HID ballast not working in socket? - Club Lexus Forums

Log In 

HID ballast not working in socket?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-13-14, 12:02 AM   #1
KingNasGS4
Lexus Test Driver
Thread Starter
iTrader: (22)
 
KingNasGS4's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brooklyn, NYC
Posts: 1,192
Default HID ballast not working in socket?

meh Didn't want to make a thread, but couldnt find anything.


My HID ballasts (aftermarket) work on my foglight sockets, but don't work on my low beam sockets.

The regular halogen bulbs work but not the ballasts.

I used to always have the ballasts hooked up to them, then I took them out for a while because a bulb blew.

Now BOTH lowbeam sides dont accept the HID ballasts.

What can I do with this?
KingNasGS4 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-14, 12:22 AM   #2
NorthStyle
Lexus Test Driver
iTrader: (16)
 
NorthStyle's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: FL, UK & Deutschland
Posts: 1,144
Default

Have you tried flipping the plugs on the ballasts, or even making sure they're pushed in fully?
NorthStyle is offline   Reply With Quote
Old 03-13-14, 12:42 AM   #3
offbad
Lead Lap
iTrader: (5)
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 465
Default

so these same ballasts work on the fog lights, but not where the lowbeams are?
offbad is offline   Reply With Quote
Old 03-13-14, 01:59 AM   #4
NorthStyle
Lexus Test Driver
iTrader: (16)
 
NorthStyle's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: FL, UK & Deutschland
Posts: 1,144
Default

Quote:
Originally Posted by offbad View Post
so these same ballasts work on the fog lights, but not where the lowbeams are?
...since you brought that up... OP, if that's the case have you tried checking the fuse(s)?
NorthStyle is offline   Reply With Quote
Old 03-14-14, 11:41 PM   #5
KingNasGS4
Lexus Test Driver
Thread Starter
iTrader: (22)
 
KingNasGS4's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brooklyn, NYC
Posts: 1,192
Default

Quote:
Originally Posted by NorthStyle View Post
Have you tried flipping the plugs on the ballasts, or even making sure they're pushed in fully?
the plugs can only go in one way

Quote:
Originally Posted by offbad View Post
so these same ballasts work on the fog lights, but not where the lowbeams are?
Correct

Quote:
Originally Posted by NorthStyle View Post
...since you brought that up... OP, if that's the case have you tried checking the fuse(s)?
All fuses are fine. After all the halogen bulbs work.



I was thinking that one of the connections may be corroded. But on both?
KingNasGS4 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-14, 06:17 AM   #6
herc2k
Rookie
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 51
Default

Check the prong placement of your stock connector with the ballast connector. I had an issue with mine no seating all the way plugged it. Depending on your hid ballast if you have a (+) and (-) on the ballast, the red/white wire on the headlight connector is positive and the white/blk wire is negative. The fuse for the fog lights is in on the lower driver-side kick panel. It took me awhile to find it if you didn't know. Also test the low beams one more time and then try turning on your high beams. If they turn on with high beams, you may need to add a relay.
herc2k is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NC wtb broken hid ballast nsxtacy 2Gen GS430 / 400/ 300 Classifieds (98-05) 0 12-29-15 04:01 PM
03 LS430 HID ballast bad, need suggestions Aristo300 LS - 3rd Gen (2001-2006) 4 12-31-13 10:49 AM
HID foglight Need HELP jwin GS - 3rd Gen (2006-2011) 16 01-29-09 09:28 PM
HID ballast Sytfu_IS IS - 2nd Gen (2006-2013) 1 08-04-08 02:39 AM
HID (BMW retrofit) WALDIS350 IS - 2nd Gen (2006-2013) 2 02-12-08 12:09 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:57 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved