Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

A/C Blowing Hot Air

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-15-08, 01:32 PM   #1
morocca
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2008
Location: FL
Posts: 18
Default A/C Blowing Hot Air

I have searched all the forums and no answers. The A/C in my 2000 GS400 is blowing hot air,I assumed I needed freon(134a),so I tried to recharge it but it does not even take any of it. The gauge it comes with is in the red area and does not budge from there. The thing that spins ,does spin when the A/C is on but thats about it no A/C... Anyone know of a fix ???

Thx Much..
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
morocca is offline   Reply With Quote
Old 12-15-08, 03:52 PM   #2
morocca
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2008
Location: FL
Posts: 18
Default

Anyone??
morocca is offline   Reply With Quote
Old 12-16-08, 10:38 AM   #3
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,411
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

are u sure its not a servo motor? try searching the old posts....look for something regarding a temp servo motor or just type in servo motors.... if u look at MY old posts you'll find alot bout this! does the a/c come on at all? does it EVER blow cold air?
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 12-16-08, 11:29 AM   #4
speedaddic
Lexus Champion
Trader Score: (9)
 
speedaddic's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Austin,TX
Posts: 4,210
Default

most likely a servo...mine had the same problem a year ago
__________________
http://www.clublexus.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=24237&dateline=1317953762
394whp supercharged Mode Parfume GS400
speedaddic is offline   Reply With Quote
Old 12-16-08, 02:11 PM   #5
morocca
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2008
Location: FL
Posts: 18
Default

Will try that,today I went to a place called ice cold air and they told me that I needed a new compressor and a drier.
morocca is offline   Reply With Quote
Old 12-16-08, 02:37 PM   #6
morocca
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2008
Location: FL
Posts: 18
Default

OK as I have read there,it seems like hot air is blowing from one side and cold from another. I don't have that problem I have no a/c at all. It just blows hot air. My question is this,how do you know if a compressor is bad ? What are the signs ? I don't want to change it if I don't have to. On top of the fact that they are very expensive. But one thing I do remember is that before this happened when I turned the car and there was always a squealing noise.
morocca is offline   Reply With Quote
Old 12-17-08, 09:53 AM   #7
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,411
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by morocca View Post
OK as I have read there,it seems like hot air is blowing from one side and cold from another. I don't have that problem I have no a/c at all. It just blows hot air. My question is this,how do you know if a compressor is bad ? What are the signs ? I don't want to change it if I don't have to. On top of the fact that they are very expensive. But one thing I do remember is that before this happened when I turned the car and there was always a squealing noise.
ok ok........slow down....DONT go get a a/c compressor just yet! the hot air blowing from one vent and cold from another IS A SERVO MOTOR PROBLEM specifically the temp servo but if you gonna replace one go ahead and do the mode servo to so you DONT double pay labor on this! my gawd do ne noobs use the search nemore? i have posted on 3 separate posts bout servo motors in last 5 mins NO lie! since i do work in the HVAC industry (i manage a heating and air supply house in memphis) is the compressor coming on at all when u push the a/c button? atleast they recommended a new drier....i dont care what NE1 SAYS IF U CHANGE A COMPRESSOR CHANGE THE DRIER ESPECIALLY ON A HOME UNIT AND ESPECIALLY IF U HAD A BURNOUT, new drier will help clean junk out! i wouldn't change the compressor in the winter neways....if i was you! only need for defrost depending on location an there are other ways around that! squealing shouldnt be a a/c issue!
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 12-17-08, 10:44 AM   #8
morocca
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2008
Location: FL
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by sakataj View Post
ok ok........slow down....DONT go get a a/c compressor just yet! the hot air blowing from one vent and cold from another IS A SERVO MOTOR PROBLEM specifically the temp servo but if you gonna replace one go ahead and do the mode servo to so you DONT double pay labor on this! my gawd do ne noobs use the search nemore? i have posted on 3 separate posts bout servo motors in last 5 mins NO lie! since i do work in the HVAC industry (i manage a heating and air supply house in memphis) is the compressor coming on at all when u push the a/c button? atleast they recommended a new drier....i dont care what NE1 SAYS IF U CHANGE A COMPRESSOR CHANGE THE DRIER ESPECIALLY ON A HOME UNIT AND ESPECIALLY IF U HAD A BURNOUT, new drier will help clean junk out! i wouldn't change the compressor in the winter neways....if i was you! only need for defrost depending on location an there are other ways around that! squealing shouldnt be a a/c issue!
You misunderstood me,it is not blowing hot and cold air. Its only blowing hot air. The compressor does come on when the A/C is on but it still just blows hot air. Thats why I am assuming its not the servo motor. I'm just trying to be sure its not the compressor. Oh yeah it's 83 in Orlando,Fl today. Black on Black car gets hot as hell down here.
morocca is offline   Reply With Quote
Old 12-18-08, 10:34 AM   #9
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,411
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by morocca View Post
You misunderstood me,it is not blowing hot and cold air. Its only blowing hot air. The compressor does come on when the A/C is on but it still just blows hot air. Thats why I am assuming its not the servo motor. I'm just trying to be sure its not the compressor. Oh yeah it's 83 in Orlando,Fl today. Black on Black car gets hot as hell down here.
ok after readin this ITS 99% the servo motor.there are SEVERAL other things it COULD be but this is most common.does it make a grinding and humming or clicking sound when u start the car? take the glovebox off and listen to what you hear but you should be able to hear it without having to do that! have you checked the cabin air filter and make sure ITS CLEAN AND YOU HAVE AIR FLOW?
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 12-18-08, 03:33 PM   #10
morocca
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2008
Location: FL
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by sakataj View Post
ok after readin this ITS 99% the servo motor.there are SEVERAL other things it COULD be but this is most common.does it make a grinding and humming or clicking sound when u start the car? take the glovebox off and listen to what you hear but you should be able to hear it without having to do that! have you checked the cabin air filter and make sure ITS CLEAN AND YOU HAVE AIR FLOW?
Cabin air filter is clean,there is no clicking sound though. I am hoping its that servo motor.. By the way thanks for your help so far,I really appreciate it.
morocca is offline   Reply With Quote
Old 12-19-08, 08:38 AM   #11
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,411
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

so no humming or grinding noise either huh? u sure its not just low on freon? do u know what the high/low pressure was when u hooked a gauge to it?IF ITS NOT the servo motor (which you better hope it is, as a/c work is gonna $$$) it kinda sounds like its low on freon or a clogged expansion valve....does the compressor kick on and kick off immediately and repeat this or what? hook up some gauges (or have a mechanic do this if u don't know what i mean) and tell me the high and low side pressure....
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 12-19-08, 02:13 PM   #12
morocca
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2008
Location: FL
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by sakataj View Post
so no humming or grinding noise either huh? u sure its not just low on freon? do u know what the high/low pressure was when u hooked a gauge to it?IF ITS NOT the servo motor (which you better hope it is, as a/c work is gonna $$$) it kinda sounds like its low on freon or a clogged expansion valve....does the compressor kick on and kick off immediately and repeat this or what? hook up some gauges (or have a mechanic do this if u don't know what i mean) and tell me the high and low side pressure....
I tried putting freon in but it will not take any,I use one of the ones that has a gauge attached to it,the low pressure read 90-100.As far as the compressor it kicks on and does not stop,other than it blowing hot air it works fine. I haven't thought of an expansion valve,where is it located ? No wait I'll do a search.. Thx.
morocca is offline   Reply With Quote
Old 12-19-08, 02:16 PM   #13
jcat_350
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2008
Location: RI
Posts: 3,343
Default

are you sure you hooked up the recharge canister to the correct (low pressure) valve? if the needle stays in the red obviously there's a problem.
__________________

Current:
'11 Avalon. Aka "the Jap-a-lac"

Previous:
American (x3), Swedish (x1), German (x2), British (x1), Japanese (x4)

Cars, Guns, and Beer. It's what I do, it's what I know.
jcat_350 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-08, 04:24 PM   #14
jspecdan
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
jspecdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 248 formerly 203
Posts: 1,179
Send a message via AIM to jspecdan
Default

Quote:
Originally Posted by jcat_GS3 View Post
are you sure you hooked up the recharge canister to the correct (low pressure) valve? if the needle stays in the red obviously there's a problem.
true dat. i haven't recharged a GS yet (and hopefully won't have to) but there should be two valves for putting in the refrigerant R134a I think, one upper and one lower valve. you need to put it in the upper one while revving your engine and blasting your a/c. may wanna have a homie helping you out. eventually your a/c should start getting cooler (be sure you've got the car set to a cool temp.).
__________________
J-Spec Dan
2000 GS300 CWP
jspecdan is offline   Reply With Quote
Old 12-19-08, 05:33 PM   #15
morocca
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2008
Location: FL
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by jspecdan View Post
true dat. i haven't recharged a GS yet (and hopefully won't have to) but there should be two valves for putting in the refrigerant R134a I think, one upper and one lower valve. you need to put it in the upper one while revving your engine and blasting your a/c. may wanna have a homie helping you out. eventually your a/c should start getting cooler (be sure you've got the car set to a cool temp.).
On the 400 its on the lower side next to the compressor and yes it is in the red,meaning I have a problem. My only thing is what is the problem so I can fix it.
morocca is offline   Reply With Quote
Old 12-19-08, 05:33 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
300, ac, air, blowing, gs, gs400, heat, hot, lexus, low, overpressure, problem, recharge, rx, side

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
a/c expansion valve? Alwaysgolf IS F 6 08-19-14 08:12 PM
Nothing but hot air... groverwood Performance & Maintenance 6 07-08-13 06:21 AM
A/C doesn't blow cold air wujiamin RX - First Generation 2 06-10-13 09:49 PM
A/C Blowing Hot Air LEX012006 LS430 39 05-28-13 11:36 AM
A/C BLOWS HOT even after freon lexus94es ES300 and ES330 8 09-16-12 08:27 AM

All times are GMT -7. The time now is 07:17 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info