Location: MD
Posts: 19
Default AC starts and then stops working

My ac will work for a while and then all of a sudden will stop blowing cold air. The compressor is running and the fans are working. Whats the problem?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
mroctober7 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-11, 09:20 PM   #2
KenMasters
Rookie
Trader Score: (0)
 
KenMasters's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: CO
Posts: 68
Default

Just serviced my own for similar reasons, after the recharge we found a leak in the condensor. Ordered a new one today and it's going in tomorrow. $160 and a few hours and we should be golden. Now I can chill the ***** soup, damn it was hot today.
KenMasters is offline   Reply With Quote
Old 06-30-11, 10:22 PM   #3
carbongs
Lexus Champion
Trader Score: (13)
 
carbongs's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: ga
Posts: 4,143
Default

have you or someone ever taken off the under dash panel on the driver's side? look below your ignition, lower there is a small square grill piece. check behind there to see if the wiring clip is connected or not. you should see some 10mm bolts holding in the bottom plastic cover with the light bulb built into it. To get the second piece off take off the ignition ring cover, then pull the ignition cover panel off. then a couple more rockes this being disconnected will cause the AC to not blow cold or hard.
__________________
CarbonGS
carbongs is offline   Reply With Quote
Old 07-19-11, 06:02 PM   #4
Doneve79
Driver
Trader Score: (0)
 
Doneve79's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: FL
Posts: 105
Send a message via MSN to Doneve79 Send a message via Yahoo to Doneve79
Default

Hey, did you figuire out what the probl was? Im having the same issue w my car after replacing the condenser. System is properly charged but it goes from COLD to HOT.
Doneve79 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-11, 07:08 PM   #5
92sc300nj
Driver
Trader Score: (1)
 
Join Date: Sep 2008
Location: New Jersey
Posts: 156
Send a message via AIM to 92sc300nj Send a message via MSN to 92sc300nj Send a message via Yahoo to 92sc300nj Send a message via Skype™ to 92sc300nj
Default

does the AC light blink when this happens or is it solid green the whole time?
92sc300nj is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 07:17 AM   #6
Doneve79
Driver
Trader Score: (0)
 
Doneve79's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: FL
Posts: 105
Send a message via MSN to Doneve79 Send a message via Yahoo to Doneve79
Default

Quote:
Originally Posted by 92sc300nj View Post
does the AC light blink when this happens or is it solid green the whole time?
Nah, it doesnt. it stays on like normal..
Doneve79 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 07:42 AM   #7
starfyrels
Account under Legal Action - Banned
Trader Score: (2)
 
Join Date: Jan 2011
Location: Sunshine
Posts: 536
Default

You should do the a/c test on the climate control and report back. I belive its just to turn your ignition to on while holding the temp button and air/recirc button until your a/c cycles.

If you're getting cold air for a while then hot air (assume its blowing hot on both sides?) then just get a gauge from any auto parts stores and check your psi on the fill line. - 44psi should be what you read, if its lower or higher then you have to either get some r134 removed or get some refilled.

Worst case its just your servo motors (but then you'd be experiencing hot/cold air on either side) or your ambient temp sensor is going bad, or your compressor is telling you its going bad.
starfyrels is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 08:08 AM   #8
Doneve79
Driver
Trader Score: (0)
 
Doneve79's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: FL
Posts: 105
Send a message via MSN to Doneve79 Send a message via Yahoo to Doneve79
Default

Starfyrels, I have a full motion w the servo & i went to an AC shop to have it check properly W the right freon & psi. I have a good feeling its a sensor but which one.
What does the "ambient" sensor do?
Doneve79 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 10:48 AM   #9
starfyrels
Account under Legal Action - Banned
Trader Score: (2)
 
Join Date: Jan 2011
Location: Sunshine
Posts: 536
Default

cabin sensor, its under the right side of your driver side knee height.
starfyrels is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 12:32 PM   #10
GS4_Fiend
Lexus Fanatic
Trader Score: (22)
 
GS4_Fiend's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: CA
Posts: 6,654
Default

Does the AC clutch engages when A/C is turned on? If not, check the relay.
GS4_Fiend is online now   Reply With Quote
Old 07-20-11, 01:27 PM   #11
Doneve79
Driver
Trader Score: (0)
 
Doneve79's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: FL
Posts: 105
Send a message via MSN to Doneve79 Send a message via Yahoo to Doneve79
Default

Quote:
Originally Posted by GS4_Fiend View Post
Does the AC clutch engages when A/C is turned on? If not, check the relay.
Yes, it does.
Doneve79 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 01:30 PM   #12
GS4_Fiend
Lexus Fanatic
Trader Score: (22)
 
GS4_Fiend's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: CA
Posts: 6,654
Default

Assuming the A/C system is good, your Ambient Sensor should be checked. It's under the steering wheel on the right side, you will see a small square vent, that's the one.
GS4_Fiend is online now   Reply With Quote
Old 07-20-11, 02:02 PM   #13
Doneve79
Driver
Trader Score: (0)
 
Doneve79's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: FL
Posts: 105
Send a message via MSN to Doneve79 Send a message via Yahoo to Doneve79
Default

Quote:
Originally Posted by GS4_Fiend View Post
Assuming the A/C system is good, your Ambient Sensor should be checked. It's under the steering wheel on the right side, you will see a small square vent, that's the one.
yeah, another guy told me the same thing. I'll check to see... How do i know if its not good? shld i just replace it?
Doneve79 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 02:30 PM   #14
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,413
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by starfyrels View Post
If you're getting cold air for a while then hot air (assume its blowing hot on both sides?) then just get a gauge from any auto parts stores and check your psi on the fill line. - 44psi should be what you read, if its lower or higher then you have to either get some r134 removed or get some refilled.
SIGH,your just full of inaccurate info aren't you? don't use those cheap gauges from the auto parts stores they tend to be inaccurate. use real a/c gauges not to mention the pressure should be checked on the on the LOW side (not the fill side) wording isnt really the issue here, the most inaccurate info has got to be the 44 PSI you claiming, just a heads up guys if u have 44psi you can only get down to about a 50 degree evaporator temp. what it should actually be charged to is about 30psi which will get you to a 35 degree evaporator or 35psi to get you to about a 40 degree evaporator temperature.....but hey what do i know? i have only managed a HVAC supply house for almost the last decade so im sure you def know more about this than i do.
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 02:48 PM   #15
Doneve79
Driver
Trader Score: (0)
 
Doneve79's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: FL
Posts: 105
Send a message via MSN to Doneve79 Send a message via Yahoo to Doneve79
Default

Yeah Sakataj, i read tht from a previous post you posted. I went to an AC shop where they did everything & properly charged the system(no leak). but now, the compressor comes on but no cold air. It was fine after i left the shop on Sat... however, since monday it blows straight hot air while the compressor is on. so, i will ck the ambient sensor like they previously mentioned, if not will take it back to the shop.
Doneve79 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-11, 02:48 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A/c adapter Mszkickrck ES300 and ES330 1 08-04-14 05:11 PM
Ac question?? LS400BOY LS400 6 04-29-13 05:46 PM
AC Stopped Working.. Mechanic said its the AC compressor hazepurple GS - Second Generation 1 11-27-11 08:48 PM
97 LX450 Ac stops working after a few minutes vonfilm LX470 and LX450 2 06-17-09 06:43 AM
Air Conditioner Stops Working on long Trips drwillis ES300 and ES330 3 08-30-07 03:16 AM


Tags
ac, air, back, car, cold, conditioner, conditioning, gs400, hours, lexus, quits, starts, stops, working, works

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 09:56 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info