Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Mark Levinson Speaker Replacement

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-10-09, 06:08 PM   #16
jlsgotzmud
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kentucky
Posts: 13
Default

There's an easy way to fix a blown ML Sub. I did mine not too long ago and it sounds just like new. Take it out (yes you do have to take out the rear seats, C-pillars and rear deck to get to it). Once you got it out it only takes about 10 min's to fix it. I used Liquid Tape - bought it at Walmart. Applied two even coats all the way around the perimeter (this is where mine was busted) and then dried it with a heat gun. Reinstalled and boom boom boom. If you need help doing this I don't mind to walk you through it. I got the idea from someone on here but can't remember the link. They used a glue gun. I thought the liquid tape would be more flexible and would last longer. Let me know if you need help.

Good luck.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
jlsgotzmud is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 11:50 AM   #17
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,411
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by jlsgotzmud View Post
There's an easy way to fix a blown ML Sub. I did mine not too long ago and it sounds just like new. Take it out (yes you do have to take out the rear seats, C-pillars and rear deck to get to it). Once you got it out it only takes about 10 min's to fix it. I used Liquid Tape - bought it at Walmart. Applied two even coats all the way around the perimeter (this is where mine was busted) and then dried it with a heat gun. Reinstalled and boom boom boom. If you need help doing this I don't mind to walk you through it. I got the idea from someone on here but can't remember the link. They used a glue gun. I thought the liquid tape would be more flexible and would last longer. Let me know if you need help.

Good luck.
it will eventually tear again. it is just a band-aid for this problem not a correct fix
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 11-07-09, 10:55 PM   #18
lexi4darin
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2006
Location: california
Posts: 169
Default

Kubs & Milellie11,

Was the JL sub a direct bolt in? How did you get it installed since the ML sub seems to have a strange mount shape?
lexi4darin is offline   Reply With Quote
Old 11-08-09, 06:48 AM   #19
milellie11
Pole Position
Trader Score: (5)
 
Join Date: Nov 2005
Location: MD
Posts: 263
Default

Quote:
Originally Posted by Kubs View Post
milellie11, You are the man.... I did exactly as you said and WOOOOOW... It sounds clean, classy and hits hard... I used the existing wiring and ran it to a Alpine Amp and it really sounds amazing... Your post should be the only post to all 2001-2005 GS430 ML sub woe's.... Thanks a million....

Kubs...
Thanks man, glad i could help
Oh yeah, my sub is still going strong. Still sounds as good as it did day 1. Actually, it sounds a little better as the cone has been loosened from the continuous play. I forsee no problems with this sub
milellie11 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-09, 06:50 AM   #20
milellie11
Pole Position
Trader Score: (5)
 
Join Date: Nov 2005
Location: MD
Posts: 263
Default

Quote:
Originally Posted by lexi4darin View Post
Kubs & Milellie11,

Was the JL sub a direct bolt in? How did you get it installed since the ML sub seems to have a strange mount shape?
lexi4darin,

From what i can remember, the sub was a direct drop in. My mechanic (who is not an audio guy) installed it for me. He pulled out the stock sub and i believe he tore the outside ring away from it. I'm not absolutely sure whether or not he put that ring around the new JL sub or not, but give it a try either way to see which works. It's a piece of cake
milellie11 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-09, 07:34 PM   #21
ALeX300
Lead Lap
Trader Score: (3)
 
Join Date: Jun 2007
Location: NJ-NY
Posts: 633
Default

did someone actually buy the new ML sub for $280? thats nuts imo. Even the sq10 with any 100-200w amp will beat the ML for its lunch money.

For the mounting the replacement sub - just make some O and D rings outta MDF, if you're crafty with a dremel/drill you can even line the rings up to the original mounting holes.


Also does anyone search the forums these days? i feel like similar threads are up every 2 weeks :/
ALeX300 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-09, 11:46 AM   #22
COOLIS
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Ca
Posts: 319
Default

A little hot glue fixed my sub. I just took the cover off although I broke 2 of the clips. Im sure it will blow again but Ill fix it the same way.
COOLIS is offline   Reply With Quote
Old 12-29-09, 01:12 PM   #23
cerumo
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2005
Location: ca
Posts: 37
Default

Does anyone know the size spec for 2nd GS ML center speaker? Thanks.
cerumo is offline   Reply With Quote
Old 12-30-09, 04:44 PM   #24
sakataj
Lexus Fanatic
Trader Score: (171)
 
sakataj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: tenn
Posts: 15,411
Sakataj
Send a message via Yahoo to sakataj
Default

Quote:
Originally Posted by cerumo View Post
Does anyone know the size spec for 2nd GS ML center speaker? Thanks.
lol u blow that? lexus wants like 259 for it....i used a diamond d662 tweeter i had and hot glued it into the oem ML mount so it would fit and butt connected it so i could use the oem harness, be careful removing the oem grille as it tends to be brittle and break. luckily it was only like 49 from sewell as when i bought my car mine was broken

here's a pic for you

Click the image to open in full size.
__________________


FOR ALL YOU LOWBALLERS THIS IS HOW I FEEL:
http://www.modified.com/editors/modp...ors/index.html
sakataj is offline   Reply With Quote
Old 02-01-10, 05:51 PM   #25
guccijon
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2009
Location: CA
Posts: 75
Default

does anyone know were i can order the jl 10IB4 i cant seem to find it anywere.
I called my local audio shop and they told me that the jl w1v2 has the same bolt patter and will work? is this true? please help!
guccijon is offline   Reply With Quote
Old 02-01-10, 08:17 PM   #26
Iocca
Lead Lap
Trader Score: (2)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Arizona
Posts: 656
Default

i ordered a eD 11kv.2 and will be installing it tomorrow. ill let everyone know how it turns out once i get it installed.
__________________
2001 Crystal White GS300 w nav-18" 3gs wheels, kazz grill, lsportline rear spoiler, 3000k fogs, clear side markers, 10" eD 11kv.2 sub
2006 Crystal White GS300 awd-SOLD

Az People, click here for all meets and get togethers!
Iocca is offline   Reply With Quote
Old 02-01-10, 08:31 PM   #27
guccijon
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2009
Location: CA
Posts: 75
Default

wut amp will you be running?/ will you be needing the IB plate?

Last edited by guccijon; 02-01-10 at 08:36 PM..
guccijon is offline   Reply With Quote
Old 02-02-10, 08:12 AM   #28
Iocca
Lead Lap
Trader Score: (2)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Arizona
Posts: 656
Default

I was told you can run the ml amp with the 11k, so i will be doing that for the time being. i am going to use a plate as well.
__________________
2001 Crystal White GS300 w nav-18" 3gs wheels, kazz grill, lsportline rear spoiler, 3000k fogs, clear side markers, 10" eD 11kv.2 sub
2006 Crystal White GS300 awd-SOLD

Az People, click here for all meets and get togethers!
Iocca is offline   Reply With Quote
Old 03-02-10, 06:56 PM   #29
biggieTX
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2010
Location: tx
Posts: 75
Default

Quote:
Originally Posted by Iocca View Post
I was told you can run the ml amp with the 11k, so i will be doing that for the time being. i am going to use a plate as well.
Were you able to get it to work?
biggieTX is offline   Reply With Quote
Old 03-02-10, 06:59 PM   #30
shvc1991
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
shvc1991's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Massachusetts
Posts: 1,590
Send a message via AIM to shvc1991
Default

I want to take out my stock sub, but the third brake light... How do I unplug it. It's like my arm is too short or something lol.

Please don't flame; excuse my ignorance.
__________________

Current Rides: 2000 Lexus GS300

I'll drown the world with tears if anything ever happens to my car.... Just so you know.... Prepare....
shvc1991 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-10, 06:59 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
2002, 2004, audio, gs300, levinson, lexus, mark, replace, replacement, rx330, sc430, speaker, subwoofer, system, woofer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2008 LX570 - Rear speakers can't be heard Yastreb LX570 0 05-28-14 08:49 AM
Speaker Issue jerzyfam GS - Third Generation 2 04-28-14 10:40 PM
Mark Levinson speaker replacement jimxo SC 430 27 11-19-13 05:10 PM
Mark Levinson sc430 tc86 SC 430 4 03-24-13 02:07 PM
JBL on Toyota vs "standard" audio in ES series uicandrew ES350 and ES300h (2013+) 15 01-13-13 03:28 AM

All times are GMT -7. The time now is 11:33 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info