AC does not work,no pressure on the low side gauge - Club Lexus Forums

Log In 

AC does not work,no pressure on the low side gauge

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-20-08, 08:45 PM   #1
shuiyuan
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: ca
Posts: 58
Exclamation AC does not work,no pressure on the low side gauge

my ac system only blows hot but no cold air. today i borrowed a Ac recharger with high and low gauges and hooked it up with both high and low side ports on my car. after i turn on the car with the ac on, the gauge on the left shown no pressure at all but the high gauge on the right shown "300".the car looks had a lot freon in it which don't need recharge. i asked some guys in a shop and they said there are two things to cause this problem,one my ac compressor is bad or i have a clogged ac system. anybody had same problems on their 2gen es300? ihelp!
shuiyuan is offline   Reply With Quote
Old 01-20-08, 09:00 PM   #2
92ES5sp
Lexus Test Driver
 
92ES5sp's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Under the hood
Posts: 895
Default

Could be your expansion valve. What year is your car and what system is it? If the gauge readings were high on the low side and low on the high side, and the compressor is noisy then yea no good. Its probably ok.
92ES5sp is offline   Reply With Quote
Old 01-20-08, 09:21 PM   #3
shuiyuan
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: ca
Posts: 58
Default

car is 94 es300,the gauge readings were low side which on the left side if you open and face the hood and headlights, the high side that i conntected on the right side which by the Left headlight area.
i also have done some researchs on the site, do you guys think that EXPANSION VALVE should be the problem? but it seems if is the valve then the ac should works for a while after you turn on the ac, my car just doesn't work at all.

Last edited by shuiyuan; 01-20-08 at 09:37 PM.
shuiyuan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-08, 08:58 AM   #4
llcoolpass
Lexus Champion
 
llcoolpass's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: New Jersey
Posts: 1,673
Default

I happen to know a lot about a/c. I will take the time to go through this with ya if you want . first of all, who is it that lent you the gauges, but won't even talk to you to help you?
secondly, what is the pressure on the low side and the high side when the system is in equilibrium [after sitting for over an hour with hood up]?
how hot is it outside? humidity too if you can when you did this?
llcoolpass is offline   Reply With Quote
Old 01-21-08, 09:40 AM   #5
shuiyuan
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: ca
Posts: 58
Default

the guy who lends me the guage is a machanic, he said my AC system is not moving and its like something wrong and blocked the system. and it doesn't even recharge the freon. the ac compressor doesnt make any noise that i checked.
shuiyuan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-08, 06:08 PM   #6
llcoolpass
Lexus Champion
 
llcoolpass's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: New Jersey
Posts: 1,673
Default

ok , so, i say this kindly, why are you in this thread?
llcoolpass is offline   Reply With Quote
Old 02-22-08, 07:40 PM   #7
shuiyuan
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: ca
Posts: 58
Default

still need help, ac only gets cold for 2-5 mins after turn it on.
shuiyuan is offline   Reply With Quote
Old 02-23-08, 10:51 PM   #8
shuiyuan
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: ca
Posts: 58
Exclamation

i changed dryer, took off the ac compressor and try to move the pulley by hand and feel a lot pressure from the compressor hose. put everything back try to charge the ac again and the gauges still show negative pressure on the left and very very high on the right.
shuiyuan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A/C low pressure port barbaro1 RX - 1st Gen (1999-2003) 2 08-13-15 09:17 PM
LS400 AC recharging problem, pressures won't go hi/lo. zukikat LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 13 08-07-15 05:55 AM
'99 GS 300 AC problem. Kretek234 GS - 2nd Gen (1998-2005) 4 10-02-14 04:05 AM
AC repair gvcenter54 RX - 1st Gen (1999-2003) 12 07-28-14 04:10 AM
ac problem tx heat!!! Gensc300 GS - 1st Gen (1993-1997) 21 06-11-14 04:16 PM


Tags
1995, ac, car, charge, compressor, doesnt, es300, gauge, high, lexus, low, pressure, read, side, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:11 PM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved