Help please!! 2jzgte vvti swap - Club Lexus Forums


Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC- 1st Gen (1992-2000) > Build Threads
Log In 

Help please!! 2jzgte vvti swap

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-24-15, 05:02 PM   #1
Felts
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Oct 2013
Location: Texas
Posts: 34
Default Help please!! 2jzgte vvti swap

I have a 1995 lexus sc300 with a 2jzgte vvti auto swap. When sitting at idle the temp will climb to the middle of "h" and "c" but once I start driving it climbs to 3/4 towards the hot side. The car isn't overheating but the temp gauge says it is. Harness was done by dr. Tweak. Please if you have any suggestions let me know!
Felts is offline   Reply With Quote
Old 07-24-15, 07:31 PM   #2
driftlex
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2014
Location: florida
Posts: 44
Default

I'm doing this same swap in my sc400 and tweak is makin my harness right now as well he told me for the gage to work I'd haft to put a temp a sensor in the water neck of the aristo motor their is a little bolt on it that comes out and you put the sensor in. Now what I'm wondering is what temp sensor goes in it and does the new harness come with the provisions to plug in this sensor
Click the image to open in full size.
driftlex is offline   Reply With Quote
Old 07-26-15, 07:04 AM   #3
Felts
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Oct 2013
Location: Texas
Posts: 34
Default

I've already thrown in the temp sensor where that bolt is in the water neck but the readings are off. Other people have said it's because here is a missing ground of some sort but I dont know how to go about finding that ground
Felts is offline   Reply With Quote
Old 07-26-15, 06:14 PM   #4
driftlex
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2014
Location: florida
Posts: 44
Default

I dunno then man I hope you find out...what temp sensor did you use .
driftlex is offline   Reply With Quote
Old 07-27-15, 05:54 AM   #5
99SC42
gte & na-t
Trader Score: (43)
 
99SC42's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Maryland /Germantown
Posts: 5,109
Default

it should read...

Tweak is correct Aristo VVTi doesn't have the temp sensor on the Water neck because it gets the signal through the Can-bus.

So You have to add that sensor into you water neck and make sure the pic at the kick panel is on the right pin at the connector.

It should work 100%
99SC42 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-15, 01:44 AM   #6
shairacer
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2011
Location: AZ
Posts: 7
Default

How do you know that the car is not actually overheating? Unless you have another way to measure the actual coolant temperature, my guess is it really is overheating assuming the sender is wired correctly. If you think the wiring is incorrect then the logical step would be to trace the wire from the temp sender to make sure it goes to the temp gauge.
shairacer is offline   Reply With Quote
Old 07-29-15, 05:56 AM   #7
Felts
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Oct 2013
Location: Texas
Posts: 34
Default

I was using a infrared temperature gun but it turns out the sensor was working right there was just a slight cut in the coolant hose on the back of the head. Problem solved!! thanks guys
Felts is offline   Reply With Quote
Old 07-29-15, 09:15 AM   #8
99SC42
gte & na-t
Trader Score: (43)
 
99SC42's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Maryland /Germantown
Posts: 5,109
Default

Good news, im glad it all worked out for you.
99SC42 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-15, 03:57 PM   #9
driftlex
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2014
Location: florida
Posts: 44
Default

Glad u found it u should post some pictures of your ride
driftlex is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2jzgte vvti ?? xspsi6 SC- 1st Gen (1992-2000) 0 07-26-15 07:07 PM
Infinity-6 JZS16X 2JZGTE VVTi - Anyone using it? InLyneTrbo Performance 0 01-15-15 10:55 AM
NY JDM ARISTO 2jzgte vvti Harness. TURBO819 SC400 / 300 Classifieds 1 11-26-14 01:41 PM
Non VVT-I Worth Losing Luxuries? Mossyb Performance 2 07-01-14 04:11 PM
1jzgte vvti swap help bigtim352 Performance & Maintenance 1 09-10-13 08:07 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:09 PM.

Copyright © 2000-2015 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS