Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

A/C Blowing Hot Air

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-20-08, 08:19 AM   #16
PR FIEBRU
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
PR FIEBRU's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: NYC
Posts: 597
Default

I think you just need to recharge the system. If you dont know how to do it take it somewere.

I am almost 100 percent sure it is the freon.

I had similar problem. It just seems to me you dont know how to fill the system. dont spend any extra money. Good Luck.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
is300 Sportcross, MKIV 6 sp, corolla S .
PR FIEBRU is offline   Reply With Quote
Old 12-22-08, 11:34 AM   #17
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,413
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by jspecdan View Post
true dat. i haven't recharged a GS yet (and hopefully won't have to) but there should be two valves for putting in the refrigerant R134a I think, one upper and one lower valve. you need to put it in the upper one while revving your engine and blasting your a/c. may wanna have a homie helping you out. eventually your a/c should start getting cooler (be sure you've got the car set to a cool temp.).
um yeah there are 2 "valves" they are labeled with a "H" cap for HIGH OR HEAD PRESSURE SIDE and a "L" for LOW PRESSURE SIDE OR SUCTION. so no high pressure reading? i really need that! and your WAY over pressure it seems.... on a 134a system on the low side you should be reading about 30.3 psi for a 35 Fahrenheit degree. again i need to know your head pressure to give u a definitive answer here....

Quote:
Originally Posted by PR FIEBRU View Post
I think you just need to recharge the system. If you dont know how to do it take it somewere.
I am almost 100 percent sure it is the freon.
I had similar problem. It just seems to me you dont know how to fill the system. dont spend any extra money. Good Luck.
i 2nd the notion that you dont know how to fill the system and you should take it someplace but i will try and help you if u wanna do this yourself.i had a similar problem in mine this summer it was blowing cold and mine was actually OVER charged....causing it to blow hot ait
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 12:51 PM   #18
e-man
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2004
Location: Illinois
Posts: 3,118
Default

Hey guys. I realize this is somewhat of an old thread, but I'm having a similar problem on my 99 GS400. When the car is moving, the a/c blows ice cold. When I stop, the air is luke warm. I took it to the dealership yesterday and they said I had two bad "read" valves, and that the compressor needed to be replaced (for $1,900, I might add). Something doesn't sound right to me. Why does the compressor work when I'm moving but not when I'm standing still? If I needed a new compressor, I would think that it wouldn't work at all.

Any thoughts? Thanks.

e
__________________
06 GS430 (mercury/black)
Sold 99 GS400 (alpine silver/black)
Sold 98 GS400 (alpine silver/black)
Sold 99 ES300 (oyster pearl/sage)
e-man is offline   Reply With Quote
Old 06-21-09, 11:25 AM   #19
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,413
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by e-man View Post
Hey guys. I realize this is somewhat of an old thread, but I'm having a similar problem on my 99 GS400. When the car is moving, the a/c blows ice cold. When I stop, the air is luke warm. I took it to the dealership yesterday and they said I had two bad "read" valves, and that the compressor needed to be replaced (for $1,900, I might add). Something doesn't sound right to me. Why does the compressor work when I'm moving but not when I'm standing still? If I needed a new compressor, I would think that it wouldn't work at all.

Any thoughts? Thanks.

e
try cleaning the radiator (i used a coil cleaner) and then get the pressures on the high/low side....by the sounds of it you probably just need some freon
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 03-12-10, 11:00 AM   #20
GS300NEGRO
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Tampa FL
Posts: 15
Default

Update please. My 99 gs300 had similar problem any help. My car blowing hot air, and the compressor is on. Low side is 60 and the High is 153.
GS300NEGRO is offline   Reply With Quote
Old 03-14-10, 10:15 PM   #21
shoeshine
Driver
Trader Score: (3)
 
Join Date: Jun 2007
Location: HI
Posts: 176
Default

ran into this problem a couple years back. did all the leak tests and found that the condenser was the culprit. had it replaced and haven't had a problem since. this is on a 98 gs4 by the way.
__________________
DREAM...BUILD...LOVE
shoeshine is offline   Reply With Quote
Old 03-15-10, 10:31 AM   #22
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,413
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by GS300NEGRO View Post
Update please. My 99 gs300 had similar problem any help. My car blowing hot air, and the compressor is on. Low side is 60 and the High is 153.
your pressures are about right, now check your servos. although the low side is a little high

GL
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html

Last edited by sakataj; 03-16-10 at 03:22 PM..
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 03-15-10, 03:22 PM   #23
steiner
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2006
Location: AZ
Posts: 156
Default

Does it blow cooler air when the car moves exceeding 30MPH ?
steiner is offline   Reply With Quote
Old 03-15-10, 08:41 PM   #24
GS300NEGRO
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Tampa FL
Posts: 15
Default

No,I went and empty the system and I started to re-fill for one minute, the compressor kicked in but no cold air.
GS300NEGRO is offline   Reply With Quote
Old 03-15-10, 08:47 PM   #25
McKrevice
Lexus Test Driver
Trader Score: (1)
 
McKrevice's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: The State of Hockey
Posts: 901
Default

Quote:
Originally Posted by sakataj View Post
my gawd do ne noobs use the search nemore? i have posted on 3 separate posts bout servo motors in last 5 mins NO lie!
dude chill out. you're the search **** of this forum. It's not that big of a deal. you have the knowledge it appears. help some n00bs out without a lecture on using the search function.
__________________
This Space For Rent
McKrevice is offline   Reply With Quote
Old 03-15-10, 09:42 PM   #26
garbage85
Lexus Champion
Trader Score: (1)
 
garbage85's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: ma
Posts: 2,474
Default

Quote:
Originally Posted by McKrevice View Post
dude chill out. you're the search **** of this forum. It's not that big of a deal. you have the knowledge it appears. help some n00bs out without a lecture on using the search function.
Seriously, if everyone used to the search button, there wouldnt be any new threads to look at
__________________


"Live Free, Drive Low"
garbage85 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-10, 03:20 PM   #27
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,413
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by McKrevice View Post
dude chill out. you're the search **** of this forum. It's not that big of a deal. you have the knowledge it appears. help some n00bs out without a lecture on using the search function.
wow i ONLY said that to some guy on 12/17/2008 in post # 7 and then if u had bothered reading this thread i DID help this guy and this topic was made only a month after i made this one

http://www.clublexus.com/forums/gs-s...vo-motors.html

so i had 10 people a day making new posts bout servo's it was getting annoying when people EASILY coulda searched and saved the "space" and time

Quote:
Originally Posted by garbage85 View Post
Seriously, if everyone used to the search button, there wouldnt be any new threads to look at
thanks, least someone gets it
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 03-16-10, 09:34 PM   #28
GS300NEGRO
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Tampa FL
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by sakataj View Post
your pressures are about right, now check your servos. although the low side is a little high

GL
Code 21 and 24. No servos. help please
GS300NEGRO is offline   Reply With Quote
Old 03-17-10, 10:17 AM   #29
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,413
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by GS300NEGRO View Post
Code 21 and 24. No servos. help please
21 and 24 are solar sensors. take the car out of garage or check during the day BTW servos dont typically set off any codes. any noises from them? air blowing? i need some more details
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 03-17-10, 08:46 PM   #30
GS300NEGRO
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Tampa FL
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by sakataj View Post
21 and 24 are solar sensors. take the car out of garage or check during the day BTW servos dont typically set off any codes. any noises from them? air blowing? i need some more details
Yes everytime I switch the settings to the windshield/under the dash or normal settings the servos work fine.

Yes it blows air. When I am setting the temperature it starts blowing regular temp with air and when I set to the heater it works to the heater.

Any other suggestions.

Thanks
GS300NEGRO is offline   Reply With Quote
Old 03-17-10, 08:46 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
a/c expansion valve? Alwaysgolf IS F 6 08-19-14 09:12 PM
Nothing but hot air... groverwood Performance & Maintenance 6 07-08-13 07:21 AM
A/C blows hot air...awesome. Maik04 Performance & Maintenance 8 06-25-12 07:12 PM
2000 LX470 rear A/C blows HOT mmolinar LX470 and LX450 1 06-29-09 01:26 PM
Heater problem SilverLS400 LS400 22 04-22-02 09:56 AM


Tags
300, ac, air, blowing, gs, gs400, heat, hot, lexus, low, overpressure, problem, recharge, rx, side

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 02:15 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info