1993 GS300 w58 swap A/T ECU - Club Lexus Forums


1993 GS300 w58 swap A/T ECU

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-26-14, 10:27 AM   #1
timtiminy
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: California
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 1993 GS300 w58 swap A/T ECU

I am planning on doing a W58 swap with A/T ECU, I have heard that this will cause CEL codes because the ecu doesn't see a trans. Is there some sort of work around that will allow me to use the A/T ECU and not have it trip the CEL? I live in CA so I have to worry about this because of the smog checks.
thanks for any help.
timtiminy is offline   Reply With Quote
Old 01-26-14, 01:27 PM   #2
Nixspeed
Lead Lap
 
Join Date: Jan 2012
Location: CO
Posts: 511
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

As far as I remember the ecu's are the same. Just different harness. So on the 2j you can run without and be OK. Hope someone else can confirm this for me.
Nixspeed is offline   Reply With Quote
Old 01-26-14, 04:05 PM   #3
joewitafro
Lexus Test Driver
 
joewitafro's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Washington
Posts: 899
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea I have no problems running a R154 and my stock A/T ecu for the gs300. Check my thread for how I wired it
joewitafro is offline   Reply With Quote
Old 01-26-14, 05:11 PM   #4
Nixspeed
Lead Lap
 
Join Date: Jan 2012
Location: CO
Posts: 511
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for confirming. I knew you would be the one to talk to.
Nixspeed is offline   Reply With Quote
Old 01-26-14, 08:23 PM   #5
timtiminy
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: California
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So the issues using an A/T computer on a manual swapped car and the CEL is only on the OBD2 computers?
timtiminy is offline   Reply With Quote
Old 01-26-14, 09:05 PM   #6
joewitafro
Lexus Test Driver
 
joewitafro's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Washington
Posts: 899
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes. This is correct.
joewitafro is offline   Reply With Quote
Old 01-27-14, 12:28 AM   #7
Nixspeed
Lead Lap
 
Join Date: Jan 2012
Location: CO
Posts: 511
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There are still ways around that as well just not as simple as obd1.
Nixspeed is offline   Reply With Quote
Old 01-27-14, 08:30 AM   #8
timtiminy
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: California
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Awesome. This means I won't have to try and get an auto Ecu. So the only wiring involved is the neutral switch, reverse lights, and speed sensor right?
timtiminy is offline   Reply With Quote
Old 01-27-14, 10:45 AM   #9
joewitafro
Lexus Test Driver
 
joewitafro's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Washington
Posts: 899
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Speed sensor is already wired, just unplug and replug
joewitafro is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suspect my M/T ECU needs repair? (rough start and smoke condition) [MOSTLY SOLVED] KahnBB6 Performance & Maintenance 267 11-29-16 12:31 AM
1jz vvti sc400 no check engine light estomax Performance & Maintenance 4 11-16-15 09:15 PM
Possible wrong ECU? gunsquad GS - 2nd Gen (1998-2005) 3 05-05-15 07:11 AM
Info on SC400 vvti w58 swap! scfou Performance & Maintenance 25 06-23-12 04:48 PM
Auto to Manual ECU needed? yell0w SC- 1st Gen (1992-2000) 17 10-28-11 04:46 AM


Tags
1993, clublexus, computer, gs300, swap, w58

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:08 PM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved