Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Broke your ABS/VSC sensor? Here's how to fix it!

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-22-10, 11:36 AM   #46
Big Mack
Lexus Champion
Trader Score: (1)
 
Join Date: May 2004
Location: Arizona
Posts: 2,670
Lightbulb

I would contact a local stereo shop that deals with the higher end gear. They will most likely have someone who can solder very well, as they should. They can probably help you out for a few shillings, and won't take nearly the time.

Just a suggestion.

Big Mack
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
Friends help you move. Real friends help you move bodies.

To my fallen brethren, you are not forgotten. To the usurpers of freedom, you are not forgiven.
Big Mack is offline   Reply With Quote
Old 04-18-11, 08:36 PM   #47
GS4_Fiend
Lexus Fanatic
Trader Score: (20)
 
GS4_Fiend's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: CA
Posts: 6,648
Default

Jeff, you wanna reload the pics? Thanks
GS4_Fiend is offline   Reply With Quote
Old 11-14-11, 09:38 AM   #48
stevenjai
Pole Position
Trader Score: (0)
 
stevenjai's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: ca
Posts: 279
Default

Does anyone have the picture? I can't seem to see it.
stevenjai is offline   Reply With Quote
Old 12-01-11, 03:41 PM   #49
bigjussin
Pole Position
Trader Score: (2)
 
Join Date: Dec 2005
Location: nc
Posts: 222
Send a message via AIM to bigjussin Send a message via Yahoo to bigjussin
Default

It's not loading for me either...what if the codes exist for the sensors being bad, but they ohm out at 1.7?

I am Jack's confusion
__________________
I don't need to "sip syzzurp in my ride"...it sips enough premium syrup on its own
bigjussin is offline   Reply With Quote
Old 01-04-12, 02:32 PM   #50
zzaldyy
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2004
Location: California
Posts: 36
Default

can someone please re host the pictures?
__________________
zzaldyy is offline   Reply With Quote
Old 01-04-12, 03:51 PM   #51
JeffTsai
Lexus Fanatic
Trader Score: (1)
 
JeffTsai's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: DFW area TX
Posts: 5,383
Send a message via AIM to JeffTsai
Default

Sorry the original pix are gone. Had a server crash back like 2 years ago lol.

My GS400 needs to have one of the ABS sensors repaired. I'll make a new guide soon and update this posting.
__________________
2008 GS450h Hybrid Power! The new Daily Driver
2005 GS300 GTE VVTi Custom 76mm Billet Wheel Triple BB HKS T51R The 4 Door Race Car...in the making
2002 GS300 Sport Design Graphite Grey Pearl 914rwhp/785ftlb@34psi NA-T Built A650E Kinda Daily Driver E85 Powered 11:1 CR


Please email me instead of PM. I don't always empty the PM, and I don't check it as often.
Email me here and it goes direct to my phone powerdynamix@gmail.com
JeffTsai is offline   Reply With Quote
Old 01-05-12, 01:28 PM   #52
philliptie
Rookie
Trader Score: (1)
 
Join Date: Jan 2010
Location: TX
Posts: 85
Default

That would be great!
philliptie is offline   Reply With Quote
Old 01-05-12, 01:53 PM   #53
neojungle1
Lexus Test Driver
Trader Score: (8)
 
neojungle1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: NY osaka
Posts: 1,332
ulises carrillo teklust5401
Send a message via AIM to neojungle1
Default

yea i would be nice..to post picture but i just trouble shooting by just reading your tutorial its while writing by the way i didnt get lost once reading it and i was able to determine all it was that the sensors where dirty from removing them to do the coil over I just clean them out place them back and (remember to those that are installing coil over.remember to measure the cable slack so you wont put pressure on them when turning your wheels and snap the cable )then I drove around for weeks and then just last weekend the lights turn off..
neojungle1 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-12, 12:05 PM   #54
Teasy010
Rookie
Trader Score: (0)
 
Teasy010's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Ca
Posts: 54
Default

Thanks for this helpful posting.
Teasy010 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-12, 09:31 AM   #55
PR FIEBRU
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
PR FIEBRU's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: NYC
Posts: 597
Default

Quote:
Originally Posted by neojungle1 View Post
yea i would be nice..to post picture but i just trouble shooting by just reading your tutorial its while writing by the way i didnt get lost once reading it and i was able to determine all it was that the sensors where dirty from removing them to do the coil over I just clean them out place them back and (remember to those that are installing coil over.remember to measure the cable slack so you wont put pressure on them when turning your wheels and snap the cable )then I drove around for weeks and then just last weekend the lights turn off..
So once fixed the light won't shut off immediately?
__________________
is300 Sportcross, MKIV 6 sp, corolla S .
PR FIEBRU is offline   Reply With Quote
Old 01-11-12, 09:39 AM   #56
SPRTNYDSN
Lead Lap
Trader Score: (2)
 
SPRTNYDSN's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: NY
Posts: 786
Default

Since the LBJ snapped...I know it messed up the cable. Can't wait til the pics to come back, I like visual aids. Plus, I don't wanna pay 250.00, LOL.
__________________

not my car, but trying to achieve similar style.

Last edited by SPRTNYDSN; 01-16-12 at 10:27 AM..
SPRTNYDSN is offline   Reply With Quote
Old 01-11-12, 10:35 AM   #57
AZGS4
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2004
Location: Arizona
Posts: 100
Default

Quote:
Originally Posted by PR FIEBRU View Post
So once fixed the light won't shut off immediately?
There is a way to shut the light off immediately after you fix the sensor. I do not remember exactly what the procedure is, but it entails brake pedal pumps and something else. You can probably find it by doing a search.

Actually I just found it. Try this it worked for me:

Go to the DLC1 connector under the hood (that's the connector with "DIAGNOSTIC" marked on top next to one of the Fuse/Relay box.
1- Connect (jump) the terminals marked "Tc" and "E1" (diagram is under cap)
2-Remove the SHORT PIN in the DIAGNOSIC connector
3-Turn ignition ON
4- Pump the BRAKE pedal 8 times within 5 seconds... this will clear the DTC code stored in the ECM
5-Remove the "Jump " wire used and reconnect the Shot Pin.

Last edited by AZGS4; 01-11-12 at 10:43 AM..
AZGS4 is online now   Reply With Quote
Old 01-14-12, 04:33 PM   #58
neojungle1
Lexus Test Driver
Trader Score: (8)
 
neojungle1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: NY osaka
Posts: 1,332
ulises carrillo teklust5401
Send a message via AIM to neojungle1
Default

Quote:
Originally Posted by PR FIEBRU View Post
So once fixed the light won't shut off immediately?
nope it stood on for like a month and half it just turn off on it own and it feel a lot better not the brakes it felt the same even with abs light on.just when it rain had to be careful not to lock the wheels .., but my throttle response has come back it more snappy too.

Last edited by neojungle1; 01-14-12 at 04:37 PM..
neojungle1 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-12, 02:11 PM   #59
SPRTNYDSN
Lead Lap
Trader Score: (2)
 
SPRTNYDSN's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: NY
Posts: 786
Default

Quote:
Originally Posted by SPRTNYDSN View Post
Since the LBJ snapped...I know it messed up the cable. Can't wait til the pics to come back, I like visual aids. Plus, I don't wanna pay 250.00, LOL.
just hoping anybody has pictures.
__________________

not my car, but trying to achieve similar style.
SPRTNYDSN is offline   Reply With Quote
Old 11-20-12, 09:59 PM   #60
YxUxMADDDD
Lead Lap
Trader Score: (2)
 
Join Date: Feb 2012
Location: TX
Posts: 651
Default

Jeff!!! My front left has a malfunction code reflecting on the Lexus computer. Help me out! $190 just to replace the sensor is crazy lol
YxUxMADDDD is offline   Reply With Quote
Old 11-20-12, 09:59 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
1999, 300, abs, absvsc, broken, gs300, gs400, is350, lexus, reset, scion, senson, sensor, speed, vsc, wire, xb

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
06 AWD ABS Speed Sensor Info jscull5 Suspension and Brakes 0 07-17-14 05:11 PM
ProjectGS DIY: Custom bright LED license plate lighting mod. JeffTsai GS - Second Generation 23 03-07-14 04:53 PM
JUST FOR REFERENCE ABS/VSC WIring Diagram for 2005 GS430 Owners!! DNAARISTO GS - Second Generation 0 12-07-13 05:59 PM
broke ABS/VSC sensor on suspension install, DIY threads have no more pics :( duckJAI GS - Second Generation 30 10-03-13 05:28 PM
Went boosted and now car won't start... wiring issues Aadaamm GS - Second Generation 9 09-24-12 09:00 PM

All times are GMT -7. The time now is 02:29 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info