2007 ES350 Electrical Smoke When Car Off - Club Lexus Forums

Log In 

2007 ES350 Electrical Smoke When Car Off

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-30-15, 11:29 AM   #1
jstraayer
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Location: MI
Posts: 7
Default 2007 ES350 Electrical Smoke When Car Off

I parked my car last night in front of the house at 11:30pm last night. The car has not been driven since. At around 1pm the next day my car alarm went off and I went to shut it off and noticed very minor misty smoke coming out of the hood by the windshield. I opened the hood and could smell electrical smoke. I could not find any noticeable damage. Checked fuses and relays. Does not seem to be a problem. However when I get close to the fuse and relay panel under the hood I could hear a clicking and very distant occasional hiss sound. I tried to start the car and everything seem to work but when I push the start button nothing. At this point I disconnected the battery. I called lexus and the rep said he had seen this before and indicated that it is probably a ground or something that corroded and shorted out. Any ideas folks. I am pretty good with working on cars but need some ideas or solutions. Thank you
jstraayer is offline   Reply With Quote
Old 05-30-15, 12:22 PM   #2
jstraayer
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Location: MI
Posts: 7
Default

I heard if I follow the positive cable to the starter I might find the problem there. Possible corrosion or solenoid burned out. Anyone here of that.
jstraayer is offline   Reply With Quote
Old 05-30-15, 04:36 PM   #3
LjeksesES
Lead Lap
 
LjeksesES's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Lex
Posts: 559
Default

Try to remove the fuse box and you'll find the burned wire or burned reley.
LjeksesES is offline   Reply With Quote
Old 05-31-15, 11:52 AM   #4
jstraayer
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Location: MI
Posts: 7
Default Starter

I pulled the starter and the solenoid ground that attached to the starter is was hardly still connected to the starter. the cable is broke. do you think that the starter and the solenoid are still goo and if so how to I replace that ground wire? I could take it to a rebuild shop in town and have them check both items. they rebuild starters and alternators.
jstraayer is offline   Reply With Quote
Old 05-31-15, 11:53 AM   #5
jstraayer
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Location: MI
Posts: 7
Default

would just corrosion cause that or would something else cause it to happen. I pulled the fuse box out and everything looks good there. not burnt wires
jstraayer is offline   Reply With Quote
Old 12-07-15, 11:15 AM   #6
TriniLex
Lead Lap
 
TriniLex's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: California
Posts: 456
Default

fixed the problem?
TriniLex is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Almost set my truck on fire yesterday! TWillz GX - 1st Gen (2004-2009) 4 04-20-16 05:30 AM
2003 es300 running hot please tell me i'm not screwed! idream08 ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 3 03-13-16 07:58 AM
'93 Sc300 exhaust smoke jmarque7 SC- 1st Gen (1992-2000) 5 11-18-15 05:26 PM
1999 Es300 overheating problems Zayydubb21 ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 7 06-25-15 06:30 PM
Help Please Coolant in Intake Manifold! Gamedina79 LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 11 05-30-14 01:07 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:20 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved